Презентація "Виготовлення гольниці"

Про матеріал
Презентація містить теоретичний матеріал для ознайомлення з даною темою (історія виникнення, призначення ,вимоги, класифікація видів, конструкційні матеріали та ін.) .Практичний матеріал ,для виготовлення гольника з покроковою інструкцією, в умовах дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Об’єкт проєктної діяльності «Гольниця»

Номер слайду 2

Для чого служить гольниця?

Номер слайду 3

Історія виникнення гольниці

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Вимоги для гольника. Гольник має відповідати таким вимогам:1. Функціональність.2. Зручність у використанні.3. Естетичний зовнішній вигляд.4. Оригінальність конструкції.5. Економність.6. Просту технологію виготовлення.

Номер слайду 7

Види гольниць

Номер слайду 8

Гольниці можуть бути простої форми.

Номер слайду 9

Гольниці можуть бути різних форм

Номер слайду 10

Гольниці можуть бути різних форм

Номер слайду 11

Гольниці можуть бути різних форм

Номер слайду 12

Гольниці можуть бути різних форм

Номер слайду 13

Інструменти та пристосування для виготовлення гольниці1. Голка.2. Нитки.3. Ножиці.4. Наперсток.5. Шпильки6. Олівець.7. Лінійка.8. Гольник.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вимірювання довжини робочої нитки. Затягування нитки в голку

Номер слайду 16

Початкові шви. Шов «Уперед голка»

Номер слайду 17

Початкові шви. Шов «Уперед голка»1. Схематичне зображення шва «уперед голку»2. Шов «Штапівка»

Номер слайду 18

Початкові шви. Шов «Уперед голка»

Номер слайду 19

Початкові шви. Шов «Уперед голка»

Номер слайду 20

Конструкційні матеріали для виготовлення гольниціПросту саморобну гольницю можна виготовити з: тканини,фетру або картону. Набивного матеріалу, наприклад: вати або поролону,синтапону або силікону Гольниці прикрашають:вишивкою,аплікацією,гудзиками,бісером,бусінами, паєтками,стрічками,мереживом,замість тканини може використовуватися в’язка.

Номер слайду 21

Пропоную вам виготовити будиночок для голок – гольницю у вигляді квітки або гарбузика своїми руками

Номер слайду 22

Моделі аналоги гольників

Номер слайду 23

Ескіз виробу

Номер слайду 24

Матеріали та інструменти для виготовлення гольниці 1. Тканина або фетр.2. Синтепон або вата – для наповнення деталей3. Картон –для виготовлення шаблона.4. Оздоблювальні матеріали- гудзик або намистинка,мереживо або стрічка. 5. Ножиці – для вирізання деталей та відрізання ниток.6. Голка,нитка - для зшивання деталей виробу, та перетягування скибок гарбуза чи пелюсток квітки.7. Лінійка,олівець.

Номер слайду 25

Покрокова інструкція виготовлення гольниціВиготовлення шаблона: Шаблон (з нім. Schablone — зразок) — пристосування, за допомогою якого виготовляють однакові за формою, розміром деталі.1. Чашку перевертаємо,обводимо на картон чи папір коло олівцем та вирізаємо ножицями по контуру кола. 2. Коло-шаблон може бути будь-якого діаметру (у мене 13 см)

Номер слайду 26

Покрокова інструкція виготовлення гольниці1. Складаємо тканину вдвічі: лицьовими сторонами всередину,зворотньою на верх .2. Розмічання за шаблоном: -Спочатку необхідно розмістити деталь (шаблон) майбутнього виробу на зворотній стороні тканині. -перевірити правильність розташування шаблона. -закрірляємо шаблон шпильками, обводимо олівцем або милом чи крейдою.-від наміченої лінії, відміряємо 1см на припуск по колу лінійкою,-з’єднуємо намічені точки суцільною лінією і тільки після цього починаємо вирізати.

Номер слайду 27

Покрокова інструкція виготовлення гольниці Намічаємо місце для вивертання 3см і прокладуємо шов «Уперед голка» по контуру у 2 прийома. Шов «Строчка» або «Штапівка»

Номер слайду 28

Покрокова інструкція виготовлення гольниці1. Після прокладування шва по наміченій лінії,вивертаємо на лицьову сторону.2. Лінійкою вимірюємо центр майбутнього виробу, намічаємо олівцем або ручкою.2. Набиваємо щільно наповнювачем (синтапон або вата) через отвір, але не перестарайтеся.

Номер слайду 29

Покрокова інструкція виготовлення гольниці1. Акуратно потайним швом необхідно зашити місце для вивертання потайним швом.

Номер слайду 30

Покрокова інструкція виготовлення гольниці1. Вводимо голку з міцною ниткою через центр верху в центр низу подушечки для голок. 2. Нитку необхідно взяти близько 1,5 метрів, інакше, якщо вам її не вистачить, то доведеться все заново тягнути

Номер слайду 31

Покрокова інструкція виготовлення гольниці1. Вивели, накидаємо нитку, як зазначено на фото, голку знову через центр в центр виводимо, сильно не стягуючи. Після стягування, пальцем притримуйте нитку і підправте тканину, щоб не було складок.

Номер слайду 32

Покрокова інструкція виготовлення гольниці1. Потім нитку накладаємо рівно по лінії першої натягнутої нитки, як би ділимо нашу подушечку для голок навпіл.

Номер слайду 33

Покрокова інструкція виготовлення гольниціІ знову через центр в центр виводимо голку.

Номер слайду 34

Покрокова інструкція виготовлення гольниціДалі по тій же схемі стягуючи по правій і лівій сторонах, таким чином ділимо подушечку для голок на 4 частини.

Номер слайду 35

Покрокова інструкція виготовлення гольниціІ вже по колу ділимо кожну частину навпіл.

Номер слайду 36

Покрокова інструкція виготовлення гольниціВ результаті у вас повинен вийти ось такий гарбуз :), і кілька разів через центр в центр виведіть голку, щоб в подальшому затяжка не поповзла.

Номер слайду 37

Покрокова інструкція виготовлення гольниціРобимо вузлик і пальчиками проштовхуємо його ближче до центру.

Номер слайду 38

Покрокова інструкція виготовлення гольниціВідрізаємо нитку, залишаємо кінчик, його ми потім сховаємо, коли будемо прикрашати подушечку для голок.

Номер слайду 39

Покрокова інструкція виготовлення гольниціПотім знову нанизуємо нитку в голку, виводимо через центр верху в центр низу.

Номер слайду 40

Покрокова інструкція виготовлення гольниціПротягуємо ґудзик, голку назад через центр низу виводимо в центр верху, але не для втягування, залишаємо ґудзик злегка бовтатися.

Номер слайду 41

Покрокова інструкція виготовлення гольниціЗнову з центру верху виводимо голку до ґудзика і стягуючи, щоб ґудзик щільно прилягав до подушечки для голок.

Номер слайду 42

Покрокова інструкція виготовлення гольниціОсь таким чином назад виводимо голку, нитку також зав’язуємо у вузол, а кінчик залишаємо.

Номер слайду 43

Покрокова інструкція виготовлення гольниці1. Тепер найцікавіше, тут потрібна ваша фантазія.2. Спочатку спробуйте скласти композицію, сфотографуйте її ( щоб не забути), потім клеєм «Момент» або «Гарячий пістолет» все приклейте до подушечки для голок. 3. Ось і все, подушечка для голок готова.

Номер слайду 44

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Грезент Галина Михайлiвна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 грудня 2022
Переглядів
5075
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку