Презентація : “Види лицювальної цегли”

Про матеріал
Презентація : “Види лицювальної цегли” призначена для використання на уроках теоретичного та виробничого навчання професії "муляр"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види лицювальної цегли Розробила: майстер виробничого навчання, викладач Хмельова Г. М.

Номер слайду 2

Облицювальна (або лицьова) цегла використовується, в основному, для оздоблення фасадів збудованої будівлі. Стіни можуть бути виконані з будь-якого матеріалу, після чого, у разі потреби, обкладені утеплювачем.

Номер слайду 3

Коли постає питання вибору оздоблювального матеріалу, можна розглядати безліч варіантів, але цегла завжди була і залишається найбільш популярним, функціональним та привабливим видом облицювання. Розглянемо докладніше, що являє собою лицьова цегла: характеристики та її види. Облицювання будівлі за допомогою цегли, має кілька цілей: додатковий захист будівлі від впливу навколишнього середовища, додаткове утеплення та шумоізоляція, створення архітектурного рішення, що втілює в собі естетичні переваги власника. По структурі розрізняють повнотілу і пустотілу облицювальну цеглу. Щодо матеріалу, то тут слід розглянути різні варіанти детальніше.

Номер слайду 4

Силікатна цегла. Виготовляється за технологією автоклавного твердіння суміші, що складається з вапна (3-25%), кварцового піску, шлаку, золи (75-93%), води, добавок і пігментів. Плюси силікатної цегли: Довговічність. Міцність. Гарна звукоізоляційна здатність. Екологічність. Різноманітність видів. Доступна ціна. Як і всі будівельні матеріали, силікатна цегла має певні недоліки: Погана водостійкість. Згодом постійна дія води може призвести до руйнування конструкції, виготовленої з цього матеріалу. У зв'язку з цим його не застосовують при виготовленні фундаментів, підвалів та облицювання цокольних поверхів. Силікат не має температуростійкості. Тому його не використовують при кладці печей та камінів. Погана стійкість до агресивних середовищ.

Номер слайду 5

Керамічна цегла. Метод виробництва цієї цегли заснований на випаленні при температурі 950-1100 градусів легкоплавкою глиняною масою з різними добавками, що регулюють її пластичність. Переваги використання керамічної цегли: Міцність та довговічність. До цього часу збереглися будівлі, збудовані кілька століть тому. Екологічність. Атмосферостійкість. Низька теплопровідність. Звукоізоляція. Майже повна відсутність усадки. Негорючість. Мінуси: Досить висока ціна. Через невеликий розмір, кладка цегли своїми руками займає тривалий час (це недолік при використанні всіх видів цегли). Різниця різних відтінків цеглини з різних партій. Важливо! Варто відзначити, що міцність і довговічність цегляної споруди визначається не тільки характеристиками самої цегли, але і якістю складу кладки і дотриманням технології кладки.

Номер слайду 6

Клінкерна цегла. Цей вид цегли виробляється шляхом спікання глини за високих температур (1100-1300 градусів). Склад клінкеру: глина та глинисті мінерали; вода.Її позитивні властивості: Висока міцність, стійкість до стирання. Водостійкість. Цегла може застосовуватись в умовах підвищеної вологості. Морозостійкість. Екологічність. Технологія виробництва та сировина забезпечують відсутність виділення шкідливих речовин. Вогнестійкість. Цегла може витримувати температуру 1800 градусів. Чудові декоративні якості. Недоліки клінкерної цегли: Низька паропроникність. Висока теплопровідність. Погана шумоізоляційна здатність.

Номер слайду 7

Гіперпресована цегла. Цей матеріал проводиться за допомогою двостороннього пресування під високим тиском (20 МПа) суміші, що містить: цемент (8-20%), вапняк, відсів від розробок каменю, продукти очищення ТЕЦ, тирсу (65-85%), пігмент (1%);воду (8-15%). Спрощено, він є виріб з дуже щільного бетону. Такі цеглини мають безліч переваг: Висока міцність;Чудова геометрієя;Низьке водопоглинання;Екологічність. Різноманітність форм та забарвлень. Однак у них є свої недоліки: Погана паропроникність;Висока ціна;Велика вага повнотілої цегли;Можлива відмінність відтінків з різних партій продукції

pptx
Додано
24 квітня
Переглядів
14
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку