Презентація "Виховна година:16 листопада - всесвітній день толерантності."

Про матеріал
Виховний захід для учнів 7-х класів про історію заснування Дня толерантності. З використанням практичних вправ для усвідомлення своєї унікальності і рівності в колективі та суспільстві.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година:16 листопада - всесвітній день толерантності Басько Тетяна Петрівна – вчитель образотворчого мистецтва КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №4 Вінницької міської ради»

Номер слайду 2

16. 11. 1995 р.  День, коли було прийнято Декларацію принципів толерантності ЮНЕСКО. Це міжнародний документ. У Декларації принципів толерантності підкреслюється освітянське завдання. Організація Об'єднаних Націй прийняла дві заяви про релігійну нетерпимість:  свободу думки та релігії. Декларація прав людини стверджує право вільного вираження у суспільстві без дискримінації.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Що означає термін «толерантність»Толера́нтність (від лат. tolerantia — «стійкість, витривалість»; «терпимість»; «допуск») — у загальному розумінні слова, — це «допустиме відхилення».

Номер слайду 5

Толерантність в різних галузях. Толерантність в біології - екологічна пластичність. Здатність організмів витримувати відхилення оптимальних чинників. Толерантність в медицині - ступінь, до якої ліки можна вводити або споживати, не викликаючи шкідливих побічних ефектів. Толерантність в імунології — толерантністю є відсутність імунної відповіді на антиген.

Номер слайду 6

Соціальна толерантність. Толерантность є те, що ви не згодні з цінністю, яку ви терпите. Терпимість до чужого способу життя, поведінки, звичаїв, почуттів, ідей, вірувань. Терпимость є принципово моральним поняттям, яке стало політичним і правовим поняттям. Толерантність є людською чеснотою, і у сенсі моралі.

Номер слайду 7

Яке значення «толерантність» різними мовами?Tolerance (англ.) — готовність і здатність бути терпимим, без протесту сприймати особистість. Tolerance (франц.) — ставлення, яке припускає відмінну від твоєї думку та дії інших; повага до волі іншого, його способу мисленння, поведінки, політичних і релігійних поглядів. Tolerance (іспан.) — здатність визнавати відмінний від власного світогляд. Kuan rong (китайськ.) — дозволяти приймати, бути до інших доброзичливими.

Номер слайду 8

Tasamul (арабськ.) — прощення, м'якість, милосердя, співчуття, доброзичливість, терпимість. Перською — це терпіння, витривалість, готовність до примирення. Російською — здатність терпіти щось або когось. В українській мові існує два слова з подібним значенням: «толерантність» і «терпимість». Частіше вживають слово «терпимість». Воно означає здатність, уміння миритися з інакшою думкою.

Номер слайду 9

Вправа «Ми – різні!» Учні отримують однакові аркуші листів. Вчитель складає аркуш вдвоє і з будь-якої сторони надриває шматочок. Просить учнів повторювати за ним і так декілька разів. Коли вже неможливо скласти та відірвати кінчик, всі зупиняються та розгортають свій аркуш. Дивляться яка рвана витинанка утворилася.

Номер слайду 10

висновок. Хоча Ви всі одного віку, однієї національності, одного віросповідання, Ви все одно РІЗНІ! Не кажучи вже про те, якщо Ви різної національності, різні за віком та за віросповіданням.І тому ми цікаві, неповторні та унікальні!

Номер слайду 11

ВІКТОРИНАЗараз проведемо невеличку вікторину, щоб перевірити, що Ви знаєте про толерантність?https://view.genial.ly/6192e5666c7ffc0dc401f0ca/interactive-content-viktorina-do-mizhnarodnogo-dnya-tolerantnosti

Номер слайду 12

ДЕРЕВО ТОЛЕРАНТНОСТІПідсумком нашої виховної години буде створення ДЕРЕВА ТОЛЕРАНТНОСТІ. Ви обираєте для себе листочок, пишете на ньому синоніми слова «толерантність». Фарбуєте листочок у колір, який Вам подобається. Прикропляєте його до нашого дерева.

Номер слайду 13

ШАБЛОНИ

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Наш стенд прикрашають чудові картинки, роздивіться їх.

Номер слайду 17

Наше дерево ТОЛЕРАНТНОСТІ

Номер слайду 18

Щоб Ви не пішли з порожніми руками, пропоную отримати вузлик на пам'ять. Відривайте смужку та читайте всім вголос, про що він вам говорить?

Номер слайду 19

ВУЗЛИКИ НА ПАМ’ЯТЬ

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Бажаю успіхів!

pptx
Додано
23 листопада 2021
Переглядів
1180
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку