Презентація "Вироби з солоного тіста"

Про матеріал
Солоне тісто — пластичний матеріал, з якого можна зліпити не менш цікаві вироби, ніж з пластиліну або з полімерної глини.Головна перевага тістопластики — доступність матеріалів, які є в кожній кухні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вироби з солоного тіста — весело з серйозним підходом

Номер слайду 2

З борошна можна не тільки пекти пироги і варити вареники. Воно може стати сировиною для красивих виробів із солоного тіста. Це -магнітики на холодильник, ялинкові прикраси, невеличкі подарункові сувеніри. Пропонуємо ознайомитися з заняттям, яке може стати вашим новим захопленням. Історії невідомо кому першому спало на думку створювати скульптури з борошна, води і солі, але є версія, що красиві вироби із солоного тіста придумали кондитери. Творчим кулінарам стало нудно випікати швидко черствіючі булочки і вони, удосконаливши рецептуру, винайшли матеріал, який не псується з роками і не втрачає своєї привабливості, хоч і неїстівний.

Номер слайду 3

Вироби з солоного — веселе заняття Солоне тісто — пластичний матеріал, з якого можна зліпити не менш цікаві вироби, ніж з пластиліну або з полімерної глини. Готові фігурки легко піддаються фарбуванню і декору, перетворюючись на справжні витвори мистецтва, які прикрасять інтер’єр вашої оселі. Головна перевага тістопластики — доступність матеріалів, які є в кожній кухні. Присутність в тісті солі консервує готовий виріб і захищає його від різних шкідників, небайдужих до борошняних виробів. Але вироби з солоного тіста мають недолік – вони, попавши в воду, можуть розсипатися, а при падінні на підлогу – розбитися. Солоне тісто — пластичний матеріал, з якого можна зліпити не менш цікаві вироби, ніж з пластиліну або з полімерної глини. Готові фігурки легко піддаються фарбуванню і декору, перетворюючись на справжні витвори мистецтва, які прикрасять інтер’єр вашої оселі. Головна перевага тістопластики — доступність матеріалів, які є в кожній кухні. Присутність в тісті солі консервує готовий виріб і захищає його від різних шкідників, небайдужих до борошняних виробів. Але вироби з солоного тіста мають недолік – вони, попавши в воду, можуть розсипатися, а при падінні на підлогу – розбитися.

Номер слайду 4

Рецепт солоного тіста для виробів В універсальне солоне тісто для виробів входять такі інгредієнти: — пшеничне борошно — 1 склянка; — дрібна сіль – Ѕ склянки; — вода — 1/4 склянки; — соняшникова олія – 2столові ложки. Борошно слід використовувати тільки вищого гатунку, що не містить висівок і будь-яких поліпшують добавок. Сіль також слід брати просту без йоду і інших добавок, але чисту і білу. Ідеально підійде «Екстра». Якщо не вдалося знайти сіль дрібного помолу, можна взяти звичайну чисту сіль, розчинивши її у воді, взятій у тій кількості, як вказано в рецепті. Вода беремо холодну, може бути з під крану. всипаємо в миску борошно, додаємо до нього сіль, олію, воду і замішуємо тісто. За консистенцією солоне тісто повинно бути таким, як добре розігрітий і розім’ятий пластилін.

Номер слайду 5

На повітрі солоне тісто швидко твердне, тому зберігати його потрібно в щільно закритій баночці, пластиковому контейнері або закритому поліетиленовому мішечку, відокремлюючи по необхідності потрібну кількість для ліплення окремого елемента. Залишки тіста можна зберігати в холодильнику. Якщо за деякий час ви побачите, що тісто стало рідкуватим, його можна ще раз перемнути з невеликою кількістю борошна.

Номер слайду 6

Секрети ліплення і формування фігурок з солоного тіста Робота з тістом не вимагає особливих талантів, але з першого разу навряд чи вийде виліпити щось складне. Щоб відчути солоне тісто, потрібно з ним деякий час попрацювати. Існує багато технік роботи з солоним тістом. Для початку його можна розтачати в пласт товщиною 7-10 мм і скористатися формочками, якими вирізають печиво. Далі можна створювати цілі композиції. У місцях стиків деталі змочують і акуратно притискають один до одного.

Номер слайду 7

Як прикрасити вироби солоного тіста Для формування рельєфів і об’ємних фігур можна використовувати будь-які підручні матеріали: трафарети, монети, кусочки мережива, гребінці, кондитерський шприц, формочки для печива, ножі для вирізання овочів. Ножем обрізаємо шаблон по контуру. Після того, як виріб висохне, фарбуємо його.

Номер слайду 8

Готові роботи сушать на відкритому повітрі або запікають у духовці, що значно прискорює процес отримання потрібної міцності. Духовку під час сушки включають на найнижчу температуру, а дверцята злегка відкривають. При високих температурах виріб може растріскатися. Фігурки з нефарбованого солоного тіста мають світло-бежевий відтінок, але висихання їх можна фарбувати на акриловими фарбами, аквареллю або гуашшю. А потім покривати лаком. Ідеально підходить прозорий лак для нігтів. Фігурки з солоного тіста можна використати, як яликові прикраси. Або, як магнітики на холодильник, приклеївши супеклеєм зі зворотньої сторони фігурок магніти.

Номер слайду 9

Коли прості вироби вже будуть освоєні, можна переходити і до більш складніших

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ppt
Додав(-ла)
Gorlach Larisa Vladimirovna
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
12 січня 2023
Переглядів
890
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку