Презентація "Виготовлення заколки"

Про матеріал
Заколка для волосся – актуальна сучасна прикраса. Ця презентація знайомить з історією виникнення заколки, з матеріалами та інструментами для виготовлення заколки, з розрахунком матеріальних витрат для її виготовлення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія заколки Підготували

Номер слайду 2

Заколка – це затискач, пристосування для закріплення волосся або краватки. Заколка для волосся – актуальна сучасна прикраса.

Номер слайду 3

З давніх-давен вузькі смужки тканини застосовувалися в повсякденному житті та господарській діяльності людей. Вже в Стародавній Греції жінки вплітали у волосся смужки тканин, щоб «освіжити» свій образ

Номер слайду 4

Пов’язки, прикрашені золотом і коштовним камінням впліталися у волосся в Стародавньому Римі. Крім того, кольоровими квітами зі стрічок оброблявся одяг, до того ж кожному соціальному класу відповідав свій колір і матеріал. В середні віки в Італії вже декорували квітами зі стрічок спинки стільців.

Номер слайду 5

У Франції в епоху рококо виготовлення квітів із шовкових стрічок сформувалось в окремий вид елегантного рукоділля. Шовковими трояндами, бутонами і листочками прикрашали ліф сукні, шляпки, взуття та заколки для волосся. Цим рукоділлям любив займатися сам король Франції Людовик ХV. Він полюбляв виготовляти і дарувати свої вироби своїм улюбленцям . За допомогою голки і стрічки створювалися справжні шедеври..

Номер слайду 6

З Франції загальновизнаної законодавиці мод виготовлення квітів зі стрічок поширилося по всьому світу. І дійшло до нас на Україну. Українські дівчата влітку ходили з непокритою головою, обвиваючи її стрічкою прикрашеною декоративною квіткою , а на свята надягали вінки, зроблені зі штучних квітів та шовкових стрічок. Вінок для дівчини був оберіг від недоброго ока. Згодом дівчата як прикрасу та оберіг виготовляли заколки для волосся.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

На сьогоднішній день однією з актуальних технік є канзаші. Виготовлення заколок із шовкових стрічок, атласних тканин та органзи шляхом зшивання або спаювання. Дякуємо за увагу !

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Інструктаж з БЖДПравила користування ножицями1) На робочому місці поклади ножиці так, щоб вони не виходили за край парти.2) Не тримай ножиці вістрями догори.3) Передавай ножиці закритими і кільцями вперед. Правила користування голкою1. Голку тримай тільки з протягнутою ниткою в гольнику або футлярі.2. Не вколюй голку в свій одяг.3. Не бери голку в рот.4. Запасні голки зберігай у футлярі або гольнику.5. Не використовуй голку замість булавки. Правила користування з клейовим пістолетом1. Перед включенням переконайтеся, чи немає пошкоджень на корпусі пістолета і шнурі.2. Включений пістолет встановлюється на рівну стійку поверхню, під нього підкладається аркуш паперу.3. Ні в якому разі не можна торкатися руками до металевого носика термопистолета4. Довге волосся максимально прибирається, прикраси знімаються;5. Щоб не було опіків, не торкайтесь руками гарячого клею.

Номер слайду 11

Розрахунок матеріальних витрат№Назва матеріалу. Вартість одиниці виміру, грн. Витрати матеріалів. Вартістьвитрат, грн1 Стрічка шир 4см2,5 грн. за 1 м36 см0,9грн2 Стрічка шир 2,5 см2,1 грн. за 1 м34 см0,72 грн3 Стрічка шир 2,5 см2,1 грн. за 1 м36 см0,76 грн4 Стрічка шир 2,5 см2,1 грн. за 1 м190,4 грн5 Стрічка шир 1,2 см1,5 грн. за 1 м6 см0,09 грн6 Резинка 0.7 грн за 1 шт1 шт0, 70 грн7 Фетр 3грн за 10 шт1 шт0,30 грн8 Бусинка 1,2 грн за 10 шт1шт0,12 грн9 Гарячий клей6грн за 1 шт1/3 шт2 грн10 Нитки швейні5 грн за 25 м3м0.60 грн   Всього 6,60 Купити заколку в інтернет магазині, або на базарі 30 грн

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Старокожева Оксана Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Килівник Галина
    Дуже дякую за ваші прекрасні конспекти та презентації!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Дубинец Любов
Додано
17 грудня 2019
Переглядів
16201
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку