Презентація "Властивості повітря" для уроку природознавства у з класі

Про матеріал

Презентація «Властивості повітря» використовується на уроці природознавства у 3 класі за підручником Грущинська I.В. Природознавство. 3 клас, — К.: Освіта, 2013. — 176 с.

Школярі знайомляться з основними властивостями повітря, його значенням в природі, цінністю для людини; прослухають вірші, зустрінуться з повітряними дракончиками та виконають їх завдання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Властивості повітря Природознавство, 3 клас. Підготувала вчитель початкових класів Степнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Волноваської РДА Омельяненко Валентина Іванівна

Номер слайду 2

Мета:

Номер слайду 3

Дракончики-повітроплавці запитують: Повітря

Номер слайду 4

Властивості повітря Робота в парах

Номер слайду 5

Властивості повітря Безбарвне. Прозоре. Без смаку. Без запаху. Займає увесь простір. Має газоподібний стан

Номер слайду 6

Товстий шар повітря обгортає всю нашу планету. Цей шар називають повітряним ”одягом” Землі. Він захищає її від шкідливого космічного випромінювання, допомагає зберігати тепло.

Номер слайду 7

Поетична хвилинка Повітря. Повітря і не видно, і не чути. Але без нього нам не обійтись. Не можна ні хвилиночки пробути. Ось ти навколо себе подивись. Все дихає: листочок і травичка,Метелик, що над квіткою летить.І дише рибка й рак, і дише річка... Повітря треба кожному, щоб жить.

Номер слайду 8

А он несуть вітри хмаринку білу,Щоб дощик на поля й ліси пролить. А он у небо пташка полетіла,А без повітря як вона злетить?Повітря — це велике диво, діти.І все життя — це казка чарівна.І кожній миті треба нам радіти,Земля казкова і у нас одна.

Номер слайду 9

Завдяки повітрю наша планета з космосу виглядає блакитною красунею

Номер слайду 10

Робота в парах. Поміркуйте! Чому космонавти, які виходять у відкритий космос, і водолази, що спускаються в морські глибини, вимушені вдягати спеціальні скафандри ?

Номер слайду 11

Підказка від повітряних дракончиків. Космічний простір- безповітряний, а розчиненим у воді повітрям люди дихати на можуть

Номер слайду 12

Дослідницька лабораторія. Чому заповнена повітрям кулька не тоне?Чому м’яч підскакує після удару?Повітря легше за воду. Повітря пружне, може стискатися

Номер слайду 13

При ударі м’яча об підлогу повітря, яке в ньому знаходиться, миттєво стискається. Але оскільки воно пружне, то відразу розширюється, м’яч після удару підскакує???

Номер слайду 14

Сторінками Книги важливих знань про природу. Повітря займає певний простір. Воно легше за воду. Прозоре. Пружне. Має здатність стискатись

pptx
Додано
28 липня 2018
Переглядів
19049
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку