Презентація "Використання цифрової дошки Jamboard та інших інтернет-ресурсів на уроках фізики і астрономії"

Про матеріал
Використання цифрової дошки Jamboard та інших інтернет-ресурсів на уроках фізики і астрономії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання цифрової дошки Jamboard та інших інтернет-ресурсів на уроках фізики і астрономіїПідготувала викладачка фізики і астрономій. КЗО “ВПТУ” ДОР”Ковтонюк Ольга Сергіївна. КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОСВІТИ«ВАСИЛЬКІВСЬКЕ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНЕ УЧИЛИЩЕ»ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Номер слайду 2

Зміни, що відбулися у світі та Україні, зумовили глобальну інформатизацію освітнього процесу в навчальних закладах. Одним із пріоритетів сьогодення є створення єдиного освітнього середовища та платформатизоване навчання, що розглядається як одна з умов досягнення нової якості освіти. Світ, у якому ми живемо, важко уявити без інформаційних технологій, вони все більше впливають на сучасне суспільство. Утворюючи глобальний інформаційний простір, такі технології проникають у всі сфери людської діяльності, відтак стають і невіддільною частиною освітнього процесу.

Номер слайду 3

Використання дистанційних платформ у вивченні предметів стало невід’ємною частиною навчально-виховного процесу. Їх завдання ‒ допомогти викладачеві правильно організувати освітній процес, а здобувачам освіти ‒ успішно засвоїти необхідні знання з предметів, розвивати творчі та інтелектуальні здібності, привчати до самоосвіти.

Номер слайду 4

Актуальність даної теми в тому, що онлайн-дошка Google Jamboard, це інструмент онлайн навчання безкоштовний, який дозволяє демонструвати навчальний матеріал, як самостійно не відкриваючи будь-яку програму для відеоконференції, також і в програмах, де існує функція «демонстрація екрана» Skype, Zoom, Goole Meet використовуючи функціонал дошки, а не функціонал програми. Jamboard – це нова інтерактивна дошка розроблена спеціалістами Google. Вона побудована на ідеї максимального співробітництва та принципах спільної роботи. Цифрова дошка Google Jamboard

Номер слайду 5

Використання цифрової дошки Jamboard на уроках фізики полягає в поліпшенні якості навчання та підвищенні залученості здобувачів освіти до процесу вивчення фізики. Використання цифрової дошки Jamboard на уроках фізики може мати декілька переваг і створювати нові можливості для навчання. Ось декілька способів, які можна використовувати цю технологію на уроках фізики: 1. Демонстрація та візуалізація: За допомогою цифрової дошки Jamboard ви можете демонструвати різні закони, фізичні явища, діаграми та графіки. Ви можете намалювати діаграму руху тіла, показати вплив сили на тіло або порівняти два різних графіка. Це допоможе здобувачам освіти легше усвідомлювати та розуміти складні фізичні концепції.

Номер слайду 6

2. Взаємодія та колективна робота: З цифровою дошкою Jamboard здобувачі освіти можуть працювати разом над задачами, сценаріями та проектами. Вони можуть розділяти екран, вносити свої коментарі та доповнення до навчальних матеріалів. Це підвищує залученість здобувачів освіти та спільну роботу.

Номер слайду 7

За допомогою цифрової дошки Jamboard можна провести рефлексію уроку, запропонувавши здобувачам освіти виділити вправи уроку, які їм сподобались найбільше чи не сподобались взагалі. Як варіація – саморефлексія: який матеріал був найлегший чи викликав найбльше труднощів при виконанні

Номер слайду 8

3. Застосування інтерактивних додатків: за допомогою цифрової дошки Jamboard можна використовувати різні інтерактивні додатки та програми, які допомагають у розумінні фізичних концепцій. Наприклад, можна використовувати симуляції руху тіла або експерименти з електричними ланцюгами для відтворення фізичних ефектів. 4. Запис та повторення уроків: за допомогою функції запису на цифровій дошці Jamboard ви можете записувати свої уроки та демонстрації для подальшого повторення або розподілу із здобувачами освіти. Це допомагає зосередитися на важливих концепціях та мінімізувати можливі пропущені частини уроку.

Номер слайду 9

5. Підтримка інтерактивних інструментів: цифрова дошка Jamboard має можливість спілкування з додатковими інтерактивними інструментами, такими як датчики та інші зовнішні пристрої. Це дозволяє проводити реальні експерименти та навчатися практичним аспектам фізики. Висновок. Застосування цифрової дошки Jamboard на уроках фізики дозволяє більш активно залучати здобувачів освіти до навчання та розуміти складні концепції шляхом візуалізації та взаємодії. Вона сприяє активній роботі здобувачів освіти, спільному навчанню та покращенню уявлення про фізичні явища.

Номер слайду 10

Google Keep – нотатки й спискиІноді немає часу шукати записну книжку, але завжди під рукою є розумний помічник – смартфон з купою різноманітних додатків. Серед безлічі програм є одна вельми цікава і корисна – Google Keep. Це простий додаток з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, доступний для пристроїв під управлінням операційної системи Android. Додаток надає можливості створювати та упорядковувати замітки, занотовувати важливі речі оперативно та завжди мати їх під рукою. Переваги1. Інтеграція з усією екосистемою Google. 2. Можливість легко ділитися нотатками. 3. Вбудований диктофон і нагадування. 4. Пошук нотаток по тегах. 5. Виділення нотаток кольорами.

Номер слайду 11

Wordwall – сайт для створення інтерактивних ігор. Wordwall - в перекладі – Стіна слів, є багатофункціональним інструментом для створення як інтерактивних, так і друкованих матеріалів. Дуже важливим для мене є те, що даний сервіс україномовний. Інтерактивні ігри дуже легко створюються, з уже готових шаблонів. Вони представляють собою знайомі всім дидактичні ігри, які часто використовуються у педагогічній практиці (вікторини, співставлення, лабіринти, випадкове колесо, анаграми, пошук слів, тощо). Вагомим є те, що сайт підключений до пошукової системи Bing, що дозволяє швидко знайти потрібне зображення, а це значно економить час при створенні вправи. Створивши ігрову вправу, надаємо посилання здобувачам освіти, вбудовуємо на свій сайт, ділимося з колегами в соцмережах. Є можливість відслідковувати результати діяльності здобувачів освіти, якщо задати гру, як завдання. Що дуже зручно при дистанційному навчанні. Інтерактивні вправи відтворюються на будь-якому пристрої, у якого є доступ до інтернету: на комп’ютері, планшеті, телефоні чи на інтерактивній дошці. Перевага даного інструменту в тому, що він дозволяє створювати друковані версії інтерактивних ігор. Вправи можна завантажити у форматі PDF та використовувати, як самостійні навчальні завдання. Вправи можна використовувати як тренажер при повторенні, закріпленні знань. Також як діагностичні роботи чи домашнє завдання.

Номер слайду 12

Kahoot - онлайн сервіс для створення інтерактивних завдань. Дозволяє створювати тести, опитування, вікторини. Платформу можна використовувати під час роботи з будь-якими віковими категоріями. Із Kahoot! можна створити:- квіз (Quiz). Для кожного питання 4 варіанти відповіді, одна з яких правильна.- тест (True or False). До кожного питання 2 варіанти відповіді, правильна одна. Kahoot можна використовувати безкоштовно, але з платним тарифом можна використовувати додаткові форми питань: відкриті запитання, опитування, тощо. Проте, безкоштовної версії цілком достатньо, щоб зробити заняття інтерактивним. Вчитель може створити тест та надіслати його як домашнє завдання, як завдання для закріплення пройденого матеріалу або використовувати під час пояснення нових матеріалів, щоб переривати свою лекцію та утримувати увагу здобувачів освіти. Kahoot

Номер слайду 13

Ресурс «Canva для навчання» дає змогу створювати цікаві уроки та проводити заняття в класі чи онлайн. Отримайте доступ до тисяч шаблонів для будь-якого предмета, класу чи теми. Особливості Canva Робота в реальному часі кількох користувачів над одним або кількома проектами;Створення та редагування GIF-анімацій та відео;Бібліотека із понад 70 тисяч готових шаблонів;Бібліотека із понад 2 мільйонів стокових фотографій;Колекція кириличних та латинських шрифтів;Онлайн-публікація готових проектів;Експорт робіт у PNG, JPG, SVG, PDF, GIF та MP4;Встановлення прозорості елементів;Обробка фотографій за допомогою фільтрів та ручних налаштувань зображення;Створення графіків та діаграм для звітів;Додавання текстури до фонового зображення.

Номер слайду 14

Edpuzzle. За допомогою Edpuzzle ви можете зробити будь-яке відео своїм уроком у три простих кроки: Знайдіть відео на You. Tube, завантажте своє власне або повторно використайте відеоурок, створений іншим вчителем. Потім відредагуйте відео, щоб створити свій урок. Запишіть свій голос, щоб персоналізувати його, та забезпечте підзвітність здобувачів освіти, вмонтувавши у відео запитання. Призначте відео своїм здобувачам освіти і перевіряйте їхній прогрес в режимі реального часу, поки вони навчаються у своєму власному темпі. Ось і все - надзвичайно просто!Просто і потужно водночас!

Номер слайду 15

Padlet – це віртуальна дошка, на якій можна розміщувати текстові нотатки, зображення, фотографії (у тому числі з веб-камери Вашого пристрою), файли і посилання на зовнішні ресурси. Ви можете переміщувати картки-елементи на дошці, додавати коментарі під окремими картками та працювати з дошкою разом з іншими. Коли дошка готова, Ви можете поділитися нею в соцмережах, вбудувати її в сайт, експортувати в різних форматах, роздрукувати, і навіть створити для неї QR-код. Основні можливості сервісу 3 віртуальних дошки у безкоштовній версії необмежена кількість учасників автоматичне збереження змін можливість коментування можливість модерування та встановлення режимів доступу (лише перегляд, редагування, адміністративний доступ) підтримка великої кількості форматів (зображення, відео, аудіо, таблиці, документи тощо). Padlet – це універсальна онлайн-дошка (онлайн-стіна) з інтуїтивним інтерфейсом, яку нескладно опанувати та легко застосовувати в навчальному процесі. Вона може бути використана для проектної роботи, пірінгової взаємодії, індивідуальних завдань чи як інструмент збору інформації від всіх учасників процесу в одному місці.

Номер слайду 16

Learning. Apps.org - онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей для використанням і на уроках, і позаурочний час для будь-якої вікової категорії. Всі вправи сервісу Learning. Apps.org розділені на 6 категорій:1. Різні тести та вікторини.2. Вправи на встановлення відповідності.3. «Шкала часу» і вправа на відновлення порядку.4. Вправи на заповнення відсутніх слів, фрагментів тексту, кросворди.5. Онлайн-ігри, в яких може брати участь одночасно кілька учнів.6. Ресурс надає можливість для співпраці педагог-учень, учень-учень

Номер слайду 17

При дистанційному навчання використовую You. Tube канал НУШ На каналі розміщено відеоуроки власного виробництва “Нова Школа” та відео від провідних освітніх You. Tube каналів з України. Ретельно відібрані кращі відео відповідно нової програми, щоб здобувачі освіти отримували зручне місце для сучасного типу навчання. Метою є створення екосистеми повноцінних мультимедійних підручників по кожному предмету з 1 по 11 клас. На You. Tube каналі можна знайти добірки для кожного класу

Номер слайду 18

Безкоштовна платформа для автоматичної перевірки домашніх завдань В Україні запустили платформу Just Class, на якій вчителі зможуть безкоштовно задавати домашні завдання онлайн. Для цього педагог має обрати завдання з бази, що налічує 1500 інтерактивних вправ, і надіслати учням згенероване посилання. Які можливості ресурсу?- автоматично перевіряє й оцінює виконані домашні завдання;- зберігає оцінки в особистому кабінеті вчителя й учнів;- вправи гейміфіковані: кожна містить аудіо, відео чи фото та цікаву навчальну механіку, яка занурює учнів у навчальний процес; -допомагає припинити списування в класі: учителі можуть встановити дедлайн і час на виконання домашніх завдань, щоб учні не встигали шукати правильні відповіді в інтернеті або радитися з однокласниками;- можна приховати показ правильних відповідей після здачі завдання, щоб учні не ділилися ними із паралельними класами тощо. А ще скоро з'являться:▪️ тестові завдання для учнів 5-9 класів для оцінювання знань після літніх канікул▪️ більше безкоштовних вебінарів з можливістю отримати сертифікат.

Номер слайду 19

Безкоштовна платформа з найбільшою кількістю симуляцій. Велика кількість симуляцій українською мовою. Високий рівень інтерактивності. Якісна графіка. Зручні у використанні. Легко змінювати параметри пристроїв. Відкриваються повноекранно. Дає можливість розв’язувати якісно-кількісні та експериментальні задачі. Можна використовувати для виконання лабораторних робіт (дистанційне навчання). Можно завантажити на пристрій (комп’ютер (MS), мобільний телефон (Android, i. OS) Симулятор для лабораторних робіт Ph. ETАнгломовний сайт з перекладом на багато мов.Є симуляції українською мовою.

Номер слайду 20

Платформа “НА УРОК” – це методичний кейс для вчителя. Тут можна знайти багато цікавого матеріалу для самонавчання, для підвищення своєї кваліфікаціїСаме тут можна знайти:

Номер слайду 21

На платформі “На урок” розміщені різні напрями підвищення кваліфікації вчителів

Номер слайду 22

Освітній проєкт “Всеосвіта” – це сучасна платформа, яка допомагає педагогам професійно зростати та підвищувати педагогічну майстерність. Тут є всі необхідні інструменти для організація дистанційного навчання, безкоштовна онлайн-бібліотека методичних матеріалів, розробки для розвитку й навчання дітей будь-якого віку. Користування платформи «Всеосвіта» є безкоштовним.Є можливість користуватися методичними матеріалами , а також ділитися своїм досвідом серед колег

Номер слайду 23

Освітній портал «Всім. Освіта»https://vsimosvita.com - освітньометодичний портал, створений з метою надання методичної допомоги працівникам освіти, обміну педагогічним досвідом. Сайт надає можливість розмістити власні матеріали та в короткий термін отримати сертифікат на підтвердження здійснення публікації. Потрібна реєстрація.

Номер слайду 24

Методичний портал призначеного для вчителів, викладачів та вихователів, де кожен може знайти необхідну інформацію та поділитись власною для проведення уроків, позакласних заходів, конкурсів, олімпіад тощо

Номер слайду 25

Дякую за увагу!Бажаю вам плідної праціта мирного неба!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Презентації
Додано
6 червня
Переглядів
38
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку