Презентація "Виховання самостійності у дітей"

Про матеріал
Матеріал, який містить дана розробка стане у пригоді класному керівнику 5 класу. Мета: створити сприятливі умови для формування партнерських відносин, для розвитку самостійності учнів 5 класу в умовах адаптації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховання самостійності у дітей Підготувала. Вчитель історії та правознавства. Гранітнянська ЗОШ І – ІІІ ст. Дубовецька – Кустрич О. М.

Номер слайду 2

Піраміда базових потреб А. Маслоу (психолог Абрагам Маслоу висловив,що людська поведінка визначається широким спектром потреб )

Номер слайду 3

Фізіологічні потреби : їжа,сон,вода,дихання,відпочинок. Безпека : почуття захищеності, самозахист, потреба в правилах, впевненість в майбутньому Соціальні потреби : потреби в приналежності до сім’ї, до соціуму, потреба в дружбі, в батьівській любові

Номер слайду 4

 Соцалізація : потреба в пошані, визнанні в суспільстві, прагнення зайняти свою нішу в соціуміСамоактуалізація : Самостійність. Реалізація потенціала пізнання. Справедливість (естетична потреба)

Номер слайду 5

самоактуалізаціялюбовфізіологіябезпекаповага

Номер слайду 6

 Отже, що ви можете зробити для своєї дитини ?Розуміння справжньоїпричини проблем Пошук оптимального шляху забезпечення справжніх потреб дитини

Номер слайду 7

“ Головною потребою кожного школяра мають стати праця, самостійна думка, відкриття істини ” (В. О. Сухомлинський)

pptx
Додано
2 січня 2022
Переглядів
1407
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку