Презентація власного проєкту "Чи знали ви що?..."

Про матеріал
Отже, переглянувши даний проєкт ви знатимете, як виростити екзотичний фрукт АВОКАДО в домашніх умовах. Навіть можете спробувати виростити авокадо з плодами самостійно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чи знали ви, що можливо виростити авокадо в домашніх умовах ? Роботу виконав: ….

Номер слайду 2

Купівля авокадо для вирощування. Щоб успішно виростити авокадо вдома, необхідно купити стиглий плід, де кісточка займає 50% обсягу.

Номер слайду 3

Способи пророщування кісточки авокадоЄ 3 способи, завдяки яким можна проростити насіння авокадо:перший спосіб - проростити насіння у воді або гідрогелі;другий - помістити в вузький посудину або стакан;і найпростіший - помістити в землю, але чекати паростків потрібно близько 3 міс. Це так званий «закритий метод». Два попередні - «відкриті».

Номер слайду 4

Спосіб №1 Щоб проростити авокадо відкритим способом, нам знадобиться: стакан,зубочистки,вода та ніж.1. Почистити кісточку від своєї ж верхньої шкірки.2. Проткнути зубочистками кісточку гострими кінцями всередину.3. Налити в стакан воду і опустити кісточку тупим кінцем вниз. При цьому гострий кінець повинен виглядати з води, а зубочистки - фіксувати положення води. У воді повинно бути не більше третини кісточки.

Номер слайду 5

4. Появи корінців послужать сигналом для того, що прийшов час пересаджувати рослину в грунт. Але робити це краще після того, як вони досягнуть 30 мм. Тоді рослина приживеться.5. Коріння з'являться протягом 6 тижнів.

Номер слайду 6

Спосіб №2 1. Потрібна вузька посудина, в яку ми помістимо насіння авокадо.2. Для потрібного ефекту наливаємо трохи води, щоб покрити половину насіння, поміщаємо очищену кісточку в вузьку посудину, і очікуємо появи корінців. Коли це трапиться, пересаджуємо кісточку в землю.

Номер слайду 7

Спосіб №31. Щоб виростити авокадо в домашніх умовах, його можна проростити і в землі.2. Для цього вам потрібен горщик з грунтом.3. Помістіть на 2-3 сантиметри вглиб землі кісточку, розмістити її потрібно тупим кінцем вниз. 4. Полийте водою і чекайте паростків протягом 2-3 міс., Регулярно поливаючи.

Номер слайду 8

Обрізка авокадо. Щоб сформувати у авокадо красиву крону, обов'язково регулярно подрізайте паросток. Обрізка авокадо відбувається таким чином: після появи 8 листя і більше, верх дерева необхідно зрізати. Як з'являться на цьому місці 5-6 нових листків, прищипують знову. Перший раз зробити це варто навесні, не раніше. Пам'ятаємо, що в цей час авокадо росте активно. Обрізка простимулює ще більше це зростання, і дасть можливість вирости бічним гілкам.

Номер слайду 9

Як швидко росте авокадо. При правильному догляді авокадо росте швидко і активно протягом першого року. За цей період рослина виростає до 70 сантиметрів. Протягом наступних років дерево уповільнює розвиток, і зростає в рік на 20-30 сантиметрів.  Дерево авокадо відносять до швидкозростаючих. Зазвичай, взимку дерево авокадо призупиняє зростання.

Номер слайду 10

Як виростити авокадо з плодамивиростити авокадо з кісточки з плодами в домашніх умовах досить важко, але якщо фрукт живе у вас вже 5-6 років і у нього з'явилися квітки, спробуйте допомогти їм запилитися. Як це зробити? Елементарно: необхідно періодично проводити м'яким пензликом по квіткам. Важливо не чистити інструмент при повторенні. Чим більше в будинку квітучих дерев, тим імовірніше запилення.

Номер слайду 11

Висновок: Отже, тепер ви знаєте, як виростити екзотичний фрукт авокадо в домашніх умовах. Навіть можете спробувати виростити авокадо з плодами.

pptx
Додано
16 червня 2021
Переглядів
717
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку