Презентація "Візуалізація як засіб інформування в роботі з історичними документами, першоджерелами під час вивчення суспільствознавчих дисциплін"

Про матеріал
Візуалізація даних – це графічна презентація інформації, завдяки якій можна лаконічно представити в зображенні те, що в текстовому еквіваленті займе не один абзац.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Візуалізація як засіб інформування в роботі з історичними документами, першоджерелами під час вивчення суспільствознавчих дисциплін. Підготувала викладач історії ЦПТО м. Житомира. Галич О. В.

Номер слайду 2

Візуалізація даних – це графічна презентація інформації, завдяки якій можна лаконічно представити в зображенні те, що в текстовому еквіваленті займе не один абзац.

Номер слайду 3

Фізіологічно людина влаштована так, що зорове сприйняття є основним каналом отримання знань про світ. Через зір ми сприймаємо близько 90% інформації. Результати багатьох досліджень показують, що продуктивність праці людини, яка використовує візуальну інформацію, на 17% вища. Завдяки унаочненню ми запам’ятовуємо такі деталі, які б з тексту не привернули уваги. Коли інформація надходить до нас не просто у вигляді набору букв, а з картинками, схемами та іншими візуальними цікавинками, вона, безсумнівно, сприймається значно легше.

Номер слайду 4

Найпоширеніші способи візуалізації даних:

Номер слайду 5

Першоджерело – носій історичної інформації, певна кількість артефактів минулого (старожитностей), що виникли як продукт розвитку природи й культури та відображають той чи інший бік людської діяльності. Тому зміст цього поняття цілком залежить від комплексу уявлень епохи про залишки минулого.

Номер слайду 6

Види першоджерел

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Вивчення історичних документів ґрунтуються на чотирьох основних діях:1234

Номер слайду 11

Першоджерела можна використовувати на різних етапах уроку:

Номер слайду 12

Форми і методи використання документів на уроках суспільствознавчих дисциплін:

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Тестові завдання, що містять картографічний матеріал

Номер слайду 15

Історичні персоналії для візуального розпізнавання

Номер слайду 16

Пам’ятки архітектури та образотворчого мистецтва

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
6 березня 2023
Переглядів
271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку