Презентація "Виготовлення оберега «Різдвяний янгол» з ниток"

Про матеріал
Матеріал презентації до уроку технології у 6 класі за темою «Виготовлення оберега «Різдвяний янгол» з ниток». Об'єкт проєктної діяльності «Різдвяний Янгол».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інструктаж з БЖД. Виготовлення оберега «Різдвяний янгол» з ниток Проєкт: Оберіг «Різдвяний Янгол»

Номер слайду 2

Мета уроку:спонукати їх до втілення нестандартних та фантазійних ідей у дизайні; вчити створювати виробів з різних матеріалів, які відображають фантазії та творчість;розвивати вміння учнів працювати інструментами під час створення виробу з різних матеріалів;розвивати відповідальність, самодисципліну та повагу до мистецьких здібностей, креативного мислення, творчого потенціалу; виховувати потребу проявити себе в різноманітних видах творчої діяльності; виховувати прагнення до досконалості виробів.18.01.2024

Номер слайду 3

18.01.2024 СьогодніОрганізація класу Доброго ранку! Доброго дня!Бажаю усім вам здоров’я й добра!

Номер слайду 4

18.01.2024 СьогодніЗавдання уроку: ознайомитися з виготовлнням оборегів з ниток; ознайомитися з виготовленням янгола з фетру; продовжити виготовляти оберіг відповідно до обраних матеріалів та технологій. Мета проєкту: Розробити і виготовити виріб використовуючи сучасні матеріали, інструменти, різні техніки, здатний зацікавити різні категорії населення.  

Номер слайду 5

З яких матеріалів можна виготовити янгола?18.01.2024 СьогодніВправа «Мікрофон» На якому етапі триває проєктна робота?Яких вимог слід дотримуватися?Назви види оздоблення виробу?

Номер слайду 6

18.01.2024 СьогодніГімнастика для очей

Номер слайду 7

18.01.2024 СьогодніВраховуємо вимоги до виробу. Підручник. Сторінка18 Виріб має бути:— естетично привабливим— оригінальним; — екологічно чистим; — відносно недорогим (не потребувати багато коштів на його виготовлення (придбання матеріалів);— якісним. Основні вимоги до об’єкта проєктування

Номер слайду 8

Оберіг з нитокhttps://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=hst6g. FDAQv. Q&ab

Номер слайду 9

ПРАКТИЧНА РОБОТА Виготовлення оберега з ниток. Послідовність виконання роботи Виготовлення тулуба і голови Янгола. Виготовлення рук. Виготовлення крилець. З’єднання деталей.

Номер слайду 10

Повторення правил техніки безпеки під час роботи. На робочому місці дотримуйся чистоти і порядку. Зберігай ножиці у спеціально відведеному для цього місці. Не працюй затупленими ножицями. Не тримай ножиці лезами вгору. Не користуйся ножицями під час ходьби. Не заважай товаришеві, коли той працює з ножицями. Передавай ножиці товаришеві кільцями вперед. Під час різання ножицями тримай матеріал так, щоб не поранити лезами руку. Бути уважним у роботі з термопістолетом, не забувати ставити його на підставку і виключати

Номер слайду 11

Обереги з ниток

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Оберіг з ниток

Номер слайду 14

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№Назва операціїПослідовність виконання. Зображення1. Виготовлення тулуба і голови Янгола. Намотати на шаблон із картону 30-40 витків нитки;Зафіксувати витки подвійним вузлом, не обрізуючи кінці;Зняти заготовку з картону та підрівняти ножицями нитки;Перев’язати «кісточку» іншим відрізком нитки сформувавши голову Янгола.

Номер слайду 15

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}2. Виготовлення рук. Намотуємо 15—20 витків нитки, на картон;Зняти з картону і пе­ре­в’язати кінці мотка ниткою, фіксуючи подвійним вузлом, та підрівняти кінці ножицями.

Номер слайду 16

Виготовлення крилець

Номер слайду 17

Номер слайду 18

18.01.2024 Сьогодні

Номер слайду 19

Домашнє завдання Продовжити роботу з виготовлення янгола. Зворотній зв'язок Human або ел. пошта  

Номер слайду 20

18.01.2024 СьогодніВправа «Мікрофон»Які матеріали можна використати для створення янгола? Як ми можемо використатити метод фантазування у роботі на уроках Технологій?

Номер слайду 21

Використані джерелаhttps://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=hst6g. FDAQv. Q&ab

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
18 січня
Переглядів
107
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку