Презентація "Вишиванка - долі оберіг"

Про матеріал
Вишиванка – не просто одяг, це оберіг, що об’єднує тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, поважає багаті традиції українського народу, прославляє безцінні культурні надбання на теренах нашої країни та далеко за її межами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИШИВАНКА – ДОЛІ ОБЕРІГ

Номер слайду 2

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок. Вишиванка – національна святиня, бо символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв'язок багатьох поколінь, що не переривається віками. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як реліквію. Вона символ здоров’я й краси, щасливої долі.

Номер слайду 3

ЧИ ЗНАЄШ ТИ?

Номер слайду 4

ЧИ ЗНАЄШ ТИ?

Номер слайду 5

ЧИ ЗНАЄШ ТИ?

Номер слайду 6

ЧИ ЗНАЄШ ТИ?

Номер слайду 7

ЧИ ЗНАЄШ ТИ?

Номер слайду 8

ЧИ ЗНАЄШ ТИ?

Номер слайду 9

ЧИ ЗНАЄШ ТИ?

Номер слайду 10

Найпоширенішими кольорами у вишиванці були червоний і чорний, хоча, звісно, в різних регіонах України були свої уподобання на кольори у вишиванках. Саме цим кольорам завдячуємо ми появі надзвичайної пісні в Дмитра Павличка та Олександра Білаша - "Два кольори". Ця пісня має свою історію, навіть пережила гоніння. Її співали дуже багато виконавців. Та коли її заспівала квітка Цісик, Дмитро Павличко заплакав від радості, настільки глибоко в душу йому запало це виконання.

Номер слайду 11

Вишиванка стала натхненням для створення багатьох віршів, пісень, легенд, хореографічних композицій. Одні з найпопулярніших пісень - "Мамина сорочка" та "Вишиваночка білесенька" Наталії Май.

Номер слайду 12

Вишиванка стала дрес-кодом чи й безкоштовною перепусткою до певних молодіжних тусівок та дискотек, особливо присвячених державним святам. Вона стала не тільки предметом одягу, але й модною прикрасою на різних предметах побуту, меблях, посуді, автомобілів, основою візерунків для манікюру і навіть тату.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Зроби власноруч саморобку до Дня Вишиванки

Номер слайду 15

Розгадай кросворд «Вишивка України»

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

ppt
Додано
18 травня 2020
Переглядів
1470
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку