Презентація "ВІЛ, СНІД"

Про матеріал
Презентація містить дані про ВІЛ-інфекцію та етапи розвитку цієї хвороби. Матеріали знадобляться класним керівникам, практичним психологам та соціальним педагогам для проведення заходів відповідної тематики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала Алексенко Тетяна Юріївна практичний психолог філії «Бережнівська ЗОШ І-ІІ ст.»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ВІЛ(вірус імунодефіциту людини)Шляхи передачі вірусу: Через кров;Від матері до дитини під час вагітності, пологів та годування груддю;Статевий шлях (незахищений статевий акт)ВІЛ не передається: При спільному користуванні побутовими речами, посудом, роботі в одному приміщенніУ лазні та сауніПід час поцілунків. Обіймах та рукостисканніПри чханні та кашліЧерез поручні, дверні ручки, столи, стільціПри укусах комарів чи інших комах. Що таке ВІЛ - інфекція для України:1300-1400 нових випадків щомісяця;200 смертей від СНІДу щомісяця;поширеність хвороби серед підлітків до 17 років, а також серед новонароджених. Симптоми ВІЛ:швидка втомлюваність;лихоманка і температура;збільшення лімфовузлів на шиї;підвищена пітливість, особливо у жінок;висипи і сухість шкіри;герпес.

Номер слайду 4

СНІДСиндром набутого імунодефіциту людини. Людина, що живе з ВІЛ, з часом може почати хворіти частіше, ніж звичайно. Власне, хвороба СНІД (Синдром набутого імунодефіциту) зазвичай виникає через кілька років після зараження ВІЛ, коли у людини розвиваються одне або декілька дуже серйозних захворювань. Симптоми СНІДу на першій стадії. Симптоми СНІДу у жінок:часті ГРВІ;розвиток захворювань репродуктивних органів;порушення менструального циклу;підвищена пітливість;дерматити. Симптоми СНІДу у чоловіків:постійна лихоманка та перепади температури тіла;м’язовий біль;регулярні інфекції статевої системи;висипання в порожнині рота. Симптоми СНІДу — друга стадія. Ознаки СНІДу на останніх стадіях — наявність чисельних пухлин, розвиток онкозахворювань та інших хвороб. Як довго живуть із ВІЛ/СНІДЧи виліковується ВІЛ — це питання залишається відкритим для сучасної медицини. На жаль, подолати хворобу повністю наразі неможливо, але людство навчилося її контролювати та продовжувати здорове й активне життя ВІЛ-позитивних людей на десятки років. Пацієнти повинні приймати пожиттєву антиретровірусну терапію, яка стала значним кроком вперед на шляху глобального подолання ВІЛ. Завдяки лікуванню, у період із 2003 по 2015 рік вдалося скоротити смертність від ВІЛ-асоційованих станів на 43%. Якщо вчасно діагностувати ВІЛ-позитивний статус і розпочати антиретровірусну терапію, можна:підтримувати кількість Т-лімфоцитів на достатньому рівні;мати статеві стосунки та народжувати здорових дітей;завадити розвитку СНІДу;жити повноцінне активне життя, тривалість якого обмежена лише природніми процесами старіння. Якщо у людини вже виявили СНІД, за сприятливих прогнозів можна продовжити її життя на 7-10 років. Лікування СНІДу зводиться до підтримання життєздатності організму та подолання опортуністичних захворювань. Саме тому слід регулярно проходити тестування та звичайно ж не забувати про власну безпеку. Здати аналіз можна у сімейного лікаря, кабінетах “Довіри”, кабінетах інфекційних захворювань поліклініки або консультаційно-діагностичного центру, Центрах профілактики та боротьби зі СНІДом, представництвах профільних громадських організацій.

Номер слайду 5

Захисти себе!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
13 січня 2022
Переглядів
940
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку