Презентація виховного заняття в ГПД

Про матеріал
Мета: створити позитивний емоційний настрій; ознайомити з життям птахів ; розширити та поглибити знання учнів про птахів, викликати бажання, дізнаватися нову інформацію про птахів; допомогти усвідомити, яку користь приносять птахи, повторити правила поведінки в природі; сприяти розвитку спостережливості; виховувати любов до природи, бажання оберігати птахів, інтерес до усної народної творчості; розвивати товариськість, почуття.Формувати уміння навчатися впродовж життя. Здатність до пошуку та засвоєння нових знань, набуття нових вмінь і навичок. Екологічна грамотність і здорове життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПТАХИ НАВЕСНІПідготувала. Вихователь ГПДРосоха О.І

Номер слайду 2

ДОБРИЙ ДЕНЬ УСІМ!ДАВАЙТЕ УСМІШКИ УСІМ ДАРУВАТИ:І ДРУЗЯМ, Й ОДНОКЛАСНИКАМ, І ВЧИТЕЛЯМ, ТА НАШИМ СЬОГОДНІШНІМ ГОСТЯМ. ХАЙ РАДІСТЬ ЗЛІТАЄ У НЕБО, ЯК ПТАХ,І ДОБРІ СЛОВА У НАС НА ВУСТАХ. ВІТАННЯ

Номер слайду 3

ВПРАВА «КОМПЛІМЕНТ»ТИ ЧУДОВА!

Номер слайду 4

ЩОДЕННІ НОВИНИ «ВПРАВА МІКРОФОН»-ЯКА ЗАРАЗ ПОРА РОКУ?-ЯКІ ВЕСНЯНІ МІСЯЦІ ВИ ЗНАЄТЕ?-ЯКИЙ ЗАРАЗ МІСЯЦЬ?-ЩО ВИ ЦІКАВОГО ЗНАЄТЕ ПРО НЬОГО?-ЯКИЙ СЬОГОДНІ ЗА РАХУНКОМ ДЕНЬ?-ЯКІ СУСІДИ У ЧЕТВЕРГА?-ЯКИЙ ДЕНЬ ЧЕРЕЗ 2 ДНІ?

Номер слайду 5

ВПРАВА «ГРОНУВАННЯ»ПТАХИНЕБОСПІВПОЛІТДЗЬОБЩЕБЕТРАДІСТЬНАСІННЯПІР’ЯВОЛЯДРУЗІ

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ВПРАВА «МОЗКОВИЙ ШТУРМ»-ЧИМ ПТАХИ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ ВІД ІНШИХ ТВАРИН?-ЯКІ БУВАЮТЬ ПТАХИ?-А ЯКИХ ПТАХІВ НАЗИВАЮТЬ ПЕРЕЛІТНІМИ?

Номер слайду 8

У горі тремтить сіренька цяткаІ пісні співає голосні,Та жаль, що тільки навесні. Скажи скоріше без відмовки: Що за пташка?ПРОВІСНИКИ ВЕСНИ

Номер слайду 9

Першим я приніс весну,Пробудив усе від сну. Заспіваю під вікном,А зовуть мене…Чорномазий, білодзьобий,Він за плугом важко ходить,Черв’ячків, жучків знаходить –Сторож вірний, друг полів,Перший вісник теплих днів.

Номер слайду 10

Дивись ключ у небі лине,Не залізний, а пташиний. Цим ключем у весняній мліПрилітають…

Номер слайду 11

Швидко скрізь цей птах літає,Всіх комашок поїдає,За вікно гніздо будує,Тільки в нас він не зимує.

Номер слайду 12

ПТАХИ СИМВОЛИ УКРАЇНИ

Номер слайду 13

ФІЛВОРДЛЕЛЕКАШПАКСОРОКАГОРОБЕЦЬДЯТЕЛЖАЙВОРОНОКВОРОНАСОЛОВЕЙ

Номер слайду 14

ГРА «ЗАГУБИЛИСЯ МАЛЮНКИ»ВЕСНОЮ ПТАХИ БУДУЮТЬ….. ВОНИ ВІДКЛАДАЮТЬ….. УЛІТКУ ВОНИ ГОДУЮТЬ І НАВЧАЮТЬ……

Номер слайду 15

ХВИЛИНКА-ЦІКАВИНКАСОЛОВЕЙСоловей – це свята і вільна Божа пташка, співець добра і кохання, символ весни і волі, високого натхнення і неперевершеного таланту.

Номер слайду 16

ХВИЛИНКА-ЦІКАВИНКАЛастівка з’їдає за рік близько 2 тисячі кг комах (це повний кузов вантажної машини). ЛАСТІВКА

Номер слайду 17

ХВИЛИНКА-ЦІКАВИНКАШпак є одним із перших вісників весни. У березні – квітні вже можна почути виразну, бадьору пісню птаха. Шпак – один із найвідоміших і найпопулярніших співочих птахів. ШПАК

Номер слайду 18

Номер слайду 19

ПАМ’ЯТНИКИ ПТАХАМГусям у Римі – вони врятували місто від ворога, зчинивши галас і попередивши мешканців.

Номер слайду 20

ПАМ’ЯТНИКИ ПТАХАМГолубу в Парижі – він приніс звістку про аварію англійського підводного човна під час другої світової війни.

Номер слайду 21

ПАМ’ЯТНИКИ ПТАХАМПам’ятник ластівкам у місті Грингсвил – встановлений на знак вдячності за знищення комарів (одна ластівка з’їдає в день понад 1000 комарів.) пам’ятник – 20-метрова башта, увішана домівками для птахів.

Номер слайду 22

ПАМ’ЯТНИКИ ПТАХАМЖУРАВЛЯМ. Журавлів стає все менше. Тому у Баварії, де вони стали рідкісними,  вирішили встановити пам’ятник: на високому постаменті прикріплені великі бронзові журавлі, що летять вгору. 

Номер слайду 23

ПАМ’ЯТНИКИ ПТАХАМЛЕБЕДЯМ. Ці птахи здавна служили взірцем краси, благородства, вірності. Вони птахи перелітні. Та буває таке, що знесилені з різних причин не можуть повернутися назад. У Японії є незамерзаючі озера, куди прилітають лебеді. Одного разу лебідь не міг відлетіти і учні взяли його на виховання. 3 роки прожив цей птах у школі. Навесні 1964 року він помер і учні та батьки вирішили встановити йому пам’ятник: на високому постаменті величезний білий лебідь – символ дружби між народами.

Номер слайду 24

Гра «Пригадай прислів’я»ПОГАНА ТА ПТАШКА, ЯКІЙ ГНІЗДО НЕ МИЛЕ. ЖУРАВЛІ ПРИЛЕТІЛИ- ВЕСНУ ПРИНЕСЛИ. ЛАСТІВКИ ВИЛІТАЮТЬ ГАРНУ ГОДИНУ-ОБІЦЯЮТЬ. НЕ ВЧИ ОРЛА ЛІТАТИ, А СОЛОВ’Я СПІВАТИ.

Номер слайду 25

ВПРАВА «КРОК ДОПОМОГИ»

pptx
Додав(-ла)
Росоха Олена
Додано
27 листопада 2023
Переглядів
115
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку