Презентація "Вітряна віспа"

Про матеріал
Вітряна віспа.Вітряна віспа.Вітряна віспа.Вітряна віспа.Вітряна віспа.Вітряна віспа.Вітряна віспа.Вітряна віспа.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вітряна віспа

Номер слайду 2

Вітрянка або вітряна віспа - гостре інфекційне захворювання, що викликається вірусами сімейства герпесу, це одне з найпоширеніших захворювань, що зустрічаються у дітей і дорослих. Хворіють вітрянкою тільки один раз, після цього в людини виробляється довічний імунітет, причому, у дітей дане захворювання протікає набагато легше, ніж у дорослих людей. Відмітна особливість вітрянки - висипання на шкірі у вигляді невеликих бульбашок.

Номер слайду 3

Вірус у зовнішньому середовищі нестійкий і гине через кілька хвилин. Вітрянкою найчастіше хворіють діти дошкільного і молодшого шкільного віку, які відвідують організовані дитячі колективи. Порядку 70-90% населення хворіють на вітряну віспу у віці до 15 років. Діти майже завжди переносять її легко. Виняток становлять немовлята і діти з алергіями, імунодефіцитом і іншими серйозними хворобами. Щороку в світі реєструється 80–90 мільйонів випадків вітряної віспи. В Україні щороку хворіють на вітряну віспу близько 150 тис. людей, 75 % із них діти. Середньотяжкий, тяжкий та ускладнений перебіг захворювання є характерним для пацієнтів віком понад 14 років та для дітей першого року життя 

Номер слайду 4

Початкові ознаки захворювання :слабкістьпідвищення температури тіласопливість першіння в горлі. Щодня з'являються нові елементи висипки , які зазнають ті ж зміни. Загальне число їх збільшується. У результаті на тілі хворого одночасно є цятки, пухирці.

Номер слайду 5

Розчухувати висип категорично не можна! Адже , можна занести інфекцію. Як результат – після хвороби залишаться віспини – незагойні рубці. Для запобігання розчухування шкіри необхідно стежити за регулярною короткою стрижкою нігтів. Під час вітрянки треба часто мити руки з милом. Змазувати висип зеленкою або фукорцином. Якщо висип з'явився в роті, треба полоскати рот протимікробними засобами. Багато пити – один із основних засобів при лікуванні вітрянки. Особливо підійдуть напої, що містять вітамін С – сироп або відвар шипшини, чай зі смородини. Після підсихання всіх бульбашок показані теплі гігієнічні ванни.

pptx
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
2763
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку