Презентація «Використання електронних освітніх ресурсів на уроках української мови та літератури для розвитку ключових компетентностей учнів»

Про матеріал
Сприяння фаховій компетентності викладачів-філологів щодо використання електронних освітніх ресурсів на уроках української мови та літератури для розвитку ключових компетентностей учнів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала викладач української мови та літератури ДНЗ «Бердянський ЦПТО» Вевтоненко Інна Володимирівна. Використання електронних освітніх ресурсів на уроках української мови та літератури для розвитку ключових компетентностей учнів

Номер слайду 2

Педагог має подбати про те, щоб якомога більше органів чуття – око, вухо,голос, чуття мускульних рухів і навіть, якщо можливо, нюх та смак взяли участь в акті запам’ятовування … За такого дружного сприяння всіх органів в акті засвоєння ви переможете найлінивішу пам'ять. К. Ушинський

Номер слайду 3

Бурхливий розвиток засобів інформатизації (комп’ютерів, комп’ютерних комунікацій, будь-яких електронних пристроїв), а отже, поява нових технологій обробки, передачі, одержання і збереження інформації відкриває нові можливості для застосування комп’ютерів у навчальному процесі.

Номер слайду 4

Нові інформаційні технології навчання — це сукупність методології та технології навчання, в основу якої покладено використання комп’ютерних навчальних програм, електронних посібників і підручників, що забезпечують інтерактивний програмно-методичний супровід навчального процесу і є однією з форм реалізації мети та змісту сучасної парадигми гуманізованої освіти.

Номер слайду 5

Упровадження ІКТ дає змогу зацікавити учнів самостійним пошуком різних джерел інформації, розвивати їх творчі здібності, критичне мислення, вміння аргументовано, розлого й образно висловлювати свої думки, судження, оцінки.

Номер слайду 6

Завдяки комп’ютерним технологіям на уроках української мови і літератури є можливість використовувати додатковий матеріал, підвищується ступінь наочності, посилюється мотивація навчання і, як наслідок, - підвищується інтерес до предмета.

Номер слайду 7

Застосування комп'ютерних технологій дозволяє мені:- наповнити уроки новим змістом- підсилити унаочнення- розвивати творчий підхід до навколишнього світу, допитливість учнів- прискорити темп навчання- розвивати теоретичне, творче та рефлексивне мислення учнів- забезпечити науковість навчання- розвивати пізнавальні інтереси і здібності учнів- підвищити якість знань, умінь і навичок учнів- покращити усвідомлення і запам’ятовування навчального матеріалу- активізувати самостійну роботу учнів- контролювати засвоєння знань учнями- іти в ногу з часом

Номер слайду 8

Дидактичні можливості мультимедійних засобів навчання

Номер слайду 9

Сприйняття та оброблення інформації

Номер слайду 10

Презентації Power Point

Номер слайду 11

Таким чином, в учнів формуються ключові компетентності:

Номер слайду 12

www.poetryclub.com.ua/ – сучасна поезія світу, критичні матеріали про літераторів;http://poetry.uazone.net/ – українська поезія та фольклор, тексти сучасних пісень, переклади світової поетичної класики;www.lib.proza.com.ua/ – твори сучасних українських і зарубіжних авторів;www.nbuv.gov.ua/tb/ukr.html – зібрання творів українського письменства від найдавніших часів до початку ХХ століття та інші. Сайти, рекомендовані МОН України:

Номер слайду 13

http://www.ae-lib.org.ua/http://lib.com.ua/http://www.chtyvo.org.ua/ Дуже корисною є інша електронна бібліотека, яка дає можливість учням готуватися не тільки до уроку української літератури , а до складання ЗНО. Ця електронна бібліотека розміщена на сайті http://ukrclassic.com.ua/На уроках мови необхідно застосовувати тренувальні тести, які дають можливість підвищувати рівень грамотності. На сайті http://polka-knig.com.ua/book.php?book=368 розміщені тренувальні тести. Електронні бібліотеки:

Номер слайду 14

Ще один зручний ресурс, який використовую на уроках – Learning. Apps.org.https://learningapps.org/display?v=pt2nn2v0j18

Номер слайду 15

https://learningapps.org/display?v=pfbg6jh3517

Номер слайду 16

https://learningapps.org/display?v=pkai3ofq517

Номер слайду 17

Інтерактивний електронний плакатІнтерактивний плакат — це електронний освітній засіб нового типу, який забезпечує високий рівень залучення інформаційних каналів сприйняття наочності навчального процесу.

Номер слайду 18

Особливості інтерактивних плакатів

Номер слайду 19

https://www.thinglink.com/scene/1057991368439234563

Номер слайду 20

https://www.thinglink.com/scene/1109070304430260226

Номер слайду 21

Хмари слів wordart.com

Номер слайду 22

Інтелект карти coggle.it

Номер слайду 23

Номер слайду 24

pptx
Додано
30 вересня 2021
Переглядів
926
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку