Презентація "Видільна система тварин"

Про матеріал
Презентація з біології для учнів сьомого класу на тему "Видільна система тварин"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Видільна система тварин. Видільна система— сукупність органів, які виводять з організму надлишок води, продукти обміну речовин, солі, а також отруйні речовини, які потрапили в організм ззовні чи утворилися в ньому

Номер слайду 2

Видільна система найпростіших. Скоротливі вакуолі— мембранні органели, здійснюють виведення продуктів метаболізму та надлишків рідини з цитоплазми.

Номер слайду 3

Видільна система Кишковопорожнинних. Клітини ектодерми

Номер слайду 4

Видільна система плоских та круглих червів. Нефридії  - органи виділення у безхребетних тварин, які слугують для осморегуляції, видалення з організму продуктів метаболізму, а інколи такождля виведення статевих продуктів

Номер слайду 5

Видільна система павуків, комах. Мальпі́гієві суди́ни — видільні та осморегулюючі органи у павукоподібних, багатоніжок та комах. Мальпігієві судини — трубчасті канальці, що є сліпими виростами кишківника на межі між середньою і задньою кишкою. 

Номер слайду 6

Виділення ракоподібних. Видільні органи — зелені залози, які містяться у головогрудях і відкриваються назовні біля основи довгих вусиків.

Номер слайду 7

Нирки хребетних тварин. Нирки - життєво важливий парний орган у хребетних тварин, основна його функція виведення продуктів життєдіяльності шляхом фільтрації крові.

pptx
Додав(-ла)
Ковтун Наталя
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
13 лютого 2023
Переглядів
634
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку