Презентація "Використання візуального контенту на уроках біології та хімії"

Про матеріал
Презентація про використання візуального контенту на уроках біології та хімії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання візуального контенту на уроках біології. Хмара слів, як засіб унаочнення. Підготувала: Черничук Ірина Олегівна,соціальний педагог, викладач біології та хімії,ДПТНЗ «Новороздільський професійний ліцей будівництва та побуту»

Номер слайду 2

Функції візуалізації:− створення образу словесного повідомлення; − контроль якості засвоєння учнями інформації;− розвиток фантазії, уяви і зорової пам’яті; − виявлення індивідуальних особливостей учнів сприйняття, обробки і засвоєння інформації;− виявлення пізнавального інтересу до матеріалу; − посилення позитивних емоцій учнів; − активізація пізнавального інтересу учнів; − застосування асоціативного мислення в навчальному процесі; − керування концентрацією та розподілом уваги учнів; − розвиток здібностей до логічних операцій;− тренування уважності, спостережливості і пам’яті.

Номер слайду 3

До методів візуалізації відносять:− буктрейлер ;− гіфки та соціальні мережі ; − інтелект-карта ; − інтерактивні книги та підручники; − інтерактивні стрічки часу; − інтернет-меми; − скрайбінг ; − хмара слів; − живі презентації та навчальні відеоролики .

Номер слайду 4

Особливості візуалізації навчального матеріалу з біології – тут присутній великий обсяг матеріалу, що потребує великої кількості малюнків, схем, фрагментів відео, що сприяють кращому засвоєнню знань. Гіпотетично для вирішення цих завдань найкраще підходять живі презентації та навчальні відеоролики.

Номер слайду 5

Власний досвід використання візуального контенту:онлайн-лабораторії та тесторіуми  (Google форми);віртуальні екскурсії:екскурсія Британським музеєм (https://britishmuseum.withgoogle.com) Дарвінівський музей (http://www.darwinmuseum.ru/around/)Смітсонівський музей (https://mnh.si.edu/)Інтернет–ресурси https://ilearn.org.ua.https://www.ed-era.com/zno.https://prometheus.org.ua/zno.https://www.mindomo.com.https://www.canva.com.https://zoom.ushttps://vseosvita.ua

Номер слайду 6

Кросворди (Online Test )

Номер слайду 7

Хмаринки тегів (Word Art)

Номер слайду 8

Відеофрагменти:

Номер слайду 9

Мультимедійні презентації і проекти

Номер слайду 10

Використання засобів візуалізації на різних етапах уроку: вступна частина уроку (відеофрагменти, схеми, малюнки); основна частина уроку, вивчення нового матеріалу (кольорові малюнки та фото; слайд-шоу - фото та малюнки; відеофрагменти;3 Д-малюнки та моделі; анімація - «живі малюнки»; інтерактивні моделі;допоміжний матеріал;завдання з вибором відповіді; завдання з реакцією на відповідь; інтерактивні завдання); повторення й узагальнення (контрольно-діагностичні тести; завдання з вибором відповіді; використання фото, відео, анімації; інтерактивні завдання).

Номер слайду 11

Висновок: Мультимедійний урок дає можливість комбінувати в одному уроці неймовірну кількість цікавих завдань, залучаючи все більшу й більшу кількість учнів, мотивуючи їх до вивчення чогось нового.

Номер слайду 12

Дякую за увагу.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
29 березня 2023
Переглядів
278
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку