Презентація. Віртуальні лабораторії та он-лайн ресурси для реалізації дистанційного та змішаного навчання.

Про матеріал
Вивчення деяких дисциплін потребує практичного застосування. В умовах дистанційного навчання не має можливості проводити експерименти. Для цього є віртуальні лабораторії. Ця інформація буде корисна не тільки вчителям фізики, але й вчителям інших дисциплін.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віртуальні лабораторії та он-лайн ресурси для реалізації дистанційного та змішаного навчання. З досвіду роботи вчителя фізики Буринської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 імені В. М. Кравченка. Капітоненка А. М.

Номер слайду 2

Актуальність. Вивчення деяких дисциплін потребує практичного застосування. В умовах дистанційного навчання не має можливості проводити експерименти. Для цього є віртуальні лабораторії. Ця інформація буде корисна не тільки вчителям фізики, але й вчителям інших дисциплін.

Номер слайду 3

Педагогічні програмні засоби (ППЗ)Використання ППЗ: Режим самостійної роботи. Режим конструктора уроків. Режим проведення уроку. Режим роботи у комп’ютерному класі.

Номер слайду 4

ПЕРЕВАГИВідповідає вимогам нині діючих програми; Містить науково обґрунтований навчальний теоретичний матеріал; Добре підібрані ілюстративні матеріали, відеофрагменти явищ та дослідів; Можливість : а) використовувати матеріали на уроках різних типів; б) доповнювати зібрані матеріали,конструювати власні уроки, залучати учнів до використання ППЗ вдома;в) проводити досліди, які пов’язані з мікросвітом і макросвітом; г) працювати з графіками, зображеннями, фізичними поняттями, формулами; д) проводити лабораторні роботи; е) перевіряти результати відразу після вивчення теми;

Номер слайду 5

НЕДОЛІКИНе всі мультиплікації до лабораторних робіт мають добру якість; Відсутня диференціація у лабораторних роботах, тестах; Відсутні тести для самоперевірки знань;Потребує завантаження ПЗ;Не підтримується деякими ОС;Платні функції.

Номер слайду 6

Віртуальні онлайн лабораторії Віртуальна лабораторія – це середовище, що імітує на екрані інструменти навчальної лабораторії (кабінету фізики, біології, хімії та ін.). Вони дозволяють збирати електричні кола, будувати графіки, проводити хімічні реакції, навіть проводити розтини певних організмів. Одна з цілей створення віртуальних лабораторій - прагнення до всебічної візуалізації досліджуваних процесів, а одна з головних завдань - забезпечення можливості підготовки учня до найбільш повного сприйняття і розуміння їх сутності. Віртуальні лабораторії сприяють підвищенню наочності, інтерактивності, а також формуванню пізнавальної та творчої активності учнів. Віртуальні лабораторії, дозволяють моделювати об'єкти і процеси навколишнього світу, організувати доступ до реального лабораторного обладнання.

Номер слайду 7

ПЕРЕВАГИВідповідає вимогам нині діючих програми; Містить науково обґрунтований навчальний теоретичний матеріал; Добре підібрані ілюстративні матеріали, відео фрагменти явищ та дослідів; Доступні без завантаження додаткового ПЗ;Відтворюються на усіх пристроях та різних ОС;Дефиренціація на високому рівні;Величезна різноманітність безкоштовних ресурсів;Зручний графічний інтерфейс;Можливість: Застосовувати на уроці будь-якого типу;Проводити практичні та лабораторні роботи з широким спектром початкових даних;Використовувати для демонстрацій та перевірки вмінь та навичок учнів.

Номер слайду 8

НЕДОЛІКИПотребує швидкісного INTERNET-з'єднання;Деякі ресурси платні;Стислий теоретичний опис;Відсутня автоматична перевірка;Брак україномовних ресурсів.

Номер слайду 9

ППЗ НА УРОКАХ ФІЗИКИ1 С: РЕПЕТИТОР ФІЗИКА» (фірма «1 С»)ENCYCLOPEDIA OF SCIENCEENCYCLOPEDIA OF SPACE AND UNIVERSE«Відкрита Фізика 1.0.» (Нове покоління програми «Фізика на Вашому РС» (компанія «ФІЗІКОН»)«Ігри з кінематики»«Інформаційно-методична система «УРОКИ ФІЗИКИ»«Курс фізики XXI століття» (Фірма «Медіахуз»)Комп'ютерний фізичний практикум (авторський колектив В. А. Давидов і ін., розроблене в ЦСПІ)Репетитор з фізики, (компанія «Кирило і Мефодій»)«Жива Фізика». Комп'ютерне моделююче середовище, створене каліфорнійською фірмою Knowledge Revolution і русифікована ІНТ (Інститутом нових технологій)

Номер слайду 10

ВІРТУАЛЬНІ ОН-ЛАЙН ЛАБОРИТОРІЇ НА УРОКАХ ФІЗИКИVirtu. Lab Збірник віртуальних лабораторних робіт. Досить просто та наглядно. All-fizika.com Красивий ресурс із приємним інтерфейсом. Цей варіант для тих, хто хоче сам керувати процесами і «посмикати за мотузочки». Віртуальна фізика Це джерело для тих, хто хоче знати більше. Ресурс допоможе глибше зрозуміти зміст математичних і фізичних процесів, зміст виведення формул. Є можливість потренуватись у конкретних розділах. Physics Simulations Віртуальна лабораторія для тих, хто володіє англійською мовою, хоче розвивати свої навички або складає ЗНО з англійської мови. Зручний інтерфейс та можливість керування процесом. Lab Ще один англомовний ресурс. Виклад матеріалу на університетському рівні. Рівень складніший, аніж на попередньому ресурсі. Physical Sciences Системно, чітко й точно. Проте вимагає неабияких знань в теорії та розуміння предмета. Рекомендовано «просунутим знавцям» фізики та англійської. Ph. ET Проект включає в себе найбільшу кількість віртуальних симуляцій з природничого циклу. Golabz Найбільша безкоштовна колекція онлайн-лабораторій з хімії, фізики, математики, біології, географії та інших дисциплін. (Сервіс має англомовний інтерфейс, для зручності та перекладу, можна скористатись вбудованим перекладачем вашого браузера. Wolfram|Alpha База знань і набір обчислювальних алгоритмів з математики, хімії, історії, тощо. Mozaik Повністю україномовний, унікальний навчальний сервіс із електронними підручниками з інтерактивними 3 D-сценами, освітніми відео та цікавими завданнями практично з усіх основних предметів.

Номер слайду 11

ПРИКЛАДИ СИМУЛЯЦІЙ ТА ЛАБОРАТОРІЙ

Номер слайду 12

ВИСНОВОКФізика «On-line» - це новий унікальний напрямок в системі освіти. Ні для кого не секрет, що 90% інформації людина сприймає завдяки зору. І не дивно, що поки людина сама не побачить, доти не зможе чітко усвідомити природу тих чи інших фізичних явищ. Тому процес навчання обов’язково повинен підкріплюватися наочними матеріалами. І саме описані вище методи та ресурси стають все актуальнішими в наші дні.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Інші матеріали
Додано
11 січня 2022
Переглядів
2200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку