Презентація "Вікторина"

Про матеріал
Презентацію "Вікторина" можна використати на узагальнюючих уроках в кінці 9 класу та на перших уроках повторення в 10 класі. Також матеріал можна використати під час проведення предметних тижнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вікторина

Номер слайду 2

ПерсоналіїНімецький хімік, котрий вперше синтезував з неорганічних речовин органічну сполуку і тим самим завдав удару віталістичному вченню про так звану «життєву силу». Німецький хімік, лауреат Нобелівської премії, котрий вперше добув дипептид. Французький хімік, один із фундаторів хімії органічного синтезу,котрий вперше у світі добув жир.

Номер слайду 3

ПерсоналіїЕміль Герман Фішер. Фрідріх Велер. П’єр Ежен Марселен Бертло

Номер слайду 4

ПерсоналіїУкраїнський хімік. Досліджував електроліз розчинів неорганічних іа органічних сполук. Вивчав процес виробництва цукру з цукрового буряку. Український хімік. Вперше синтезував сечову кислоту. Висловив думку про амінокислотний склад білків. Французький хімік-органік, один із творців методу аналізу в органічній хімії. Довів, що жири - естери гліцеролу та вищих карбонових кислот.

Номер слайду 5

ПерсоналіїМішель Ежен ШеврельІван Якович Горбачевський. Микола Андрійович Бунге

Номер слайду 6

Одним словом«Болотний газ»Виноградний цукор. Деревний спирт

Номер слайду 7

Одним словом. Найсолодший цукор, у 1,7 разів солодший за сахарозу. Органічні речовини - основа нігтів, волосся, шерсті. Вуглеводень, що прискорює дозрівання плодів.

Номер слайду 8

АсоціаціїВалентність Карбону в органічних сполуках

Номер слайду 9

Птицю пізнати по пір’ю, людину - по мові, а речовину…В одному зі старовинних манускриптів є дані про те,що арабський алхімік, нагріваючи в реторті без доступу повітря деревину, одержав рідину, покуштував її та осліп.

Номер слайду 10

Поява в Європі цієї речовини пов’язана з ім’ям О. Македонського. Під час походу до Індії увагу полководця привернув невідомий твердий продукт, який мав солодкий смак. Один зі сподвижників полководця пізніше писав, що в Індії є рослина, яка без бджіл дає мед. У Китаї, куди цей продукт був завезений пізніше, його називали«кам’яним медом», а в Єгипті - «індійською сіллю».

Номер слайду 11

Цю речовину використовують у парфумерії та фармаціїяк зм’якшувальний засіб, добавку до масла та напоїв. Вона не засихає, не гіркне, замерзає за дуже низьких температур. Перешкоджає висиханню та замерзанню косметичних засобів.

Номер слайду 12

Дешифраторкозалюгрозакуцнелетиленотанетистеритариннесгакнетам

Номер слайду 13

Відгадай!Звичайно, білий, як мука,Від йоду я синію. Але боюся кип’ятка,Бо в ньому я густію. Білий, як сніг,В пошані у всіх. До рота попав,Там і пропав. Чорне, блискуче. Всіх людей зігріває.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Когут Світлана Маркіянівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 вересня 2021
Переглядів
581
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку