Презентація виховного проекту "Школа виховання людських цінностей"

Про матеріал
Дана стаття містить авторську розробку проекту "Школа виховання людських цінностей". Вона буде цікава для педагогічних працівників ЗП (ПТО)
Перегляд файлу

Презентація виховного проекту «Школа виховання людських цінностей»

муванні життєвих цінностей дитини

Сімейно-родинного виховання - 2015 КО: виховання і розвиток - Каталог  статей - ІАМЦ ДОНМСВід самого народження дитина потрапляє в родину. Люблячі й найрідніші люди оточують її увагою й піклуванням, дають перші в житті уроки. Психологи стверджують: дитина – як чистий аркуш паперу, а якими фарбами буде він зафарбований, залежить тільки від батьків. Дійсно, яке наповнення вкладуть батьки у свою дитину, такою вона й виросте людиною.

Родину можна сміливо вважати природним середовищем соціалізації дитини, від родини вона отримує емоційну і матеріальну підтримку, вчиться берегти і передавати культурні цінності. З перших днів тато і мама повинні готувати її до життя, прививати моральні принципи та ідеали. На жаль, це на завжди так.

Актуальність проекту. У наш непростий час батьки деколи забувають про те, що найперше – це моральний розвиток дитини. У прагненні оточити її матеріальними благами найближчих людей перестає хвилювати моральний аспект піклування. Хоча поспілкуватися з дитиною, поцікавитися, як пройшов день, що її хвилює і що радує, здійснити разом спільну справу – для цього не треба багато часу, але для дитини - це найважливіший вияв уваги, і вона вже знає, що її люблять і розуміють, нею цікавляться.

Часто батьки скаржаться, що діти вимагають певних матеріальних цінностей (гарного одягу, дорогого телефону), та вони не розуміють, що таким чином дитина просто намагається отримати увагу з їх боку до себе і свого життя. Особливо це актуально у підлітковому віці, коли у дітей загострюється почуття самотності.

Обгрунтування проекту. Звісно, ефективність виховання в родині залежить від того, наскільки міцний фундамент самої сім’ї , наскільки у ній дружні, міцні й довірливі стосунки.

Якщо проаналізувати соціальний статус учнів, які проживають на поверсі,  де я є вихователем, то складається така картина.

Станом на 01.09.2020 р - всього на поверсі проживає 71 особа. З них – 58 дівчаток і 13 хлопців. Всі учні є першокусниками, які здобувають професії  кухар, кондитер та оператор з обробки програмного забезпечення.  64 особи – жителі сіл Камінь – Каширського та Ратнівського районів. Соціальний паспорт поверху має такий вигляд.

Аналіз поданої інформації свідчить про те, що багато моїх вихованців просто не розуміють визначення термінів «хороша сім’я», «піклування батьків», «батьківська любов». Багато вихованців проживають в родинах де є культ алкоголю, де є відсутність хороших, щирих відносин між батьками, батьками і дітьми, де низький рівень життя (інколи навіть просто боляче спостерігати те, що з дому діти привозять істи, який одяг мають), де відсутні елементарні санітарно – гігієнічні умови.

Саме це і спонукало мене створити «Школу виховання людських цінностей» (далі Школа).

Метою діяльності Школи є формування в  учнівському середовищі  найкращих людських  якостей, духовних цінностей, основ майбутнього подружнього життя , вміння застовувати набутий досвід та знання у майбутньому дорослому житті. 

Термін проекту- 3 роки

Форма узагальнення :  розробка збірки  «До виховних глибин. Добро творити просто»

Батьки в дошкільному закладі споживачі та гості чи партнери-однодумці? -  Житомирський дошкільний навчальний заклад №3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
22 листопада 2021
Переглядів
291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку