Презентація "Види оздоблення"

Про матеріал
Презентація до уроку 5 клас технології (технічні види праці) за темою "Види оздоблення".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види оздоблення

Номер слайду 2

Оздоблення деревини - це створення на її поверхні декоративно - захисних покриттів лакофарбовими, або плівковими матеріалами для поліпшення зовнішнього вигляду і захисту від зовнішнього середовища.

Номер слайду 3

Техніка оздоблення має багатовікову історію. Предмети із деревини виготовлені близько 2000 років до нашої ери, що збереглися в історичних пам'ятках стародавнього Єгипту, прикрашені різьбленням та інкрустацією.

Номер слайду 4

Непрозоре покриття (оздоблення)- це покриття поверхні виробу непрозорою плівкою (фарбами), що закриває колір і текстуру деревини. Його застосовують для покриття вікон, дверей, огорожі

Номер слайду 5

Прозоре оздоблення зберігає, або ще більше виявляє текстуру деревини. Для цього застосовують поліефірні і нітролаки, рідше олійні лаки.

Номер слайду 6

Випалювання або пірографія простий та ефективний спосіб оздоблення деталей та виробів з масиву деревини, фанери, тканини та інших матеріалів. Для випалювання використовують декілька способів. Найпростіший та найдавніший - випалювання лінзою в сонячний день. Але не завжди є погода та й треба мати міцну витримку. Простіше випалювати електричним випалювачем. Класичними стали моделі з ніхромовим дротом, яким і відбувається випалювання.

Номер слайду 7

Розпис фарбамиІснує багато варіантів декору, які використовуються для прикраси дерев’яних деталей, предметів інтер’єру та інших цікавих штучок. Але є найпопулярніші варіанти розписів, які відомі ще з давніх часів і не втрачають свою популярність в даний час.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
15 січня 2023
Переглядів
829
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку