Урок технологій "Вигототовлення м`я кої іграшки з помпонів"

Про матеріал
В презентації пропонуються матеріали про види з`єднань, види матеріалів з яких можна виготовляти м`які іграшки, короткий поетапний опис виготовлення м`якої іграшки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія виготовлення м’якої іграшки ,об’ємної з помпонів

Номер слайду 2

ЕПІГРАФРемесло на плечах не висить і хліба не просить, а хліб дає

Номер слайду 3

ПЕРЕВІРКА ЗНАНЬ1 Яке призначення мають сучасні іграшки?Розвиваючі. Декоративні іграшки. Колекційні іграшки. Народна іграшка. Обрядова іграшка.Іграшка для театральних вистав.Іграшка-сувенір2 Назвіть матеріали, які використовують для виготовлення м'якої іграшки?- тканина, трикотаж - хутро штучне та натуральне - шкіра штучна та натуральна3 Назвіть оздоблювальні матеріали, які використовують для виготовлення м'якої іграшки? - тасьма, мереживо, стрічки, резинка - фурнітура: ґудзики, намистинки, біжутерія. - нитки для вишивки та в'язання.

Номер слайду 4

ПЕРЕВІРКА ЗНАНЬЯкі з'єднувальні матеріали використовують для пошиття іграшок?- нитки швейні - клей ПВА. Силіконовий4 Перерахуйте інструменти, що використовують для пошиття іграшок. Голки, шпильки. НожиціКілочок Наперсток 5 Назвіть наповнювачі, що використовують при виготоалення м'якої іграшки- синтепон, синтепух, поролон - холлофайбер - вата, обрізки тканини6

Номер слайду 5

Механічні способи з'єднання деталей із різних конструкційних матеріалів. Рознімні з’єднання Не рознімні з’єднання - які можна багаторазово розбирати, не пошкоджуючи їх. (різьбові, ниткові).– які неможливо розібрати не зруйнувавши, або не пошкодивши їх. (склеювання, склепування)Зшивання - з'єднування окремих частини, країв чого-небудь за допомогою з’єднувальних швів. Склеювання - з'єднання однорідних або різнорідних матеріалів за допомогою клею. Клепанням називаєтся процес з'єднання двох або кількох деталей за допомогою заклепок. Цвях – кріпильний елемент для з'єднання деталей із деревини та деревинних матеріалів.

Номер слайду 6

ПРАКТИЧНА РОБОТАВиготовлення м'якої іграшки, об'ємної з помпонів

Номер слайду 7

Матеріали та інструменти. Картон. НожиціПряжа. Циркуль. Олівець

Номер слайду 8

ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИГОТОВЛЕННЯ ПОМПОНІВ1. На картоні, за допомогою циркуля, малюємо два однакових кола. В середині великих кіл малюємо маленькі. Вирізаємо кола та серединку в них.

Номер слайду 9

ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИГОТОВЛЕННЯ ПОМПОНІВ2. Скласти два кола

Номер слайду 10

ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИГОТОВЛЕННЯ ПОМПОНІВ3. Протягувати нитку через внутрішній отвір двох з'єднаних деталей. Протягувати нитку слід до тих пір поки не зникне серединка.

Номер слайду 11

ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИГОТОВЛЕННЯ ПОМПОНІВ4. Ножицями розрізати нитки по зовнішньому периметру

Номер слайду 12

ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИГОТОВЛЕННЯ ПОМПОНІВ5. Щоб нитки не розсипались їх потрібно притримувати рукою. Повільно роз'єднати краї картону та перев'язати середину.

Номер слайду 13

ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИГОТОВЛЕННЯ ПОМПОНІВ6. Після того, як помпон перев'язаний картон можна зняти, та побачити отриманий результат

Номер слайду 14

ВИГОТОВЛЕННЯ ІГРАШКИ1. Для виготовлення кролика із помпонів потрібно зробити два помпони різного діаметру: більший – тільце, менший - голівка , та зв'язати їх

Номер слайду 15

ВИГОТОВЛЕННЯ ІГРАШКИ2. З фетру( віскози) вирізаємо вушка

Номер слайду 16

ВИГОТОВЛЕННЯ ІГРАШКИ3. Приклеюємо вушка, очки, носик з вусиками. Кролик готовий.

Номер слайду 17

Вправа «Розділи по групах»http://Learning. Apps.org/display?v=p0dn801on16 ВПРАВА «Знайди слова»http://Learning. Apps.org/watch?v=pqzs8goxn16

Номер слайду 18

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
22 січня
Переглядів
115
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку