Світ наших захоплень

Про матеріал

Хобі – це улюблена справа, якою хочеться займатися. Ця діяльність приносить задоволення.

Відомі вчені, письменники, політичні діячі теж мали улюблені заняття. Додаткові захоплення допомагали їм на деякий час відволіктися, відпочити та отримати натхнення на діяльність.

Цей матеріал можна використати на виховних заходах, на предметних тижнях і на уроках фізики в різних класах для підвищення мотивації учнів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світ наших захоплень

Номер слайду 2

Світ наших захоплень

Номер слайду 3

Екстремальні види хобіскейтбордингпарашутний спортконний спортна монс - тракахсерфінгдельтапланеризмгребля на байдаркахдайвінгпаркур

Номер слайду 4

Екстремальні види хобіхайлайнполіт у вінгсьютіхелі-сківайтвотербейсджампінг

Номер слайду 5

Колекціонування. ФІЛУМЕНІСТИФАЛЕРИСТИНУМІЗМАТИФІЛОКАРТИСТИФІЛАТЕЛІСТИНІКОВЕЛІЯ

Номер слайду 6

Захоплення видатних людей. Життєвий шлях вчених завжди привертав увагу людей, а тому дізнатися про них хочеться все. Цікаві факти про вчених – це не просто знання про діяльність великих людей, але і моменти з їхнього особистого життя.

Номер слайду 7

ЗАХОПЛЕННЯ ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ УКРАЇНИДуже захоплювалась Леся Українка легендами кримських татар, а також жваво цікавилася історією і культурою мусульманського Сходу. Шевченко з самого народження любив писати і малювати. У дитинстві він часто ховався в бур’яни і на маленькому клаптикові паперу складав вірші або малював. Коли мені було 5 років, тато взяв мене з собою на проходив у моєму рідному Запоріжжі відкритий чемпіонат СРСР з бальних танців. У дитинстві я дуже любила подорожувати,і мріяла здійснити подорож у далекі країни, мріяла стати стюардесою .

Номер слайду 8

Захоплення видатних людей

Номер слайду 9

Захоплення видатних людей світу. Великий вчений Галілео Галілей навчався на факультеті медицини. У студентські роки Дарвін був членом клубу гурманів. Ейнштейна вчителя вважали ледарем,займався продажем власних автографів, любив м’ясо екзотичних тварин .

Номер слайду 10

Захоплення видатних фізиків. Успішний американський вчений Томас Едісон вбив струмом слона. Великий вчений Стівен Хокінг може вимовити тільки одне слово в хвилину. Це пов’язано з тим, що через параліч йому підвладна лише один м’яз на щоці. У Нільса Бора на вхідних дверей завжди висіла підкова.

Номер слайду 11

Захоплення видатних фізиків. Олександр Бородін був не тільки хіміком, але і геніальним композитором, який залишив в історії музики великий слід. Нікола Тесла завжди використовував 18 серветок при прийомі їжі. Чарльз Діккенс завжди спав, повернув обличчя на північ.

Номер слайду 12

Захоплення видатних людей41-ий президент США Дж. Буш неодноразово з’являвся перед публікою у яскравих шкарпетках з незвичними принтами й візерунками. У його колекції – майже 500 пар. Ще в дитинстві майбутня фінансова акула Девід Рокфеллер почав збирати комах. Його колекція налічує 157 тис. видів і оцінюється в 2,7 млрд дол. Рокфеллер навіть відкрив три абсолютно нових види, два з яких отримали назви на його честь.

Номер слайду 13

Захоплення видатних людей. Американець британського походження Олександр Грехем Белл був логопедом і працював з дітьми, а у свій вільний час він придумав телефон. У старинному телефоні було дві трубки – в одну треба було говорити, а з другої слухати. Це сталося 10 березня 1876 року.

Номер слайду 14

Захоплення видатних людейІмператор Наполеон пристрасно захоплювався колекціонуванням олов‘яних солдатиків, коли опинився на засланні на острові Святої Елени. На олов‘яних солдатиках колишній володар Європи показував вартовим помилки, яких допустилися його генерали під час війни.

Номер слайду 15

Захоплення видатних людей. Житель Чикаго Джон Ксюто колекціонує карети, їх у нього 75. Шведський пастор Енкланд зібрав колекцію ґудзиків, вона налічує 1 мін. 250 тис. екземплярів.

Номер слайду 16

Захоплення видатних людей. Петро I, пристрасний збирач монет, заснував перший музей диковин-кунсткамеру. Зараз колекція монет біля 300 тисяч знаходиться в Петербурзі, в Ермітажі.

Номер слайду 17

Захоплення видатних людей. Біля 140 років тому купець П. М. Третьяков почав купляти в художників кращі полотна. Незадовго до смерті він подарував картинну галерею Москві. Тепер Третьяковська галерея відома всьому світові.

Номер слайду 18

Мої хобі та захопленняhttps://learningapps.org/watch?v=pjf1j7ebc22 Ольга Вікторівна. Оксана Кімівна. Олена Іванівна

Номер слайду 19

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Презентації
Додано
8 червня
Переглядів
307
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку