Презентація "Вірус і вітаміни. Казка"

Про матеріал
Презентація "Вірус і вітаміни. Казка" створена для супроводу уроків "Я досліджую світ" в початкових класах. Дана презентація допоможе дітям дізнатися, що таке віруси, які захворювання вони можуть спичинити, розкриє значення вітамінів та їхні корисні властивості для здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІРУС ТА ВІТАМІНИКазка валеологічного спрямування

Номер слайду 2

Закінчувалася осіння пора. Ставало дедалі холодніше. Майже кожного дня йшли дощі. Всюди були калюжі, а волога – це гарне середовище для розвитку хвороботворних бактерій.

Номер слайду 3

В цей день погода була такою ж. Люди бігли вулицями, ховаючись під парасольками від великих холодних крапель осіннього дощу. Серед цього натовпу блукав неприємний хлопчина– горбатий, тонкогубий, з кривим носом. Звали його Вірус. Він був самотній та злий на всіх оточуючих.

Номер слайду 4

Його не залишала думка про те, до чийого б організму потрапити та підживитися, от тоді б йому стало добре! Вірус не став довго чекати і забрався до організму першого ліпшого перехожого. Це була маленька дівчинка Софійка, яку мама вела до дитячого садочку.

Номер слайду 5

Ввечері матуся Софійки, помітивши, що донечка захворіла на застуду, дала їй пігулки та вітаміни, необхідні для одужання. Дібравшись до шлунку, пігулки розчинились. Всі корисні речовини потрапили у кров та розійшлись по всьому організму маленької Софійки, де насолоджувався життям Вірус.

Номер слайду 6

– Хто це тут бешкетує? – запитав Вітамін С. – Це ти, Вірус? – Забирайся звідси, – закричав Вірус, – ти завжди мене переслідуєш! Вітамін С розсердився та голосно промовив: – Моя місія – захищати від тебе людей, бо ж ти тільки шкодиш їм! – Ха-ха-ха! Тобі не вдасться мене побороти! – насміхаючись, промовив Вірус.

Номер слайду 7

Тоді Вітамін С розгнівався ще дужче і покликав на допомогу своїх братів: Вітаміна А, Вітаміна В, Вітаміна D, Вітаміна Е. Вони об’єднали свої сили та вигнали злого Віруса з організму Софійки.

Номер слайду 8

Невдовзі настала зима, і вірусні хвороби вже не лякали дівчинку, тому що її організм захищало велике військо Вітамінів. Любі друзі! Бажаю вам довголіття! Не забувайте про те, що ваше здоров’я в ваших руках! Будьте здорові!!!

Номер слайду 9

Слово «vita» означає життя. Вітаміни – це речовини, необхідні для підтримки життя. Вони утворюються рослинами або тваринами і повинні надходити в організм у мікроскопічних кількостях для продовження життєвих процесів.

Номер слайду 10

Якщо ви хочете добре рости, добре бачити і мати міцні зуби, вам потрібен Вітамін А.

Номер слайду 11

Якщо ви хочете бути сильними, мати хороший апетит і не хочете засмучуватися через дрібниці, вам потрібен Вітамін В. Вітамін В

Номер слайду 12

Якщо ви хочете рідше застуджуватися, бути бадьорими, швидше одужувати при хворобі, вам потрібен Вітамін С.

Номер слайду 13

Вітамін D сприяє росту і формуванню кісток та зубів.

Номер слайду 14

При нестачі вітаміну Е виникає синдром хронічної втоми,порушення уваги,нервозність,порушується обмін речовин.

Номер слайду 15

Ось які корисні овочі і фрукти! Про них навіть прислів’я та приказки придумали!Якщо будеш їсти моркву, будеш бігати сто метрів. Якщо з’їси ти огірок, будеш просто молодець!Поклади лимончик в чай – випий вітамінний рай!Овочі і фрукти – самі вітамінні продукти!

Номер слайду 16

Кислий на смак. Багатий вітаміном С, підвищує опірність організму до інфекційних захворювань. У народній медицині застосовують при захворюванні серця. Плоди лимона знаходять велике застосування в кондитерській промисловості: цукерки, цукати, есенції. Лимон. Фрукти та ягоди, в яких є вітаміни

Номер слайду 17

Багаті плоди вітамінами C і P. Щоденне вживання в їжу 1-2 плодів знижує ризик виникнення простудних захворювань в три рази. Рекомендують вживати яблука при захворюванні печінки і нирок. Яблука продовжують молодість, надають силу, допомагають боротися з хворобами. З яблук готують варення, джем, крем, компот, сік, запікають в духовці. Яблука

Номер слайду 18

Суниця, полуниця, малина багаті на цукор, містять багато клітковини, достатню кількість вітаміну С. Малина

Номер слайду 19

Виноград особливо багатий на цукор (до 15%), містить також калій. У меню дітей його включають як солодку страву. Виноград

Номер слайду 20

Овочі, фрукти, ягоди не тільки смачні, але й корисні; зберігають людям здоров’я, допомагають повернути його тим, хто захворів. Знижується ризик виникнення захворювань. Якщо людина захворіла, то хвороба протікає без ускладнень. Овочі, фрукти і ягоди необхідно вживати в їжу щодня. Висновки

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
29 березня 2023
Переглядів
1393
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку