Презентація "Виготовлення об"ємної сніжинки"

Про матеріал
В презентації викладено матеріал щодо роботи з папером на прикладі виготовлення паперової об"ємної сніжинки як елементу новорічного декору. Презентація містить покрокове виконання виробу з детальним описом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення об'ємної сніжинки

Номер слайду 2

Паперові сніжинки є одним з найпоширеніших новорічних атрибутів. Ними оздоблене все навколо. І навіть, якщо немає справжнього снігу, сніжинки на вікнах будинків і вітринах магазинів створюють по-справжньому зимовий настрій. Сніжинки бувають найрізноманітніші, але всі вони мають симетричні форми. Сніжинки бувають звичайні, виконані у техніці витинанки та об'ємні

Номер слайду 3

Традиційно святкові витинанки наклеювали на вікна, і тоді вони нагадували про свято не лише родині, а й перехожим. На вікнах будинків витинанки особливо мерехтять прорізами, і найбільш ефектно виглядають увечері, коли вмикається світло.

Номер слайду 4

Незабаром прийде зима а з нею і новорічні свята. А це значить, що пора подумати про подарунки і прикраси. Особлива атмосфера цього свята відчувається задовго до його приходу. Прикрашаються вулиці, магазини, торгові центри, вікна будинків. І самі квартири теж прийнято наряджати гірляндами, мішурою, сніжинками та іншими красивими святковими речами. Ще люди ставлять в своєму будинку ялинку, яка є головним символом Нового Року. Кожен прикрашає своє деревце блискучими новорічними іграшками та сніжинками. 

Номер слайду 5

Що потрібно для творчості?Для виготовлення паперової сніжинки потрібно підготувати мінімальний набір інструментів:* олівець;* ножиці;* білий папір А-4 (чотири аркуша різного розміру: 21*21; 18*18; 15*15; 6*6 см)* клей ПВА;* блискітка Правила безпечної роботи ножицями:1) Передавай ножиці закритими і кільцями вперед.2) Не тримай ножиці гострими кінцями догори.3) Ріж тільки на робочому місці.4) Під час роботи ножицями стеж, щоб рука не попала на лінію чи місце різання.

Номер слайду 6

Завдяки старанності зі шматочка паперу з'явиться у всій своїй красі білосніжна сніжинка. Повітряні, неповторні сніжинки, які ви створите, нехай наповнять вашу душу радістю творчості і свята, що наближається.

Номер слайду 7

1. Складаємо папір по діагоналі і розгортаємо.2. Складаємо по другій діагоналі і залишаємо складениму вигляді трикутника (кутом вгору)Як вирізати сніжинку?Послідовність виконання

Номер слайду 8

3. Складаємо отриману фігуру навпіл по вертикалі.4. І ще раз складаємо навпіл з кута, який внизу праворуч наліво.

Номер слайду 9

5. Ножицями підрізаємо нижню частину, заокруглюючи край фігури.6. На невеликій відстані по краю зріза робимо ножицями бахрому.

Номер слайду 10

7. Обережними рухами розгортаємо фігуру. Отримуємо першу деталь майбутньої сніжинки.8. Складаємо та вирізаємо за тією ж схемою, але меншого розміру другу фігуру. Це буде друга деталь сніжинки.

Номер слайду 11

9. Таким способом складаємо та вирізаємо ще дві фігури розміром 15*15 см та 6*6 см. 10. З'єднуємо деталі сніжинки за допомогою клею, накладаючи одну деталь на іншу, по центру кріпимо блискітку.

Номер слайду 12

З неба падали сніжинки -Чудернацькі й різні. Більші, менші, як з картинки -Красиві і ніжні. Впало декілька в долоньки. Дівчинки Оксанки. Радісно сказала донька:"Глянь, як з «витинанки»"!Хто малює їх на небі?З чого витинає?"Відповісти доні треба,Хай дитина знає:"В небі синьому,високо,Є "Майстерня снігу".І узимку там, щороку,Людям всім на втіху,Витинаються з хмаринки. Диво - візерунки. Дивовижні ці сніжинки -Неба подарунки!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
26 листопада 2023
Переглядів
502
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку