Презентація "Відкриття Америки Христофором Колумбом. Перша навколосвітня подорож під керівництвом Ф. Магеллана"

Про матеріал
Презентація до уроку географії у 6-му класі "Відкриття Америки Х. Колумбом. Перша навколосвітня подорож під керівництвом Ф.Магеллана"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географія 6 клас. Відкриття Америки Х. Колумбом. Перша навколосвітня подорож під керівництвом Ф. Магеллана. Виконала вчитель геограіфїї Ногаль Галина Іванівна

Номер слайду 2

Христофор Колумб. Прагнув дістатися Індії більш коротким шляхом: спираючись на знання про кулястість Землі, він вирішив досягти Індії шляхом на захід, через Атлантичний океан. У перше плавання (1492-1493 рр.) Колумб вирушив на трьох каравелах: «Санта-Марія», «Нінья» та «Пінта». 12 жовтня 1492 р. експедиція досягла Багамських островів неподалік від берегів Америки. Відкриті землі Колумб уважав Індією, а місцевих жителів — індіанцями. Згодом Колумб здійснив ще три експедиції, але так і не зрозумів, що відкрив нову частину світу.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Амеріго ВеспуччіВеспуччі здійснив чотири мандрівки до берегів Америки на кораблях під іспанським та португальським прапорами, при чому сам не організовував та не очолював жодної з них. Зіставивши отримані дані, Веспуччі прийшов до висновку, що відкриті Колумбом землі є не Азією, а є до того незнаним материком, і запропонував назвати його “Новим Світом”.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фернан Магеллан. У XVI ст. португальський мореплавець Фернан Магеллан здійснив першу навколосвітню подорож. Подорож розпочалася 20 вересня 1519 р. на п'яти суднах у складі 265 осіб (за іншими даними — 319), а 8 вересня 1522 року залишки експедиції (18 осіб) повернулися до Іспанії. Подорож, яка тривала 1081 добу, підтвердила кулястість Землі та довела існування єдиного Світового океану. Сам Магеллан не дожив до здійснення свої мрії, він загинув у результаті сутички з туземцями на одному з Філліпінських островів.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Чому Христофор Колумб назвав відкриті ним землі Індією?Які наслідки подорожей Х. Колумба?Чи досягла своєї мети перша навколосвітня подорож Ф. Магеллана?Як називають епоху географічних відкриттів, яку започаткував Х. Колумб?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ралко Валентина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 березня 2021
Переглядів
5999
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку