Презентація "Вислови Марії Монтессорі"

Про матеріал
Марі́я Монтессо́рі — італійська лікарка, освітянка, перша італійка, що стала докторкою медицини. Прославилася розробкою «педагогіки Монтессорі», яка полягає у вільному розвитку дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«Рух або фізична активність - є невід'ємним елементом інтелектуального зростання, який залежить від вражень, отриманих ззовні. Рухаючись вперед, ми вступаємо в контакт із зовнішнім світом, і врешті-решт, отримуємо абстрактні ідеї».

Номер слайду 3

«Діти були по-справжньому перероджені. Вони перейшли зі стану горя в щастя. Вони були звільнені від численних глибоко укорінених дефектів. Але було і дещо ще. Певні риси, які зазвичай цінуються, також зникли. Ці діти показали, що люди роблять помилки і повинні бути повністю оновлені.»

Номер слайду 4

«Ми повинні знати, як назвати людину, яка дрімає в душі дитини. Я відчувала це інтуїтивно і вірила, що не дидактичний матеріал, а мій голос, який закликав їх, пробудив дітей, і заохочував їх використовувати дидактичний матеріал, а через нього і навчатися».

Номер слайду 5

«Стимулювання життя» - вільний розвиток, в цьому і полягає перша задача педагога. У такій делікатній роботі великим мистецтвом повинно бути обмеження втручання. Це мистецтво має супроводжуватися науковими методами.

Номер слайду 6

«Це утворення, що розуміється як допомога життя, що об'єднує всіх в спільну мету. Матері, батьки, політики: все повинні об'єднатися і сприяти цьому тендітному формування, яке маленькі діти проводять під керівництвом внутрішнього провідника.»

Номер слайду 7

«Коли обговорюється розумовий розвиток, багато хто говорить: «Як в це входить рух? Ми ж говоримо про розум». І коли ми думаємо про інтелектуальну діяльності, ми завжди уявляємо, що люди сидять нерухомо. Але розумовий розвиток має бути пов'язане з рухом і залежати від нього. Життєво важливо, щоб теорія і практика освіти були засновані на цій ідеї.»

ppt
Додав(-ла)
Нестерчук Юлія
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
25 липня 2021
Переглядів
535
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку