Презентація "Види і наслідки конфліктів"

Про матеріал
Презентація до уроку "Види і наслідки конфліктів" 6 клас. Очікувані результати. Наприкінці заняття учні: пояснюють значення термінів «конфлікт», «конфлікти поглядів», «конфлікти інтересів»; розпізнають конфлікти поглядів і конфлікти інтересів; наводять приклади толерантного розв’язання конфлікту поглядів; називають чотири способи розв’язання конфлікту інтересів і приклади ситуацій, у яких ці способи є доречними; демонструють здатність аналізувати конфлікти: розпізнавати конфліктні ситуації, визначати мету учасників конфлікту, а також, які способи розв’язання конфлікту вони обрали.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТРЕНІНГ З ОСНОВ ЗДОРОВ’Я ВИДИ І НАСЛІДКИ КОНФЛІКТІВ6 клас

Номер слайду 2

ПРАВИЛА ТРЕНІНГУПриходити вчасно. Щирість і позитив. Повага та підтримка“Мобільна тиша”Гарний настрій. Активність і тактовність. Тут і зараз

Номер слайду 3

Про що ми говорили на минулому уроці?Які бувають стосунки?Чим характеризуються здорові стосунки?

Номер слайду 4

Ми живемо в шалений вік,Можливостей у нас багато. Все мрієм знать, уміть, творить,Але з тенет нас не пускаєЙого величність сам Конфлікт!

Номер слайду 5

ТЕМА УРОКУ: ВИДИ І НАСЛІДКИ КОНФЛІКТІВ

Номер слайду 6

СЬОГОДНІ НА УРОЦІЩо таке конфлікт?Види конфліктів. Способи розв'язання та наслідки конфліктів* Конструктивне розв'язання конфлікту* Метод «Відкритий мікрофон»

Номер слайду 7

«Які дії можуть спричинити суперечку?»1 група: «Дії» 2 група: «Почуття»3 група: «Наслідки» 4 група: «Наслідки»

Номер слайду 8

«Асоціативний кущ» КОНФЛІКТ

Номер слайду 9

«Асоціативний кущ» бійка лайка сварка непорозуміння КОНФЛІКТ злість рішення проблема вихід

Номер слайду 10

Що таке конфлікт?Конфлікт - від лат. Conflictus – зіткнення протилежних поглядів, інтересів, думок. Конфлікт – це загострення суперечностей, зумовлених розбіжністю інтересів людей, що призводять до ускладнень чи гострої боротьби. Чи можемо ми обійтися без конфліктів?

Номер слайду 11

ВИДИ КОНФЛІКТІВКонфлікти поглядів – виникають внаслідок розбіжностей у поглядах, смаках чи уподобаннях. Толерантне ставлення до оточуючих допоможе вирішити конфлікт.

Номер слайду 12

Два товариші — Володя і Раміль — дуже добре ладнають між собою, а сваряться тільки тому, що Володя — вболівальник київського «Динамо», а Раміль — донецького «Шахтаря». Ці сварки пригнічують їх обох. Трапляється, що вони по кілька днів не розмовляють. Іноді сперечаються мало не до бійки. Кожен намагається довести переваги улюбленої команди і переконати товариша вболівати за неї. Та чи варто це робити? Краще визнати право друга вболівати за команду, яка йому подобається, утримуватися від нападок на неї і обговорювати те, що чим краще гратимуть обидві команди, тим цікавіше буде дивитися матчі національного чемпіонату і тим сильнішою буде збірна України.

Номер слайду 13

Як у вирішенні конфліктів поглядів допоможе «правило світлофора»? ЗУПИНИСЬ ПОДУМАЙ ВИБЕРИ

Номер слайду 14

РУХАНКА

Номер слайду 15

ВИДИ КОНФЛІКТІВКонфлікти інтересів – виникають внаслідок зіткнення інтересів чи бажань.

Номер слайду 16

МУЛЬТФІЛЬМ «ХОЛОД»

Номер слайду 17

СПОСОБИ І НАСЛІДКИ РОЗВЯЗАННЯ КОНФЛІКТІВ ІНТЕРЕСІВ 1 група 2групаухиляння поступка 3 група 4 групаборотьба переговори

Номер слайду 18

Розгляньте мал.47 і визначте, які способи розв'язання конфліктів між братом і сестрою зображено на ньому.

Номер слайду 19

«КОШИК ДЛЯ СМІТТЯ»

Номер слайду 20

МОДЕЛЮЙ СИТУАЦІЇ – НАБУВАЙ ЖИТТЄВИХ НАВИЧОК1 група – у шкільній їдальні один з учнів намагається взяти обід без черги2 група – у кінотеатрі під час сеансу підлітки голосно обговорюють події фільму3 група – Оксана майже завжди поступається своїй подрузі Марині. Оксані прикро, що її думка не враховується4 група – на посаду старости класу було двоє претендентів. Обрано одного з них. Другий образився на всіх однокласників і перестав спілкуватися з ними. Завдання групам: допоможіть одноліткам вирішити конфлікти

Номер слайду 21

«ВІДКРИТИЙ МІКРОФОН» На тренінгу я дізнався… На тренінгу я навчився…Знаю, що конфлікти краще розв'язувати шляхом …

Номер слайду 22

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯОпрацювати & 23 Рівень І: виконати завдання на стор.134 Рівень ІІ: скласти правила запобігання конфліктам

pptx
Додав(-ла)
Цікава Марина
Додано
14 березня 2021
Переглядів
9460
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку