Презентація "Виготовлення штучних квітів"

Про матеріал
Проєкт: Панно Основна технологія: технологія виготовлення штучних квітів. Панно – це сучасний витвір мистецтва, призначене для прикраси стін у житловому приміщенні. З його допомогою можна внести нові фарби в кімнату, розмежувати простір, прибрати з очей недоліки стін. До того ж це чудова можливість дати застосування своєму творчому потенціалу. Зараз користуються популярністю панно з живих або штучних квітів. За допомогою квітів можна створити витончений орнамент, об'ємну або рельєфну декорацію. Квіти подобаються всім, значить і панно буде радувати очі кожного члена сім'ї.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Декоративні квіти Добір конструкційних матеріалів та інструментів.

Номер слайду 2

Мета: Ознайомити учнів з матеріалами, які використовуються для виготовлення штучних квітів, їхніми властивостями, барвниками. Навчити розрізняти інструменти і приладдя для виготовлення штучних квітів. Виховувати старанність, акуратність під час виконання практичних завдань.

Номер слайду 3

1) Які квіти розквітають весною у вас на подвір’ї ?2) Як би у вас була можливість створити штучну квітку , яку б ви обрали, та з якого матеріалу виготовили?3) Які б інструменти ви обрали для виготовлення квітки?

Номер слайду 4

Штучні квіти — вид декоративно-ужиткового мистецтва. Квіти — це море барв, відтінків, форм, ніжних ароматів, але вони дуже швидко в’януть. А так хочеться, щоб квіти завжди милували око своєю красою, приносили нам радість. Для того, щоб зупинити цю «прекрасну мить», люди почали виготовляти штучні квіти, використовуючи для цього папір, тканину, дротики, желатин.

Номер слайду 5

Найперші штучні квіти виготовляли в Стародавньому Китаї з фарфору. Для штучних квітів, крім золота і срібла, використовували й інші матеріали. Наприклад, глину, пір’я птахів, пергамент, папір.

Номер слайду 6

У ХVІ ст. у Європі поширилось мистецтво виготовлення штучних квітів. Ними прикрашали зачіски і взуття. Протягом ХІХ ст. було модним прикрашати вечірні плаття штучними квітами.

Номер слайду 7

Квіти, зібрані зі шматочків тканини, робили людей щасливими багато століть поспіль. Штучні квіти використовують не тільки для оздоблення суконь, костюмів чи шляпок. Ними оформлюють сцени, вітрини, приміщення тощо.

Номер слайду 8

Український віночок. У багатьох народів штучні квіти є обов’язковою частиною національного костюма. І ми зараз не можемо собі уявити український національний костюм без віночка зі штучних квітів на головах дівчат. Кожен етнографічний район України має свої особливості.

Номер слайду 9

Інструменти і приладдя для виготовлення штучних квітів1. Квіти з атласних стрічок і тканини,2. Гофрований папір різних кольорів, 3. Газети або листи, вирізані з книг,4. Папір5. Пластикових пляшок6. Пластикові ложки7. Картонна упаковка для яєць8. В'язані гачком штучні квіти

Номер слайду 10

Для квітки використовують тканину з хімічних або синтетичних волокон, тому що вона має гарний зовнішній вигляд, високу міцність, , під час зшивання деталей країв кола створюється красивий хвилястий край . Для виготовлення штучної квітки потрібні такі матеріали, інструменти та обладнання:• Праска; • Тканина; • Ножиці; • Голки: швейні, ручні та для бісеру; • Олівець; • Гумка; • Наперсток; • Крейда або мило; • Нитки швейні; • Бісер, стеклярус; • Застібка ( спеціальна або шпилька).

Номер слайду 11

Клей — один з найголовніших матеріалів для виготовлення штучних квітів. Він повинен відповідати таким вимогам: швидко висихати, не вибілювати фарбу, не залишати плям і бути міцним. Найкраще для цього користуватись густим клеєм ПВА. Для того, щоб штучній квітці створити натуральний колір, її підфарбовують. Використовують різноманітні фарби: анілінові, фотофарби, туш, гуаш, акрихін тощо. Анілінові фарби найкращі. Вони не вигоряють на сонці

Номер слайду 12

Технологічна карта. Виготовлення штучної квітки. Послідовність операції. Інструменти, обладнання, матеріали 1. Підготувати тканину до роботи. Праска. 2. Підготувати лекала. Олівець, ножиці. 3. Накласти лекала на тканину. Стіл. 4. Обвести лекала крейдою. Крейда, мило 5. Вирізати пелюстки з тканини (кількість – 4 шт; попарно 8 овалів). Ножиці .6. Зшити, з’єднавши два кола в одну пелюстку. Нитки, голка. 7. Виготовити серединку для кола. Голка, нитки, ножиці, наперсток. Бісер. 8. Скласти квітку: починати з найбільшої пелюстки- закінчити найменшою. Голка, нитки, ножиці.9. Перевірити якість квітки. 10. Обшити краї пелюстки квітки бісером. Голка, нитки, ножиці, бісер, стеклярус. 11. Пришити на зворотньому боці квітки застібку, або закріпити шпильку. Шпилька або спеціальна застібка. 12. Здійснити презентацію виробу. Оформлення роботи на виставку.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Домашнє завдання: 1. Підібрати конструкційні матеріали та інструменти. 2. Виготовити шаблони. 3. Розкроїти деталі.4. Надіслати на оцінку фото робіт.

Номер слайду 19

Дякую за увагу!Бажаю успіхів!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ельвіра Волощенко
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 жовтня 2022
Переглядів
11502
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку