Презентація: "Використання Інтернет-сервісів в освітньому просторі"

Про матеріал
Використання Web-сервісів в освітньому процесі - це сьогодні нагальна потреба для викладачів, які прагнуть оптимізувати процес навчання, зробити його більш ефективним і цільовим для навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання Інтернет-сервісів в освітньому просторіПідготувала викладач інформатики СВПУЛГ Усік І. Ф.

Номер слайду 2

Сервіси Google. Google Calendar - онлайновий календар,Google Docs - онлайновий офіс,Gmail - безкоштовна електронна пошта,Google Forms -створення форм, анкет і тестів для опитувань,Google Maps - набір карт,Google Sites - безкоштовний хостинг, який використовує вікі-технологію,Google Translate - перекладач,You. Tube - відеохостинг.

Номер слайду 3

Сервіс Kahoot порівняно новий сервіс для створення онлайн вікторин, тестів і опитувань.

Номер слайду 4

Сервіс Learning. Apps Конструктор Learningapps призначений для розробки та зберігання інтерактивних завдань з різних предметних дисциплін, за допомогою яких учні можуть перевірити, закріпити набуті знання в ігровій формі, що сприяє формуванню їх пізнавального інтересу.

Номер слайду 5

Сервіс Сlasstime зручна платформа для залучення кожного учня до виконання завдань, отримання миттєвих результатів та візуалізації прогресу усього класу. Зручно відстежувати відповіді учнів, що дає миттєве розуміння продуктивності класу.

Номер слайду 6

Сервіс Canvaсервіс для графічного дизайну. Графічний редактор дає доступ до вбудованої бібліотеки шаблонів, фотографій, ілюстрацій і шрифтів.

Номер слайду 7

Сервіс Mycollages дозволяє легко і швидко створювати неймовірні колажі онлайн, абсолютно безкоштовно. Можливо створювати колажі як з комп'ютера, так і з телефону.

Номер слайду 8

Інфографіка. Це наочний спосіб подачі даних у графічній формі. Застосовувати її можна, де завгодно: для навчання, для ілюстрації журналістського матеріалу, в статистичному звіті. Інфографіка допомагає структурувати великі обсяги інформації, а також більш наочно показує співвідношення предметів за різними параметрами і демонструє тенденції. 

Номер слайду 9

Створення інфографіки: Infogr.am – онлайн-сервіс з безкоштовним варіантом використання. Easel.ly – онлайн-сервіс з безкоштовним варіантом використання. Vizualize.me – онлайн-сервіс з безкоштовним варіантом використання. Draw.io – безкоштовний онлайн-сервіс для створення різноманітної візуалізаціїWordle – онлайн сервіс для створення хмари слів. Cacoo – безкоштовний онлайн-сервіс для створення різноманітної візуалізації

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Віртуальні дошки. Сервіс Padlet – створення цікавої дошки, документів і веб-сторінки, які легко читати. Зручний, легкий інструмент для організації спільної роботи учасників освітнього процесу з різним контентом у визначеному віртуальному просторі. Linoit – це віртуальна дошка (полотно), на якій можна закріплювати спеціальні стікери з інформаційними замітками, зображеннями, відео та документами. Над однією дошкою може працювати кілька школярів одночасно, що неодмінно розвиватиме навички командної роботи. На жаль, сервіс не має українськомовного інтерфейсу.

Номер слайду 12

Trello. Trello – це онлайн-програма, яка допоможе вчителю організувати продуктивну командну роботу школярів (наприклад, створення проекту чи підготовку до предметного турніру). Сервіс дозволяє налагодити чіткий розподіл обов’язків і візуалізувати важливі аспекти взаємодії з дітьми (планування і терміни виконання роботи, обмін ідеями та корисними посиланнями, контроль на кожному з етапів). А щоб користувачам було ще простіше, програма має спеціальні маркери (картки, позначки та кольори). Це дозволяє створити власну систему взаємодії в команді.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Edmodo. Edmodo – це інтерактивний онлайн-ресурс, схожий на соціальну мережу. Він покликаний допомогти вчителю виконати будь-які освітні завдання. Завдяки йому педагоги, школярі та батьки можуть успішно взаємодіяти та спільно вирішувати нагальні проблеми. Інтерфейс Edmodo перекладено українською мовою. Користуватися сервісом можна безкоштовно. 

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Нижборська Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 березня 2020
Переглядів
1954
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку