Презентація "Види спорту на льоду "

Про матеріал

Дана презентація може бути використана для дистанційного навчання з фізичної культури. На основі презентації створено тест "На урок"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИДИ СПОРТУ НА ЛЬОДУЛоза Іван Олексійович

Номер слайду 2

Історія розвитку льодових видів спорту. Зародження льодового спорту пов'язане з ковзанами. Найдавніші ковзани, виготовлені з кістки, були знайдені у 1967 році на березі Південного Бугу біля Одеси. Вони датуються кінцем другого тисячоліття до н.е. і зберігаються в Одеському археологічному музеї. Ковзани набули поширення у Нідерландах, де міста з'єднуються каналами, які замерзали взимку. Ковзани стали найкращим засобом пересування у цю пору року. У середині XIII ст. у цій країні були придумані ковзани з металевим полоззям, вмонтованим у дерев'яну підошву, а через два з половиною століття вони удосконалили лезо, надавши йому два ребра. Така конструкція забезпечила можливість відштовхування ногами і палиці виявилися непотрібними. Ковзани стали не тільки засобом пересування, а й засобом розваг. Вважається, що ковзанярський спорт зародився у цей період, почався поділ на фігурне катання та ковзанярський спорт.

Номер слайду 3

Перелік видів спорту на льоду. Бобслей. Санний спорт. Скелетон. Керлінг. Льодолазіння. Ковзанярський спорт. Шорт-трек. Фігурне катання. Хокей із шайбою. Хокей з м'ячем

Номер слайду 4

Бобсле́й. Бобсле́й  — вид санного спорту, швидкісне ковзання з гір по спеціально обладнаних льодових трасах на санях особливої конструкції, бобах, які мають керування і розраховані на 2—8 осіб. Ковзання йде по спеціальній снігово-льодовій доріжці з віражами на поворотах; швидкість при цьому може становити 90—100 км/год.

Номер слайду 5

Са́нний спорт Са́нний спорт — зимовий олімпійський вид спорту, спуск на швидкість спеціально підготовленою трасою на санях. Один або два саночники під час спуску розташовуються на санях горілиць. Управління здійснюється натиском гомілки на полози саней та зміною положення тіла. Спортсмени розвивають швидкість 120—150

Номер слайду 6

Скелето́н. Скелето́н — зимовий олімпійський вид спорту, швидкісний спуск крижаною трасою на спеціальних санях без рульового керування, також називаних скелетоном. 

Номер слайду 7

Ке́рлінг. Ке́рлінг — олімпійський вид спорту, командна спортивна гра на льодовому майданчику. За своїм принципом гра подібна до боулінгу на траві. Гра складна, і за технікою, і стратегічно

Номер слайду 8

Ковзанярський спорт Ковзанярський спорт — загальна назва для спортивних дисциплін, в яких атлети змагаються на швидкість подолання певної дистанції на ковзанах. Залежно від правил проведення змагань ковзанярський спорт поділяється на змагання на довгій доріжці, змагання на короткій доріжці — шорт-трек і марафонський біг на ковзанах.

Номер слайду 9

Чим корисне катання на ковзанах. Катання на ковзанах прекрасно тренує гнучкість, швидкість, спритність і вміння тримати рівновагу. Ковзанярський спорт допомагає розвивати м’язи переважно нижньої частини тіла, а спортсмени, які займаються фігурним катанням і виконують різні стрибки та підтримки, мають пропорційно розвинуті м’язи всього тіла. Крім того, регулярні заняття на льоду зміцнюють здоров’я, підвищують тонус організму і його опірність різним інфекціям, а також поліпшують настрій завдяки тому, що організм збільшує продукування ендорфінів – “гормонів щастя”. Катаючись на ковзанах, навіть новачки мають шанси швидко зробити своє тіло струнким і підтягнутим, адже всього за годину катання на ковзанах можна спалити до 400-500 калорій. Для підняття тонусу організму досить кататися 2- 3 рази в тиждень по годині.

Номер слайду 10

Шорт-трек. Шорт-трек — зимовий олімпійський вид спорту, змагання з бігу на ковзанах на хокейному майданчику. На відміну від бігу на ковзанах на великих ковзанках, де спортсмени виходять на дистанцію парами, в шорт-треку одночасно стартує кілька ковзанярів. Доріжка для шорт-треку овальної форми, довжиною 111,12 м. 

Номер слайду 11

Фігурне ко́взання. Фігу́рне ката́ння, фігурне ко́взання — зимовий вид спорту, у якому спортсмени переміщуються на ковзанах по льоду з виконанням додаткових елементів, найчастіше під музику. В офіційних змаганнях як правило розігруються чотири комплекти медалей: у жіночому одиночному катанні, у чоловічому одиночному катанні, у парному фігурному катанню, а також у спортивних танцях на льоду. Фігурне катання є олімпійським видом спорту,

Номер слайду 12

Парне катання. Парне катання — це дисципліна фігурного катання, визначена Міжнародним союзом ковзанів як «катання двох осіб в унісон, які виконують свої рухи в такій гармонії один з одним, що створюється враження справжнього парного катання порівняно з незалежним одиночним катанням».

Номер слайду 13

Хоке́й із ша́йбою. Хоке́й із ша́йбою, кана́дський хоке́й або просто: хоке́й, також го́кей, діал. гакі́вка, канадійська гаківка — гра на льодовому майданчику, в якій дві команди намагаються ключками закинути круглу шайбу у ворота суперника, які захищає воротар.

Номер слайду 14

Чим корисний хокей на льоду. Хокей вважається досить агресивним видом спорту, однак аматорські ігри безпечні й навіть корисні для організму. Під час тренувань задіяна як нижня, так і верхня частина тіла, завдяки чому відмінно проробляються м’язи ніг, рук, живота й спини. Залежно від інтенсивності гри за годину спалюється до 500–600 кілокалорій. Хокей також сприятливо впливає на вестибулярний і опорно-руховий апарат, підвищує імунітет. Цей командний вид спорту тренує і характер, розвиваючи такі якості, як витривалість і спритність. Щоб одержати максимальну віддачу від гри в хокей, необхідно грати 1- 2 рази на тиждень по годині, не забуваючи робити невеликі перерви у грі.

Номер слайду 15

Льодолазіння. Льодолазіння — подолання крутих льодових схилів за допомогою спеціального спорядження. Льодові схили можуть бути природного походження: замерзлими водоспадами, великими бурульками; або штучно створюваними льодовими спорудами

Номер слайду 16

Хоке́й із м'ячем,Хоке́й із м'ячем, також бе́нді — спортивна командна зимова гра, яка проходить на льодовому полі за участі двох команд. В Україні офіційно використовують термін «хокей із м'ячем», хоча у світі більш поширена назва «бенді»

Номер слайду 17

Чим корисне катання на санах. Катання на санах – це не тільки дитяча забава, але й прекрасний спосіб підтримувати тіло в тонусі. Під час спусків і підйомів організм одержує помірне кардіонавантаження, завдяки чому відбувається зміцнення серцевого м’яза, нормалізується кров’яний тиск, а також ефективно спалюються калорії. Крім того, катання на санах – це справжній “антидепресант”, що покращує наш настрій. Ще один важливий фактор позитивного впливу зимових видів спорту на наше здоров’я – це можливість проведення загартовуючих процедур. Оскільки зимові тренування переважно відбуваються на відкритому повітрі при зниженій температурі, то наш організм зазнає впливу холоду впродовж всього тренування. Такий вплив при правильній організації тренувань чинить винятково позитивний вплив на здоров’я людини. Значення загартовуючих процедур під час занять зимовими видами спорту виражається в підвищенні стійкості до дії холоду, зміцненні імунітету, посиленні стійкості до впливу простудних захворювань.

pptx
Додано
13 грудня 2023
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку