Презентація "Виготовлення шаблонів до великодніх прикрас" до рпоєкту "Великодня прикраса" , 5 клас,

Про матеріал
В презентаціїї подана поетапна побудова креслення шаблонів деталей до великодніх прикрас "Зайчик" та "Курча".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологічна послідовність виготовлення шаблонів деталей Великодніх прикрас5 клас. Підготувала вчитель трудового навчання Хмельницького НВК №4 Єленок Н. О.

Номер слайду 2

Деталі Великоднього курчатіЗагальні рекомендації: Креслення виконувати на папері у клітинку. Всі розміри на кресленнях подаються сантиметрах. Всі симетричні деталі накреслені у половинному розмірі. Робочі шаблони краще виготовити з картону.

Номер слайду 3

Виготовлення шаблона тулуба курчатіВізьміть листок паперу в клітинку. Складіть лист навпіл. Поставте точку 0. Від точки 0 вверх відкладіть 9см, а праворуч від точки 0- 5см. Від точки 9 праворуч відкладіть 2см. Точки 2 і 5 з’єднайте прямою лінією. В кутах зробіть скруглення, як показано на малюнку. Готовий шаблон прикласти до фетру, обвести по контуру та вирізати 2 деталі тулуба.

Номер слайду 4

Виготовлення шаблона крильців та дзьоба. Складіть лист паперу навпіл. В низу на згині поставте точку 0. Від точки 0 вверх відкладіть 4см, а праворуч від точки 0-2,5см. Подальшу побудову крила і дзьоба виконайте за кресленням самостійно.

Номер слайду 5

Побудова шаблона гребінця На чистому листі поставте точку 0. Від точки 0 вверх відкладіть 2,5см, праворуч- 3см. За поданими розмірами побудуйте прямокутник. Керуючись малюнком виконайте побудову додаткових точок самостійно.

Номер слайду 6

Побудова шаблону Великоднього яйця. Чистий лист в клітинку складіть навпіл. Внизу, на згині, поставте точку 0. Від точки 0 вверх відкладіть висоту яйця 10см, а праворуч- 3,5см. Добудуйте прямокутник. В кутах зробіть скруглення , як показано на малюнку. По наміченим пунктирним лініям виріжте шаблон. Прикласти шаблон до фетру та вирізати 2 деталі яйця.

Номер слайду 7

Виготовлення шаблонів вух і лапок кролика За основу тулуба підійдуть шаблони курчаті, або яйця (за бажанням). Креслення шаблонів вушок і лап виконайте самостійно, скориставшись малюнками.

pptx
Додано
31 січня 2022
Переглядів
479
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку