Презентація "Милосердя ,чуйність"

Про матеріал

Глибше засвоїти учням моральне поняття«добро», «доброта»; розвивати мислення , пізнавальний інтерес, вміння осмислювати духовні цінності;виховувати бажання робити добрі вчинки,моральні чесноти, почуття милосердя, людську гідність, чуйність, любов і повагу до ближнього, батьків, бажання духовно вдосконалюватися;збагачувати словниковий запас учнів, корегувати вимову звуків, слів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година:«Вмій бути добрим у думках і почуттях. »

Номер слайду 2

Словник. Добро - - корисна справа, вчинок. Доброта- – чуйне , дружнє ставлення до людей , привітність, ласка.

Номер слайду 3

Милосердя - бажання допомогти кожному, хто потребує допомоги; безкорислива допомога або співчуття до ближнього, яку здійснює людина від щирого серця. Доброзичливість - це бажання людям добра, радості, готовність прийти на допомогу. Доброчинність - зроблене добро, надання допомоги іншим, корисний вчинок .

Номер слайду 4

Коли ти будеш добрим,Про тебе люди скажуть. Ніколи не забудуть про ввічливість твою. У школі і удома усім давно відомо. Що добрих не народжують, А добрими стають.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Сонце доброти

Номер слайду 15

(1910 – 1997)Католицька черниця, яка продовж сорока років, займалася доброчинністю допомагала бідним, хворим, сиротам у м. Колката в Індії.

Номер слайду 16

ЗаповідіБути добрим - це забути про себе. Бути добрим - це вміти пробачати. Бути добрим - це мати милосердя і пам’ятати, що ми не є кращими від інших, і в їхніх ситуаціях ми були б, може, ще гірші.  Бути добрим - це давати навіть тоді, коли нічого не отримуємо. Бути добрим - це розуміти,що чим більше будемо давати,тим більше від нас будуть очікувати.style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 17

Номер слайду 18

НАКАЗ− Бути хорошими дітьми - означає не дозволити, щоб старість батька й матері була отруєна твоїми поганими вчинками. − Вмій відчувати найважчі душевні муки матері й батька, їхня хвороба — твоя біда. − Вмій бути добрим у думках і почуттях. - Бережи здоров'я батьків. Пам'ятай, що ранню старість і хвороби батькам приносять не лише праця та втома, а й хвилювання, тривоги. − Найбільше ранить батьків дитяча невдячність, байдужість. В. Сухомлинський

Номер слайду 19

Серце доброти

Номер слайду 20

Номер слайду 21

«Добро спішіть творити, люди,Воно, як сонце, серце зігріва,В добрі нам всім зручніше буде,Без нього затишку нема. Живіть, добро звершайте!Та нагород за це не вимагайте! Хай оживає істина стара: Людина починається з добра.!»

Номер слайду 22

Номер слайду 23

pptx
Додано
1 січня
Переглядів
143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку