Презентація "Визначні досягнення України"

Про матеріал
Презентація "Визначні досягнення України" була створена на підтримку заняття на патріотичну тематику в межах гімназійного тижневика "Хакатон":Обмін вчительським досвідом. Чудово підійде для занять на патріотичну тематику дітям початкової школи. Сприяє формуванню почуття гордості за свою державу, розширює кругозір дітей та спонукає учнів до звершення власних досягнень.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

10 визначних досягнень України за роки незалежностіПідготувала Вчитель початкових класів КГСМ№1 Величко Наталія Сергіївна

Номер слайду 2

1. Перші Олімпійські ігри1994 рік. Україна бере вперше участь у Олімпійських іграх як незалежна держава. Представляють нашу країну 37 спортсменів у 10 видах спорту. Отримують 1 золоту та 1 бронзову медаль (Валентина Цебре-Несіна(біатлон), бронза, та Оксана Баюл(жіноче фігурне катання), золото.)

Номер слайду 3

2. Запуск першого українського штучного супутника «Січ-1»1995 рік. Україна виводить на орбіту Землі супутник призначений для наукових експериментів та досліджень. Це знакова подія у ракето-космічній галузі, адже вивела на орбіту супутник ракета-носій «Циркон-3»

Номер слайду 4

3. Введення в обіг національної валюти1996 рік. Не зважаючи на те, що «Постанова про національну валюту» було введено ще в листопаді 1991 року, грошовий обіг гривні стартував лише в 1996 році. Офіційний курс гривні до долара складав майже 2 грн за 1 долар США. Насправді, історія гривні тягнеться аж до часів Київської Русі. Науковці стверджують, що слово «гривня» походить від старослов’яньского «гривна»- «браслет, намисто»

Номер слайду 5

4. Перший комерційний політ літака «Мрія» Багаторазовий рекордсмен Книги рекордів Гінеса, найбільший літак у світі. Літак, що створено для транспортування космічних кораблів. Здійснив свій перший політ до Оману, перевозячи на борту 187.5 тон харчових продуктів для американських військових. Кожен політ викликав фурор серед глядачів!На жаль, 27 лютого 2022 року, літак було знищено при нападі на Гостомель російськими військами.

Номер слайду 6

5. Три перемоги на ЄвробаченніДебют України на пісенному конкурсі відбувся лише в 2003 році, тоді ми зайняли лише 14 місце. Та це був лиш початок, бо наступного 2004 року співачка Руслана з піснею «Wild Dances» отримала перемогу! Привізши, таким чином, 50-й ювілейний конкурс до України. Наступна перемога була в 2016 році. Співачка Джамала з піснею «1944» знову повернула конкурс до України. Ну і третя перемога українського гурту Kalush Orchestra 2022 року в італійському Турині дійсно вражає та надихає!

Номер слайду 7

6. Революція ГідностіУкраїнський народ і понині тяжкою ціною виборює свою незалежність та свободу. І ця конкретна революція чергове тому підтвердження! Почалося все з того, що тодішній президент Віктор Янукович раптово відмовився від підписання Угоди про асоціацію з ЄС, що не підтримало студенство. Спроба придушити студентські простести привела до масштабного повстання проти тодішньої влади та втечі з країни президента. Небесна сотня- ось та ціна, яку довелося заплатити за Революцію Гідності- і нині стоїть на варті нашого спокою.

Номер слайду 8

7. Запровадження ЗНООдин із важливих моментів подолання корупції в системі освіти, Зовнішнє Незалежне Оцінювання, починаючи з 2008 року, дозволило тисячам українських студентів отримати вищу освіту. Тоді складали тестування з трьох обов’язкових предметів: української мови, літератури та історії України, та одного предмету на вибір. Тож аби вступити до бажаного університету потрібно було дуже уважно обирати!

Номер слайду 9

8. Безвізовий режим. Багато хто з вас вже бував у Європейських країнах і ви знаєте, що зараз туди можна потрапити маючи на руках український паспорт, достатню суму грошей та бажання. Та так було не завжди. Кілька років тому, поїздка до омріяної країни могла завершитися так і не почавшись (могли не дати візу). Проте з 2017 року все змінилося. Для перетину кордону тепер потрібно показати на пункті перепуску біометричний паспорт.

Номер слайду 10

9. Закон про мовуІсторія української мови- тяжка і багатогранна. Її забороняли 120 разів, її висміювали та принижували, називаючи «мужицькою мовою» або ж «сільською мовою». Та вона жила. На момент прийняття закону позиції української мови в суспільстві були та й є такі слабкі а російська пропаганда така міцна, що й зараз збереження та примноження української мови потребує великих зусиль та захисту. Тож, 16 липня 2019 року набув чинності Закон про державну мову. Згідно цього закону, основною та єдиною мовою усіх галузей життя починаючи від освіти і закінчуючи сферою обслуговування є державна українська мова.

Номер слайду 11

10. Українська армія. До 2014 року українське військо поступово занепадало та знищувалося. Та з початком російської агресії та війни на Донбасі ситуація значно покращилася. Міць армії зросла, наші військові демонструють неймовірний рівень бойової підготовки а їх тактику та стратегію вивчають військові з усього світу!Щодня, щохвилини наші військові дають відсіч ворогу. Тепер ми дійсно бачимо, що Збройні сили України- це потужна сила, з якою народ почуває себе впевнено! Віримо та підтримуймо Збройні Сили України!

Номер слайду 12

Використані матеріали. Стаття https://naurok.ua/student/blog/10-nayviznachnishih-dosyagnen-ukra-ni-za-roki-nezalezhnosti Зображення з мережі Інтернет

pptx
Додано
25 лютого
Переглядів
135
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку