Презентація "Використання сучасних технологій у дистанційному навчанні"

Про матеріал

Презентація створена для підвищення кваліфікації педагогічних працівників шляхом самоосвіти. В ній розміщено матеріали про технології дистанційного навчання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання сучасних технологій у дистанційному навчанністворила Мартиненко О. В.

Номер слайду 2

Навчання у співробітнициві(collaborative learning)Технологія навчання у співробітництві з'явилась як альтернативний варіант традиційної класно-урочної системи. Її автори об'єднали в єдиному процесі три ідеї:· навчання в колективі;· взаємну оцінку;· навчання в малих групах. Ця педагогічна технологія вважається однією з найбільш ресурсовитратних і не завжди дає очікуваний результат, найчастіше непередбачуваний.

Номер слайду 3

Технології кооперативного навчання (Cooperative Learning)Кооперативне навчання - це технологія навчання в малих групах. Члени великої групи чи класу розділяються на кілька малих груп і діють за інструкцією, спеціально розробленою для них викладачем. Кожний з учнів працює над своїм завданням, своєю частиною матеріалу до повного розуміння досліджуваного питання й завершення роботи над ним.

Номер слайду 4

Сторітелінг. Сторітелінг (storytelling) – це мистецтво розповідати історії з метою навчання, керування шляхом донесення змісту повідомлення за допомогою спеціальної методики.

Номер слайду 5

Правда чи брехня. Учні й учениці намагаються визначити, яке з трьох (або іншої кількості) тверджень є неправдивим. Головоломка. Кожен / кожна з членів команди має частину відповіді на запитання або картку з підказкою. Команда має зібрати усе до купи, щоб вирішити проблему. Порівняння в парах. Пари генерують ідеї або відповіді і порівнюють із результатами роботи іншої пари. Потім вони вже разом намагаються прийти до нових відповідей, які не прозвучали до цього в обох парах. Вірші у два голоси. Партнери і партнерки по черзі читають спочатку парні, а потім непарні рядки. Після того в унісон читають увесь вірш.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Метод проєктів. Метод проєктів - це комплексний метод навчання, який дозволяє будувати навчальний процес, виходячи з інтересів учнів, що дає можливість учню виявити самостійність у плануванні, організації та контролі своєї навчально-пізнавальної діяльності, результатом якої є створення певного продукту чи явища.

Номер слайду 8

Проєкт

Номер слайду 9

Технології проблемного навчання. Проблема - складне пізнавальне завдання, вирішення якого представляє істотний практичний або теоретичний інтерес. Якщо проблема правильно сформульована, вона буде виконувати функцію логічного засобу, що визначає напрямок пошуку нової інформації й тим самим буде забезпечувати ефективність діяльності, пов'язаної з її вирішенням. Проблемне навчання засновано на створенні особливого виду проблемної мотивації.

Номер слайду 10

Ігрові технологіїІгрові технології використовуються в навчанні з незапам'ятних часів. Сьогодні вони широко використовуються лише у сфері початкової освіти, середня та вища школа звертаються до них дуже рідко. Навчальні ігрові технології здатні вирішити багато проблем, викликаних специфікою освітнього середовища. При цьому ігровим середовищем може стати Інтернет, що диктує свої закони дидактичної реалізації цієї технології навчання.

Номер слайду 11

Використані матеріалиhttps://ru.osvita.ua/school/method/technol/1303/Дякую за увагу

pptx
Додано
10 березня
Переглядів
37
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку