Презентація "Вивчення цифр від 1 до 9".

Про матеріал
Презентація містить прості веселі віршики про цифри, казки, описи цифр.Так дитина краще дізнається про цифри і навчиться рахувати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:«Вивчення цифр від 1 до 9».

Номер слайду 2

Одиничка – цифра рівнаІ до стовпчика подібна. Всі рахунки, всі таблички. Починають з одинички.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

«Казка про Одиничку чи Один»А ось клітинка – хатинка Одиниці. У цій хатинці одна кімната. Усе у ній на своєму місці. Посеред кімнати один стіл, біля нього – один стілець, у куточку побіля вікна – одне ліжко, коло нього – одна тумбочка. А на стіні висить одна полиця, де лежить одна книжка, Вона зветься «Математика». Одиниця читає її один раз на добу – перед сном. Коли засне Одиниця, то бачить кольорові сни про смачні фрукти з далеких країн. Ось на таці лежить один банан, один ананс, один апельсин, один лимон, один кавун. А головне те, що цими плодами Одиниця може поділитися із сестрицями Одиницями. Та от проспівав перший півень – сон зник. Пора Одиниці до роботи братися.

Номер слайду 5

А оце ось цифра два,В неї кругла голова,Довгий хвіст, зігнута шийка– Отака, як бачиш, двійка.

Номер слайду 6

2

Номер слайду 7

«Казка про Двійку»Знає кожен, що число два позначається двійкою. Схожа вона на качечку: кругла голівка, витягнута шийка, витягнутий хвостик. Здається, що ось цифра скаже : « Ках – ках !». Як качечка, полюбляє двійка воду: двічі на день купається вона у двох мисочках. У одній мисочці налита вода із сонячними зайчиками. У другій мисочці вона чистить зуби: уранці та увечері. Витирається вона двома рушниками: один для голови, а другий для хвостика. От яка охайна двійка!

Номер слайду 8

Третя цифра, звісно, трійка!От звилась, неначе змійка. Люблять трієчку казки: «Три чарівні волоски»,«Три бажання», «Три брати»…Та трикутник має три кути!

Номер слайду 9

3

Номер слайду 10

«Казка про Трійку»Трійка дуже пишається тим, що схожа на велику букву «зе» або на два місяці, які з`єдналися ріжками. Верхній менший півовал завжди катається на нижньому – більшому. І погукає : «Тр – тр – тр !» Якось третього дня тижня пішла Трійка до лісу по гриби. Недовго блукала лісовими стежками – а кошик уже повний. Лежать у ньому три боровики, три лисички, три опеньки, три сироїжки, три підберезники. Бачила трійка три мухомори та брати не стала, бо знала, що вони отруйні. Але для деяких лісових мешканців мухомори – звичайна їжа.

Номер слайду 11

Ось стілець перевернувся,На четвірку обернувся!Позначає цифра ця. Скільки ніжок у стільця,Скільки лапок у котів,А в квадратику кутів!

Номер слайду 12

4

Номер слайду 13

«Казка про Четвірку»Четвірка – фізкультурниця. Вона полюбляє виконувати вправи ранкової гімнастики з прапорцями. Тому і сама схожа на прапорець, тільки без верхньої горизонтальної лінії. Усі вправи робить Четвірка чітко і точно: чотири нахили уперед, чотири нахили вліво і вправо, чотири присідання, чотири стрибки на одній нозі. У Четвірки, як відомо, одна нога. Від фізичних тренувань стоїть вона міцно. Радить Четвірка усім займатися спортом, бо спорт – це здоров`я.

Номер слайду 14

Будем нині ми писати. Дуже гарну цифру – п`ять!Цифра кругла, ще й з хвостом. Наче яблуко з листком: З яблуні на землю скік,- І об землю збило в бік.

Номер слайду 15

5

Номер слайду 16

«Казка про Пятірку»Знає з ким дружить П’ятірка ? Вона – подружка п’яти пальців людини. Їх 5 на правій руці, 5 на лівій руці, 5 на правій нозі, 5 на лівій нозі. На зиму малеча П`ятірка плете м`які рукавички. Перша хатинка для великого пальця, друга – для вказівного, третя – для середнього, а п’ята – для мізинчика. Тепло і затишно пальчикам взимку у рукавичках!

Номер слайду 17

Від п’ятірки до шести. Недалечку нам іти. Цифра шість зайшла у класІ звертається до нас. Каже: «Схожа я на сливку. Трохи вгору в мене хвіст. Називаюсь – цифра шість».

Номер слайду 18

6

Номер слайду 19

«Казка про Шістку»Одного разу число Шість пішло мандрувати. Першого дня побувало воно у Понеділка, другого дня – у Вівторка, третього – у Середи, четвертого – у П’ятниці, а шостого – у Суботи. Ніде не затрималась Шістка більше однієї доби, а от у Суботу пробула аж шість днів. Почувалися вони хороше: навчилися співати шість пісень про дружбу, розказувати шість віршів про природу, намалювали шість малюнків про звірят, навчилися показувати шість фокусів. Коли поверталася Шістка додому, то запросила Суботу до себе на гостину.

Номер слайду 20

Дуже легко нам усім. Упізнати цифру… (Сім). В неї лиш одна нога,І сама, мов кочерга.

Номер слайду 21

7

Номер слайду 22

Лічилка. Мама, тато, дід, бабуся –Всіх назву, не помилюся. Старший братик і сестричка –В нас сімейка невеличка. Не спиняйте, бо зіб’юся: Мама, тато, дід, бабуся…Старший брат, сестра і я –Отака у нас сім`я. Нам лічилочку на «сім»Повторити треба всім.

Номер слайду 23

«Казка про Сімку»У сімки дуже незвичайна хатинка. Двері у ній відчиняються лише тоді, коли скажеш : «Сім, Сім – відкрийся!» Одного разу пішла сімка до лісу по суниці. А в цей час Вовк – сіроманець вийшов на полювання. Від голоду він геть розлютився. І тому, коли побачив Сімку, загарчав і кинувся на неї. Сімка почала тікати по втоптаній стежечці. А Вовк от – от наздожене її. Та сталося диво – вмить Сімка піднялася від звіра, як на крилах. Сіма підвела очі і побачила, що її несуть сім комашок та жучків: Сонечко, Бджола, Оса, Джміль, Хрущ, Жук – олень, Жук – Носоріг. А ось і хатинка ! Сімка вигукнула : «Сім, Сім, відкрийся!» Двері відчинилися і рятівники влетіли із Сімкою у дім. Зморений, голодний Вовк довго блукав побіля будиночка. Добра Сімка пожаліла Вовка і кинула йому з вікна сім шматочків хліба. Звір з`їв їх, подякував і задоволений повернувся до лісу.

Номер слайду 24

Цифра сім, бувай здорова!Далі про вісім у нас піде мова!Клеїла мала Яринка. Ланцюжечок на ялинку. Ось одне кільце зробила,Поруч друге прикріпила. Як уважніше придивилась– Цифра вісім утворилась.

Номер слайду 25

8

Номер слайду 26

«Казка про вісім пекарів»У одному казковому містечку восьмиповерховому будинку жили собі вісім пекарів. І дорослі, і діти поважали їх за те, що вони вміли виготовляти вироби із тіста чудернацької форми. Пекар, що мешкав на першому поверсі, випікав бублики. Пекар, з другого поверху – печиво, з третього поверху – булочки, з четвертого – піцу, з п’ятого – круглі буханці хліба, з шостого – пампушки, з сьомого – тістечка, а з восьмого – торти. А незвичайним було те, що усі вироби бочком тулилися по двоє один до одного і були схожі на вісімку. Покупці так полюбляють вісімки з маком, з корицею, з сиром, з грибами, з родзинками, ягодами, з кремом, з ягодами, з цукровою пудрою !

Номер слайду 27

Цифра 9, чи дев’ятка,Наче в цирку акробатка: Сторчака як перевернеться-Зразу шісткою обернеться.

Номер слайду 28

9

Номер слайду 29

«Казка про Девятку»Біля березового гаю у чепурному будинку жила собі Дев`ятка. Здавна вона була закохана у квіти. Зранку і до вечора невтомно працювала Дев`ятка на клумбах. А їх було у неї аж девять. Росли там жовті тюльпани, білі нарциси, фіолетові флокси, сині іриси, червоні півонії, рожеві жоржини, оранжеві лілії, вишневі мальви. У саду Девятка доглядала девять кущів троянд, жасміну, бузку, шипшини, бузини, калини, малини, аґрусу, смородини. У дворі стояло дев`ять лавочок. На одній із них могла відпочити Дев`ятка після денних клопотів.

pptx
Додано
22 жовтня 2022
Переглядів
651
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку