Презентація "Вимоги до презентації"

Про матеріал
Презентація до заняття допомагає зробити матеріал наочніше, доступніше, допомагає полегшити розуміння і запам'ятовування матеріалу. Для цього треба знати вимоги до оформлення класної презентації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вимоги до оформлення мультимедійної презентаціїАвтор: Викладач історіїПандазі А. В.

Номер слайду 2

Структура та зміст матеріалу. Титульний слайд (назва теми виступу; прізвище, ім’я та по батькові доповідача повністю; № групи).Інформаційні слайди. Завершальний слайд. Оптимальна кількість слайдів — 10 -20.

Номер слайду 3

Інформаційні слайди можуть містити таку інформацію: мінімум тексту;наочний графічний матеріал: схеми та діаграми;основні цифрові дані у таблицях (якщо необхідно);порядок розкриття теми;основні висновки;перелік джерел, точні посилання на всі графічні об’єкти.

Номер слайду 4

Завершальний слайд. Подяка за увагу.

Номер слайду 5

Фон слайдів Використання для фону слайда психологічно комфортних тонів. Фон повинен бути елементом заднього (другого) плану: виділяти, відтіняти, підкреслювати інформацію, розміщену на слайді, але не затуляти її. Використання не більше трьох кольорів на одному слайді (один для фону, другий для заголовків, третій для тексту).

Номер слайду 6

Зона комфорту

Номер слайду 7

Нейтральне сприйняття

Номер слайду 8

Зона дискомфорту

Номер слайду 9

Шрифти

Номер слайду 10

Приклади шрифтів

Номер слайду 11

Оформлення тексту. Лаконічність (довжина рядка не більше 36 знаків), 6-8 рядків на слайді. Відстань між рядками усередині абзацу 1,2, а між абзаців – 2 інтервали. Дотримання прийнятих правил орфографії, пунктуації, скорочень і правил оформлення тексту (відсутність крапки в заголовках і т.д.).

Номер слайду 12

Графічні об’єкти. Не використовуйте малюнки, фотографії поганої якості чи із спотвореними пропорціями. Коректно застосовуйте ілюстративний матеріал на слайді (підпис - під малюнком). Рівномірно та раціонально використовуйте площу слайда (якщо текст важливіший, то він розміщується зверху ліворуч, а графіка—внизу праворуч і навпаки).

Номер слайду 13

pptx
Додано
16 жовтня 2021
Переглядів
669
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку