Презентація "Види і принципи роботи малих джерел електричного струму".

Про матеріал
Презентація на тему "Види і принципи роботи малих джерел електричного струму". Учні можуть закріпити вивчений матеріал , що сприяє опануванню основних принципів дії джерел електричного струму та опанувати поняття гальванічний елемент.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види і принципи роботи малих джерел електричного струму

Номер слайду 2

План Мета: ознайомитися з видами і принципи роботи мализ джерел електричного стуму. Хімі́чні джере́ла стру́му. ХДСГальвані́чний елеме́нт Основні види джерел струму. Схема гальванічного елемента ВИСНОВОК

Номер слайду 3

Хімі́чні джере́ла стру́му— джерела електричної енергії, яка виробляється шляхом перетворення хімічної енергії в електричну, що складаються з одного чи декількох неперезаряджувальних первинних елементів або перезаряджувальних вторинних елементів (акумуляторів), у тому числі інтегрованих у вироби промислового чи побутового призначення.

Номер слайду 4

Всі хімічні джерела струму (ХДС) поділяються на три групи:

Номер слайду 5

Гальвані́чний елеме́нт — хімічне джерело живлення, в якому використовується різниця електродних потенціалів двох металів, занурених у електроліт. У 1799 р. створений гальванічний елемент

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Пристрої, що виробляють електричний струм внаслідок перебігу в них хімічних реакцій, називаються хімічними джерелами струму.

Номер слайду 8

Схематично гальванічний елемент Якобі-Даніеля зображують так:або (–) Zn| Zn. SO4 || Cu. SO4| Cu (+).

Номер слайду 9

Будова гальвагічного елемента:

Номер слайду 10

ВИСНОВКИГальванічний елемент – хімічне джерело електричного струму, яке засновано на взаємодії двох металів і (або) їх оксидів в електроліті, що призводить до виникнення в замкнутому ланцюзі електричного струму. У гальванічному елементі частина внутрішньої енергії речовин перетворюється на електричну. Робота гальванічного елемента характеризується його електрорушійною силою (ЕРС), яку можна визначити за різницею потенціалів катоду і аноду.

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
27 жовтня 2021
Переглядів
41328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку