Презентація. Визначення вологості повітря за заданими показниками

Про матеріал
Презентація до комбінованого уроку географії з фізикою на тему "Практична робота №5 "Визначення вологості повітря за заданими показниками""
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель географіїЛевченко Т. М,Немає нічого більш винахідливого, ніж природа. Марк Цицерон

Номер слайду 2

Тема УРОКУ: «Визначення вологості повітря за заданими показниками»

Номер слайду 3

Мета урокупродовжувати формувати уявлення про кліматичні показники в межах України; систематизувати знання про основні кліматичні чинники та показники; навчитися визначати відносну вологість за допомогою гігрометра і заданими показникамивдосконалювати навички дослідної роботивиховувати допитливість, взаємоповагу

Номер слайду 4

Згадай щоб знати більше…1. Більша частина території України розташована в …. кліматичному поясі2. …. чинники – це показники, що визначають клімат в певній місцевості3. Переважаючі повітряні маси над Україною надходять з ….

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Погода. Клімат

Номер слайду 7

Погодні рекорди України

Номер слайду 8

Вологість повітря. Вологість визначається в – відносному і абсолютному значеннях. Середньорічний показник відносної вологості – 65-70% взимку, 55-60 % - влітку. Добовий і річний хід відносної вологості здебільшого протилежний такому ходу температури. Для людини оптимальною є вологість 60 – 75% - влітку і 55-70 % - взимку

Номер слайду 9

Відносною вологістю повітря називають виражене у відсотках відношення абсолютної вологості до кількості пари, необхідної для насичення 1 м³ повітря при тій самій вологості. ρа - абсолютна вологість ; ρн - густина насиченої пари.

Номер слайду 10

Коефіцієнт зволоженості — відношення річного обсягу опадів до випаровуваності. Кзв = О : Вде О — об'єм опадів;В — випаровуваність (кількість води, що може випаруватися з поверхні за певної температури ).

Номер слайду 11

К>1 – зволоженість надлишкова. Полісся

Номер слайду 12

К=1 – достатнє зволоження. Лісостеп

Номер слайду 13

К<1 – недостатня зволоженість. Степ

Номер слайду 14

Гігрометри психометричні

Номер слайду 15

Практична робота №5 «Визначення вологості повітря за заданими показниками»Відносна вологість — відношення абсолютної вологості до її максимального значення при даній температурі. При 100% відносній вологості в повітрі може відбутися конденсація водяних пар з утворенням туману, випаданням води. Абсолютна вологість повітря — густина водяної пари в повітрі; практично — кількість водяної пари в грамах в 1 м³ повітря за даної температури.

Номер слайду 16

Задачі Визначити відносну вологість повітря в класній кімнаті за допомогою психометричного гігрометра. Обчисліть відносну вологість за заданими показниками: а) температура на складі +10°С, а вологість становить 4,5 г/м³. б)температура за вікном – 5°С, а вологість становить 1г/м³Обчисліть абсолютну вологість за заданими показниками: в) за температури +15°С відносна вологість становить 60 % г) за температури -10°С відносна вологість повітря протягом тижня коливається від 50 до 70%. Визначте за якого показника нам буде холодніше (волога краще проводить тепло, ніж повітря)

Номер слайду 17

Відносна вологість — відношення абсолютної вологості до її максимального значення при даній температурі. При 100% відносній вологості в повітрі може відбутися конденсація водяних пар з утворенням туману, випаданням води. Абсолютна вологість повітря — густина водяної пари в повітрі; практично — кількість водяної пари в грамах в 1 м³ повітря за даної температури., де - абсолютна вологість ; - густина насиченої пари.

Номер слайду 18

Підсумки

Номер слайду 19

Погода у класі

Номер слайду 20

Домашнє Завданняопрацювати параграф 19-20 підручника, відповісти на запитання 4-6 стор.102 (письмово в зошит)Додаткове завдання:підготуйте кросворд або інтелектуальне завдання з теми «Клімат»; - підберіть та проаналізуйте інформацію з інтернет ресурсів, що містять карти погодних показників, складіть каталог посилань з короткими характеристиками на них.

Номер слайду 21

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кокарєва Лідія Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 січня 2022
Переглядів
3855
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку