Презентація "Виготовлення божої корівки (сонечка )"

Про матеріал
Дати учням уявлення про життя божої корівки – сонечко; виховувати у дітей інтерес до аплікації, правильно користуватися пензликом, клєм, серветкою, вчити згинати коло навпіл, розташовувати деталі в певному порядку; розвивати у дітей композиційні вміння, уяву; вчити дбайливо і уважно ставитися до рідної природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення божої корівки (сонечка)

Номер слайду 2

Цікава інформація. Сонечко — всім відомий червоний жучок з маленькими чорними цятками на крилах. Відомо понад 4000 тисяч видів цих комах. Вони приносять користь, оскільки можуть знищувати сільськогосподарських шкідників. Для павуків, птахів вони отруйні, про що говорить їх яскраве забарвлення. 

Номер слайду 3

Яскравий окрас. В природі яскраві забарвлення комах говорить про токсичність. Комахоїдні істоти уникають сонечок, оскільки для них ці комахи отруйні. Під час нападу хижака жучок виділяє отруйну жовту різко пахнучу рідину. Вікові зміни. Діти люблять рахувати кількість цяток на крилах божої корівки, вважаючи, що кількість точок дорівнює віку, але це не так. Кількість точок говорить про приналежність до певного виду і не змінюється протягом усього життя.

Номер слайду 4

Оскільки видів цього комахи нараховується декілька тисяч, то в одній місцевості можна зустріти корівок з абсолютно різним забарвленням — жовті, червоні, помаранчеві, чорні. Точки також бувають різного кольору — чорні, помаранчеві, червоні, білі. Як правило, точки і колір панцира, який закриває крила (надкрила), контрастують між собою, хоча є види і без точок або зі слабко видимими точками.

Номер слайду 5

Назви на інших мовах. Цікаво, що на всіх мовах назва цієї комахи релігійна. Наприклад, у Європі їх називають сонечками Божої матері, в Ізраїлі — сонечком Мойсея, в Німеччині жучок Діви Марії, а в англомовних державах — пташка (жучок) Богоматері. Сонечка – багаторічні комахи, що живуть до 2 років, тому під час зими вони впадають в сплячку.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лебедєва Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 листопада 2022
Переглядів
1651
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку