Презентація "«Виготовлення оберега «Різдвяний янгол»."

Про матеріал
Матеріал презентації до уроку технології у 6 класі за темою «Виготовлення оберега «Різдвяний янгол».Об'єкт проєктної діяльності «Різдвяний Янгол».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інструктаж з БЖД. Виготовлення оберега «Різдвяний янгол»Проєкт: Оберіг «Різдвяний Янгол»

Номер слайду 2

Мета уроку:спонукати їх до втілення нестандартних та фантазійних ідей у дизайні; вчити створювати виробів з різних матеріалів, які відображають фантазії та творчість;розвивати вміння учнів працювати інструментами під час створення виробу з різних матеріалів;розвивати відповідальність, самодисципліну та повагу до мистецьких здібностей, креативного мислення, творчого потенціалу; виховувати потребу проявити себе в різноманітних видах творчої діяльності; виховувати прагнення до досконалості виробів.18.01.2024

Номер слайду 3

18.01.2024 СьогодніОрганізація класу Доброго ранку! Доброго дня!Бажаєм собі ми здоров’я й добра!

Номер слайду 4

18.01.2024 СьогодніЗавдання уроку: ознайомитися з виготовленням янгола з фоамірану; виготовляти оберіг відповідно до обраних матеріалів та технологій. Мета проєкту: Розробити і виготовити виріб використовуючи сучасні матеріали, інструменти, різні техніки, здатний зацікавити різні категорії населення.  

Номер слайду 5

Що таке проєкт?18.01.2024 СьогодніВправа «Мікрофон»З яких етапів складається проєктна робота?Що таке банк даних?Назви види графічних зображень?

Номер слайду 6

Янгол у нашому житт1 Янгол - безумовний символ Різдва в Україні. Він є чудовою прикрасою на ялинку чи до будь якої іншої частини інтер’єру. Про янголів складено безліч творів, Багато легенд і неймовірнихісторій розповідають про них.

Номер слайду 7

Легенда про Маленького Янгола Добра Морозного зимового вечора, саме напередодні Різдва послав Богмаленького янгола добра на землю, щоб той подивився, як живетьсялюдям і чи потребують вони допомоги. Дозволив там бути янголу лишегодину. Ось посланець вже й на землі у невеличкому містечку. Маленькийнебесний гість зрадів побачивши веселі вогники вікон будинків. Людизаклопотано, але з усмішками готувалися до Різдва. Янгол добра зачепив свою хмаринку за високу тополю і по гілках спустився униз. Першим кого побачив янгол, був хлопчик, який разом з татком ніс ялинку весело сміючись. «Їм мабуть добре живеться» –подумав янгол і також усміхнувся. Змахнув крилами і піднявся до віконечка, де татко з дітьми прикрашали ялинку, а мама готувала смачну вечерю.

Номер слайду 8

«І цим добре живеться» – подумав янгол і знову спустився на. Землю. Йому стало сумно, бо так мріяв кому-не будь щось добре зробити. І раптом побачив стареньку, яка одиноко стояла на вулиці вечірнього міста. На її очах були сльози. «Ось кому потрібна моя допомога», – зрозумів янгол. Він дістав з кишені зірочку, зірочку щастя і поклав її удолоні бабусі. Здивована, але щаслива старенька підняла очі до неба ісказала: «Щиро дякую тобі Боже за різдвяний дарунок». Маленький янгол добра теж радів, що опинився на землі у потрібний час, бо робити добро – це велике щастя.

Номер слайду 9

Щоб виготовити ангелочка потрібно зосередитися, і виготовляти тільки з хорошими думками. З поганим настроєм людина не може створювати ангела. При виготовленні ,потрібно думати тільки про позитивне, щоб він приніс щастя і був справжнім охоронцем та оберегом Ангелу потрібно з певною метою «передавати» свої бажання .

Номер слайду 10

18.01.2024 СьогодніГімнастика для очей

Номер слайду 11

18.01.2024 СьогодніВраховуємо вимоги до виробу. Підручник. Сторінка18 Виріб має бути:— естетично привабливим— оригінальним; — екологічно чистим; — відносно недорогим (не потребувати багато коштів на його виготовлення (придбання матеріалів);— якісним. Основні вимоги до об’єкта проєктування

Номер слайду 12

ПРАКТИЧНА РОБОТА Послідовність виконання роботи. Розмічання деталей на фоамірані. Розкроювання. Виготовлення оберега.

Номер слайду 13

Для роботи потрібно:

Номер слайду 14

Повторення правил техніки безпеки під час роботи. На робочому місці дотримуйся чистоти і порядку. Зберігай ножиці у спеціально відведеному для цього місці. Не працюй затупленими ножицями. Не тримай ножиці лезами вгору. Не користуйся ножицями під час ходьби класом. Не заважай товаришеві, коли той працює з ножицями. Передавай ножиці товаришеві кільцями вперед. Під час різання ножицями тримай матеріал так, щоб не поранити лезами руку. Бути уважним у роботі з термопістолетом, не забувати ставити його на підставку і виключати

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Обводимо на фоамірані різного кольору 2 круги і вирізаємо

Номер слайду 17

Складаємо круги пополам і розрізаємо по лінії згину

Номер слайду 18

-Клеємо конус і надрізаємо;-склеюємо два півкруга і склеюємо крила;-вирізаєм полоску шириною 6мм і довжиною15мм та склеюємо в овал;

Номер слайду 19

 Янгол завжди символізує тепло, доброту й турботу, з якими родинаповинна зустріти Новий рік та Різдвяні свята.

Номер слайду 20

Янголи з фоамірану

Номер слайду 21

18.01.2024 Сьогодні

Номер слайду 22

Відеоматеріал. Рідвяний Янгол з фоамірануhttps://www.youtube.com/watch?v=XIYy. Hc. WANHk&ab

Номер слайду 23

18.01.2024 СьогодніВправа «Мікрофон»Які матеріали можна використати для створення янгола? Як ми можемо використатити метод фантазування у роботі на уроках Технологій?

Номер слайду 24

Домашнє завдання Продовжити виготовлення виробу. Виконати ескіз або малюнок вироб. Зворотній зв'язок Human або ел. пошта valentinakapusta55@gmail.com 

Номер слайду 25

Використані ресурсиhttps://www.youtube.com/watch?v=XIYy. Hc. WANHk&abhttps://vsimpptx.com/school/tehnologiyi

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
18 січня
Переглядів
93
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку