Презентація: "Використання ІКТ на уроках у початковій школі"

Про матеріал

"Використання ІКТ на уроках у початковій школі" (з досвіду роботи). Моя система роботи будується на сучасних педагогічних технологіях, головна мета яких – зробити процес навчання творчим.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання ІКТ на уроках у початковій школі

Номер слайду 2

Діти повинні жити у світікраси,гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості. Василь Сухомлинський

Номер слайду 3

Людина запам’ятовує лише: 10 % з прочитаного; 20 % з почутого; 30% з побаченого. Якщо людина чує та бачить, рівень запам’ятовування підвищується до 50 %. Якщо чує, бачить, а потім обговорює, то і до 70%.

Номер слайду 4

Використання ІКТ під час навчально-виховного процесу має такі основні переваги: здійснюється диференціація навчального процесу; розширюється контроль за навчальною діяльністю учнів і забезпечується на цій основі зворотний зв’язок; створюються умови для підвищення рівня зацікавленості учнів у навчальній діяльності завдяки внесенню елементів новизни.

Номер слайду 5

Використання аудіовізуальних засобів до того ж скорочує на 40% необхідний для навчання час і на 20% збільшує обсяг засвоєної інформації.

Номер слайду 6

Більше того, дає можливість вчителю самостійно скомпонувати навчальний матеріал виходячи їх особливостей конкретного класу, теми, предмета, що дозволяє побудувати урок так, щоб домогтися максимального навчального ефекту.

Номер слайду 7

ІКТ поліпшують процес навчання , дають змогу:використовувати передові інформаційні технології;змінювати форми навчання та види діяльності в межах одного уроку;полегшувати підготовку вчителя до уроку та залучати до цього процесу учнів;розширювати можливості ілюстративного супроводу уроку, подавати історичні відомості про різні історичні події, звичаї та традиції українського народу тощо;реалізувати ігрові методи на уроках;працювати в малих групах або індивідуально;проводити інтегровані уроки, забезпечуючи посилення міжпредметних зв’язків;організовувати інтерактивні форми контролю знань, вмінь та навичок.  

Номер слайду 8

Для себе, як для вчителя початкових класів, у використанні інформаційних технологій я відкрила масу переваг. І хоч, як показала практика, підготовка до самого уроку з використанням ІКТ, займає багато більше часу, я вже можу сказати з впевненістю – воно цього варте. Також,з часом я переконалася, в тому,що на уроці з використанням проектора, чи лише комп’ютера за менший час встигаєш розкрити більше матеріалу, при цьому учні активно працюють на уроці і краще розуміють навіть найскладніший матеріал.

Номер слайду 9

У своїй роботі я широко використовую комп’ютерні тренажери, навчальні фільми, відео демонстрації, та власні презентації. За допомогою презентації стараюсь не тільки продемонструвати матеріал з теми, яка вивчається, а й розвивати у школярів творче, логічне мислення.

Номер слайду 10

ІКТ є незамінними помічниками і у виховній роботі Громадянин України повинен мати чітке уявлення, в якій країні живе, чиї інтереси представляє, яким духовним спадком володіє. Тож в рамках патріотичного виховання можемо організувати, дослідити та провести проект, підсумком якої стане мультимедійна презентація.

Номер слайду 11

Мультимедійні засоби навчання є універсальними, оскільки можуть бути використаними на різних етапах уроку:під час мотивації як постановка проблеми перед вивченням нового матеріалу;у поясненні нового матеріалу як ілюстрації;під час закріплення та узагальнення знань;для контролю знань.

Номер слайду 12

У процесі застосування мультимедійних технологій відбувається розвиток учня, підготовка учнів до вільної і комфортного життя в умовах інформаційного суспільства , в тому числі: Розвиток наочно - образного , наочно - дієвого , теоретичного , інтуїтивного , творчого видів мислення ;Естетичне виховання за рахунок використання можливостей комп'ютерної графіки;Розвиток комунікативних здібностей;

Номер слайду 13

Формування умінь приймати оптимальне рішення або пропонувати варіанти рішень у складній ситуації (використання ситуаційних тестових завдань , орієнтованих на оптимізацію діяльності з прийняття рішення);формування інформаційної культури , умінь здійснювати обробку інформації.

Номер слайду 14

Систематичне використання ІКТ на уроці призводить до:підвищення якісного рівня використання наочності на уроці;підвищення продуктивності уроку;установлення міжпредметних зв'язків;з'являється можливість організації проектної діяльності учнів;спостерігається логіка подання навчального матеріалу, що позитивно позначається на рівні знань учнів.

Номер слайду 15

Отже, застосування інформаційних технологій на уроках і в позаурочній діяльності розширює можливості творчості як вчителів, так і учнів, підвищує інтерес до предмета, стимулює засвоєння учнями досить серйозних тем, що, у підсумку, веде до інтенсифікації процесу навчання.

Номер слайду 16

“Якби комп’ютер не було винайдено як універсальний технічний пристрій, його потрібно було б створити для використання в освіті” Ентоні Маллан

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Дембіцька Тетяна Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цимбалюк Ірина Юріївна
    Дякую, за змістовну роботу
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
5 травня 2018
Переглядів
13151
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку