Презентація"Видатні місця України"

Про матеріал
Презентація включає в себе видатні місця України.Має опис та фото місця про яке описується.Матеріал можна використовувати на уроках "Українознавства","
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація « Видатні місця України»

Номер слайду 2

Озеро Синевир є найбільшим і найглибшим високогірним озером України, яке розташоване на висоті 989 м над рівнем моря. Водойма утворилася внаслідок перекриття гірського потоку кам’янистими породами після землетрусу 10-11 тисяч років тому. Площа водного плеса становить 4-5 га, його глибина — 8-10 м, найбільша глибина сягає 22 м. Вода в озері — слабомінералізована, чиста, прозора. Тут водиться три види форелі — озерна, райдужна та струмкова, а також гольян та рак річковий. Схили біля озера вкриті віковими ялинами, привертають увагу своєю величчю. Посередині розміщений острівець, який нагадує зіницю ока. Тому в народі Синевир називають «Морським оком». На невеликому півострові озера стоїть 13-метрова дерев’яна композиція «Синь і Вир»: кажуть, тут був убитий пастух Вир, якого кохала графська донька Синь, — саме її сльози після загибелі коханого стали озером. Щорічно тут відбувається Всеукраїнський фестиваль «На Синевир трембіти кличуть». Синевир

Номер слайду 3

Духовний Острог. Місто Острог – одне з найменших і цікавих українських міст. По-перше, тут розташовується відомий Острозький замок з величними вежами, високою дзвіницею і храмом. Кам’яна Вежа – одна з найдавніших в замку, а всередині на додачу до всього ще й перебуває музей. У місті також є дуже красивий Успенський костел, виконаний в рідкісному неороманському стилі, руїни синагог і кілька занедбаних кладовищ. Головна визначна пам’ятка міста – Острозька академія, заснована князем Острозьким в 16 столітті. Академія була однією з перших духовних навчальних закладів в ті часи.

Номер слайду 4

Стара фортеця Кам’янець-Подільського. Стара фортеця – справжня гордість України. На прогулянку по околицях може піти день, а то й цілих два. У 17 столітті Кам’янець-Подільський, як і більшість міст, потрапив під володіння турків. Через сотню з половиною років і безліч історичних подій, що передують злиттю Бессарабії і Російської імперії, фортеця перестала виконувати оборонну функцію. Так, її стали використовувати як в’язницю. У 30-х роках минулого століття фортеця стала національним надбанням, а в 37-му тут організували музей. На території фортеці кілька веж, кожну з яких можна оглянути. Обов’язково придивіться до Папської і Кармалюкової башт. Пам’ятаєте Устима Кармалюка, що бореться за права селян? Якщо вірити легендам, він в місцевій в’язниці був завсідником. У Папській башті зараз відкрита експозиція, присвячена періоду ув’язнення народного героя того часу

Номер слайду 5

Одеські катакомби. Наступна зупинка – місто-герой Одеса, а точніше – цікава екскурсія по катакомбах. Лабіринти під Одесою стали популярні завдяки їх палеонтологічній цінності. Усередині зберігаються цінні копалини, а також залишки древніх тварин. Крім того, свого часу катакомби служили притулком для партизан у військові періоди. В Одеських підземеллях ховається багато таємниць і загадок. Катакомби з’явилися з початком видобутку ракушняка, коли шахти створювалися хаотично з метою наживи. Пізніше в лабіринтах оселилися самі малозабезпечені верстви населення, потім влаштувалися банди і бандитські угруповання, яких не могли зловити цілі загони міліції. Температура в лабіринтах незмінна круглий рік і становить 14 градусів.

Номер слайду 6

Висновок Наша батьківщина дуже багата на пам’ятки. Любіть Україну та цінуйте її. Слава Україні.

pptx
Додано
9 лютого 2023
Переглядів
1738
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку