Розважальна новорічна програма " А із неба сипле білий сніг"

Про матеріал

Розважальна новорічна програма для старшокласників. Веселі, дотепні персонажі піднімлять будь-кому настрій, і ти повіриш в диво.

Перегляд файлу

                                        Новорічне свято для старшокласників.

 

 - Добрий день, дорогі друзі!

 

- Вже на порозі Різдво Христове та Новий рік !!!

 

-  Для більшості людей зустріч Нового року – найулюбленіше свято. Новий рік називають чарівним, загадковим, дивовижним, неповторним, жаданим …

 

-Люди чекають новорічних чудес, світлих та добрих казок, нового щастя… Хтось загадує бажання і палко вірить, що вони збудуться в Новому році.

 

- А хтось щиро вірить, що рік Новий принесе із собою душевне тепло та доброту, гармонію та лад у кожен дім, у кожну сім’ю.

 

-Ми бажаємо один одному :                                                                                                     здоров’я – як найбільшої цінності, даної нам Богом;                                                                   удачі – щоб цілий рік щастило у всіх починаннях;                                                                    любові – щоб серце повнилось теплотою та ніжністю.

 

-А ще знайти під ялинкою мішок з новорічними подарунками!

 

-Сьогодні ми зібрались в нашій школі з новорічними вітаннями та побажаннями для близьких і дорогих нам людей: наших вчителів та однокласників .

                             Пісня «Запрягайте  коні в сани»

 

- Зовсім скоро рік Бика на посту замінить Тигр. Нехай він принесе вам міцне здоров’я та побільше грошенят, відверне всі невдачі, нагородить тільки гарним настроєм та радістю на всі наступні 12 місяців! Нехай в прийдешньому році всі починання закінчуються лише успіхом!

 

-З Дракона роком  вас вітаю,                                                                                           Хай щасливим буде він,                                                                               Принесе нехай вам вихор                                                                        Позитивних тільки змін.                                                                                      Хай успішними лиш будуть,                                                                   Починання ваші всі,                                                                                             Біди вас нехай забудуть,                                                                                    Буде хай любов в житті.                                                                                   Гроші теж хай завітають                                                                                         В новорічну, славну ніч,

Хай достаток процвітає,                                                                                        Гра завжди вартує свіч.

-З прийдешнім Новим роком 2024 та Різдвом Христовим! Бажаю вам радості і тепла. Нехай у вашому домі назавжди оселяться щастя, доброта, взаєморозуміння та взаємоповага. Нехай ваше життя сповниться яскравими фарбами, а проблеми та невдачі обходять вас стороною. Бажаємо прекрасного настрою на найближчі 365 днів. Нехай 2023 рік принесе вам лише позитивні моменти та приємні події, а все погане — залишиться в минулому році.

 -З Новим 2023 роком та Різдвом Христовим! Бажаю нічого не пропускати в прийдешньому році – ні мрію, за яку треба боротися, ні проєкт, який потрібно здати завчасно, ані урок, де чогось можна навчитися. А також бажаю стрункого тіла і товстого гаманця, маленької яхти, маленької вілли і маленького мільйонного статку!

-Хворих дітей серед учнів небагато. Це засвідчує, що сніг і бурульки цієї зими не дуже смачні, та й взагалі то є делікатес. Надіємося, що COVID  потрохи відступає, віримо,  карантин не передбачається !!!

 

-У школі вже провели кілька новорічних ранків. Дехто з наших однокласників, звичайно, побував на них і його зачарували сніжинки, настрахали вовчики, перехитрили лисички, обскакали зайчики і ледве не залишив без подарунка Святий Миколай.

 

- Вашій увазі  , рубрика  «Згадати все», яка трішки привідкриє завісу цього свята і дізнаємося, що це за свято таке – Новий рік.

 

Ростислав . Колись дуже давно у слов’ян рік розпочинався навесні. Після прийняття християнства початком року стали вважати 1 вересня. У Європі початком року вважався січень.

 

-Російська імперія, до якої входила й частина українських земель, була ледь чи не єдиною країною зі старим літочисленням. Тому в грудні 1699 року цар Петро Перший видав наказ – перенести початок року на перше січня. Цікаво, що 1700 рік зустрічали двічі – 1 вересня й 1 січня.

 

 

- Але є одна річ, яку західний світ запозичив в українців і вважає частиною своєї культури. Це «Щедрик» в обробці Леонтовича.

 

- Як часто в повсякденному житті ми зустрічаємо різні традиції, правила, які не зовсім розуміємо. Але ж хтось колись їх придумав..

- Цікаво, а дійсно, звідки пішов звичай приносити до хати новорічну ялинку.

 

-Цей звичай був ще у давніх германців. А найперша згадка про саме Новорічну ялинку з’явилася ще 1600 року. Йшлося про новорічне свято у французькій провінції Ельзас.

 

-Найпершими прикрасами були паперові троянди. Пізніше – позолочені та посріблені картоплинки.

 

- Із 1815 року ялинку вперше освітлюють свічками, а з 1850 року прикрашають скляними іграшками.

 Свідком багатьох новорічних див стала ялинка, а ми , сьогодні, станемо свідками того,  як до нас потрапила наша чарівна новорічна красуня.. 

 

  Голос за кулісами.

 … Ця історія трапилася на передодні чудового свята Нового року. Свята, від якого кожний з нас чекає чудес. Бідний мріє про багатство, хворий про здоров’я, а одинокий мріє зустріти свою любов. Адже говорять, що під Новий рік можливо все. І так, наша казка починається…( музика). На лісовій галявині, в зимовому лісі, жила - була , росла і розквітала,прекрасна, розкішна ялинка.(Грає музика, виходить ялинка, танцює).     

 Ялинка стояла і сумувала, адже в цьому лісі ,її красуню ніхто не бачить. З образи і розчарувань зателефонувала своїй матері. (грає музика).

А недалеко,  в своєму крижаному палаці жив поживав і не король, і не королевич,а великий новорічний чарівник Дід Мороз. І все було у нього,і чарівний посаг, і майстерня по виробництву подарунків, і красуня – внучка, тільки не було у нього кохання і вірної подруги поруч. (Грає музика , виходить Дід Мороз).

   І ось, прочитав він у гороскопі, що знайде свою долю у новорічному лісі. І буде вона колюча – та прекрасна, тільки вона зможе його зрозуміти. Обійняти та зігріти. Недовго думаючи Дід Мороз туди і вирушив.  Іде він, іде, а на зустріч йому сніжинки, які теж шукають своє щастя . ( Грає музика, виходять сніжинки, і танцюють навколо Діда Мороза).

   Сніжинки побачили Діда Мороза, зраділи, І нумо з ним фліртувати: то за щічки пощипають, то в обійми кидаються, залоскотали Діда Мороза зовсім (лоскочуть Діда Мороза, чути сміх)

 За цим усім дійством спостерігала наша Ялинка. Аж раптом, телефонний дзвінок, на проводі Мама, довелось поговорити(Грає музика, виходить Мама Діалог).

  Але спокою не давала ота «компанія» в лісі. Ялинка старалася привернути до себе увагу Діда Мороза, навіть заспівала пісню, та не змогла відволікти його від юних спокусниць. Ось погляньте (Грає музика, всі танцюють).

    Дід Мороз загордився від надмірної уваги Сніжинок, і з гордістю подумав (Грає музика, Дід Мороз співає).

  А сніжинки так і кружляють навколо нього, а Дід Мороз розумів, що треба зробити вибір, знайти ту єдину, яка буде про нього піклуватися, буде запальною і гарячою. Спочатку він застосував науковий метод, виміряв кожної довжину рук та ніг (Грає музика, Дід мороз робить рулеткою заміри).

Сніжинки сходять.

 А ялинка, скориставшись моментом, знову заспівала (Співає).

 Та знову Дід Мороз не почув. А знаєте чому? Тому, що це казка, а в казках дива трапляються лише після третього разу. А Дід Мороз ,знаючи собі ціну,  почухав потилицю, вирішив влаштувати кастинг, серед претенденток руки і серця. І ось перша учасниця.(Сніжинка танцює, Дід Мороз розмірковує). Не погано, а як інші ?

(Вихід другої Сніжинки)  Ух яка запальна, а що там третя Сніжинка? (Виходить третя і танцює). Дід завсім розгубився, одна краща другої. Але тут не витримала ялинка, розгорнула своє гілля і вийшла вперед ( Танцює і співає Ялинка).

 Дід Мороз був шокований такою наполегливістю, такою енергетикою. Сніжинкам довелося відступити. Дідусь пам’ятав, що йому потрібні гарячі обійми, тому у Ялинки теж виміряв довжину рук і ніг ( Грає музика, співає Дід Мороз). А ялинка тим часом обіцяла… (Грає музика, танцюють двоє). Після цих романтичних освідчень  серце Діда Мороза належало ялинці. (Танцюють обоє)

- Дорогі друзі, ми бажаємо вам, щоб казка у вашому житті ніколи не закінчувалася, кожен наступний Новий Рік приносив добро, радість і щастя. З прийдешнім Новим роком !!!

 - Цілий світ святкує Новий рік, і в кожній країні є свої особливі прикмети, на які потрібно зважати.

-Наприклад, в Австрії у новорічну ніч не їдять ракоподібних, щоб цілий рік не «задкувати» назад.

 

-У Великобританії не можна нічого виносити із будинку у новорічну ніч – інакше в оселю прийде біда.

 

-В Італії вірять, що якщо у перший день Нового року на вулиці зустріти горбатого старого, то цілий рік супроводжуватиме успіх.

 

-У Німеччині вважають, щоб рік був вдалим, треба «заскочити» в нього, зістрибнувши зі стільця під удар годинника.

 

сходять

 

-Новий рік надходить… Чарівна, бентежна мить його очікування і вічне запитання: «Що там? Як зазирнути в майбутнє?». Ніхто не знає напевно, що чекає його в новому році.

 - А ми пропонуємо дізнатися про це більше та хоч трішечки відкрити завісу таємничості. І наш жартівливий гороскоп на 2022  рік допоможе вам хоч трохи бути готовими до курйозних ситуацій.

 

Виходить Астролог

 

Овни, ви досить натерли копитця в минулому році, але не час розслаблятися. Збираємо залишки волі, і тягнемо себе за куций хвостик до заповітної морквини на фініші. У травні все закінчиться. Можна буде не виповзати з стійла до наступного року.

Тельці, можете розслабитися. Бик пішов і забрав з собою всі дурні жарти. Підніміть голову, розправте плечі і крокуйте назустріч вашим честолюбним планам. Вони чекають.

Близнюки, ваші перепади настрою набридли не тільки вам. Озирніться навколо! Зберіть всі дрова, які наламали. Вибачитеся перед сусідами. Запросіть маму на вечерю. І пам’ятайте, що якби не ваша чарівність, то вас би давно вже вигнали в ліс. Одних. Навічно.

Раки, вам прийшла пора міняти оболонку. Так, так, незручно, боляче, ніяково … А що робити? Шар старих звичок і переконань, який ви відростили на спині, скоро поховає вас в піску і безнадії. Струсіть все, що не приносить вам користі.

Леви, ви, звичайно, не звикли, щоб здобич сама крокувала в лапи. Ви звикли сидіти в засідці, рвати жили в гонитві, відганяти від здобичі гієн. Тому швидше за повірите в Гаррі Поттера, ніж у власну удачу. Досить сумніватися. Вам дійсно пощастить в цьому році.

-Діви … О, ці діяльні створення! Все-то вам не сидиться. Немає більшої радості на світі, ніж клопотати і облаштовувати цей світ. І це, до речі, правильно. В цей рік гарне придане чекає тільки працелюбній Попелюшці. А Марфі-ледащиці світить свиняча упряжка.

-Терези, ви в Новий рік часто будете втрачати рівновагу. Даремно. Якщо правильно все розрахуєте, зважите і відміряти, будь-яка складна задача вам по плечу. Головне, правильно підібрати гирьки і не шахраювати в спробах обважити долю.

-Скорпіонам в цьому році захочеться відкусити свій отруйний хвостик і стати метеликом. І правда, скільки можна всіх лякати? У вас теж є право нюхати ромашки і милуватися веселкою. Дерзайте. Навіть якщо до кінця року настрій пройде, все запам’ятають, яким ви були душкою.

-Стрільці, вам в цьому році має бути стати душею компанії. Зірки говорять, що саме через спілкування з людьми вам належить вирішувати більшість ваших проблем. Діставайте гітару, включайте чарівність і заводите знайомства. Успіхів!

-Козероги, погана новина. Ви просто дратуйте Свиню. Не питайте, за що, вона сама не знає. Се ля ві, екскуземуа. Жити весь рік ви будете «не айс». Але жити все одно доведеться. Запасайтеся валер’янкою і знайте, що подумки всі інші знаки з вами!

-Водолії, ваша пристрасть до розумних думок нарешті знайде вдячного слухача. Він теж любить все розумне. Він буде слухати вас, радісно киваючи головою, весь рік. За розмовами є шанс благополучно і рівно дошкандибати до фіналу.

-Риби, як повідомляють зірки, останні років 5 ви десь спали. Добрий ранок! В цьому році у вас великий ривок в кар’єрі. І в любові. І в грошах. Список довгий, подарунків багато, так що насолоджуйтесь. І поділіться везінням з Козерогом (йому дуже треба).

 

  АСТРОЛОГ: а тепер гороскоп для учнів.

Овен, телець, близнюки, рак – не надійтесь на шпаргалки. Після зимових канікул у вчителів загостриться зір. Намагайтесь якомога рідше длубатись у носі – не забувайте: мозок близько! Рік пройде швидко, не встигнете помітити, як будете купатись на ставку.

Лев, діва, терези, скорпіон: не надійтесь на підказки однокласників – після зимових канікул у вчителів надзвичайно загостриться слух. Не заглядайте часто на годинник на уроках – стрілки відмовились підписувати з нами контракт на наступний рік. Не відпрошуйтесь часто вийти – завуч - видаватиме кожному в коридорі по горщику.

Тілець, козеріг, водолій, риби: не надійтесь на відмазки, що забули вдома зошит – директор підливатиме у воду еліксир правди. Рік пройде швидко, не помітите, як будемо зустрічати вже 2023 рік. Канікули пройдуть довго – засумуєте за школою.

 

  Пісня« А із  неба сипле білий сніг»

 

 - З новим роком! З роком Вогняного Дракона!

Роком щастя й перемог,

Хай дракончик завоює В нас усіх авторитет.

 Принесе з собою успіх І багатство на хвості,

 Пощастить хай неодмінно всім на новій полосі.

Хай здійсняться всі бажання, втіляться у майбутті,

І чарівні сподівання здійсняться хай у житті.

 

 - Промайнув, промчався рік…

Йде Бику на зміну Тигр!

 Тигр могутній, Тигр поважний,

Тигр терплячий і мовчазний!

 А іще він Тигр творець,

 Хтось говорить ще й митець!

 Від такої перспективи

 Нас чекає справжнє диво!

 Всіх чекає рік достатку,

 Будуть сили, будуть статки!

 Будуть радісні хвилини,

 Будуть міцними родини!

 Буде сонце, буде сміх,

 Буде у житті успіх!

 Хай здійсняться ваші мрії,

 Справдяться нехай надії,

 Хай погане нас покине

 І розквітає Україна!

 

 -. Новий рік біжить до вас,

Та дає такий наказ:

Щоб бабло на вас напало,

Та весь рік не відбувало.

 Ще торбиночка добра

Щоб завжди у вас була,

 А кохання — як зірок,

Величезнійший мішок.

Хай усі здійсняться мрії,

Щоб були весь рік щасливі!

 

             Рубрика «Світ навиворіт»

 Час летить дуже швидко і прогрес також не стоїть на місці. А всього двадцять років тому, вас могли легко відправити на Кульпарківську за фрази типу:

- Мамо, коли я буду в лісі, я тобі дзенькну…

- Ти отримав мій лист, я вже 10 хвилин як відправила…

- Скинь на мило…

- Ну і звісно викликали б неабиякий подив фрази:

- Я випадково стер «Війну і мир»…

- Я другу світову за німців пройшов…

- Давайте подаруємо йому домашній кінотеатр…

-  А як жилося нашим предкам і про що вони мріяли.

 

                       Стецькові женихання.

Стецько. Галько ! (Залицяється, танцює « О. Боже яка Галина»)( лягає на лавку) Галько ! А батько казали,шо вийдеш за мене заміж.

Галя. За тебе заміж? Та ні за які гроші !

Стецько. Брешеш ,Галько, брешеш. А батько казали ,шо за якісь там гроші  і не вийдеш, а за великі таки вийдеш, вийдеш.

Галя. Та ну тебе. І що мені з ним робити?

 Стецько. А твоя мати казала шоб ти мені рушники давала.   

Галя. Рушники ??? Тобі рушники ??? Та добре Стецьку, будуть тобі рушники!!!                                                                     

Стецько. От так би й зразу. Та йди неси. А поки ти принесеш я сяду й перепочину, смачненько попоїм. Я страх як люблю їсти! Сидів би їв,ходив би їв би. А батько каже : « Ну сину, в тебе й черево,більше як в нашої корови». Та я його не слухаю. (позіхає та й засинає).

 Занавіс опускається. Голос за сценою.

-Та сниться нашому Стецькові, що він в Туреччині Султан, і має право обирати собі в гарем прекрасних дам. Долаючи далекі далі зівсього світу їдуть кралі, бо в інтернеті є реклама « Потрібна жінка для Султана».

Занавіс відкривається, Султан сидить на підлозі на подушках і танцює. Хлопає руками , появляється перша кандидатка.

Американка. - Гудбай, Хелов,….                                                                                                                            Із Америки я йду, прочитала в інтернеті, що Султан шукає леді. Май Америка, біг дача, як гудок я вся гаряча, розпалю я серце Джона, мов пожежу у Макдональдс, запалають очі так як у дядечка Макдак.

Султан . (думає). От і перша , щоб любити , хоче просто підпалти. Ні, на ній я не женюсь, краще інших подивлюсь!

Німкиня. Ахтун, всі, і гутен так,

Це Деревня, чи то як? Я приїхала сюди, щоб лишитись назавжди. Сулеймане, ти повір, будеш в хаті бригадир ,будем ми з тобою близькі як з капустою редиска.

 

 Султан . (думає). Ні, ні, це не дівчина, це вже фюрер господиня . Ні, на ній я не женюсь, краще інших подивлюсь!

 Іспанка. Буенос діос,сі, аміго. Ух, який ти антигрінго,вся палаю я як камінь, ох же добре буде в парі. Будеш мати ти сомбреро, схожий на бика, ні на тореро

 Султан. Ні стривай, не так вже швидко. Ти гаряча зразу видко. Я не бик, ти чуєш мила, хочу, щоб мене любили. Ні, на ній я не женюсь, краще інших подивлюсь!

 Олена Француженка. Бонжур, месьє, бон жур мадам, хто тут сказав « шерше ля фам»? І хто скажіть мені «мішель», О Жак, О Жак, мій кавалер. Якщо я вам скажу «мерсі», вам будуть заздрити усі. Якщо я вам скажу  «люблю», для вас  я все, я все зроблю, і навіть хату підпалю.

Султан. Здуріла дівка. Он яка ! Вона заморить козака. І замість того щоб любити , я буду Францію гасити. Ні, на ній я не женюсь, краще інших подивлюсь!

Українка. Українська я дівчина, козацького роду,добра, мила,справедлива і гарна на вроду. Я кохати вмію щиро, пироги варити, чоловіка шанувати і у мирі жити.

Сутан. Не дівка, а калина, губи – як малина, зразу в тебе закохася, ти моя єдина. Будь же ти зі мною, а я із тобою, будем жити, моє серце, як риба з водою. ( Завіса)

-. Тут враз прокинувся Стецько, гарему вже не має,нема красунь, а лиш гарбуз в руках  Галя тримає :

Галя. Тримай, Стецьку.

Стецько. То шо таке?

Галя. Гарбуз.

Стецько. Кому?

Галя. Тобі.

Стецько. А нашо?

Галя. Кашу собі звариш.

Стецько. Яку ?

Галя. Яку? Яку? Гарбузову. Знаєш, яка вона смачна, і на базар іти не треба.

Стецько. Правду кажеш, гроші тратити не треба . Давай сюди. Кажеш смачна? Покуштуємо.

Галя. І так обдурила я  Стецька. Так йому і треба, хай знає, що гроші не головне в коханні. А головне почуття.

 

--За статистикою, рівень навчальних досягнень у школі за останні дні не знизився, незважаючи на те, що в учнів з’явилися нові проблеми: «Що одягнути на новорічний маскарад?».

 

- Як вибрати ідеальне вбрання, щоб зустріти прихід Дерев»яного дракона, щоб наступний рік був вдалим?

Дракон – тварина міфічна і пристрасна. І щоб задобрити його, варто неабияк постаратись. Це стосується і новорічного вбрання, не варто перебільшувати, все гарно в міру.

-Саме тому святковий образ має бути максимально природнім та без помпезності.Найкращим варіантом буде підібрати сукня із запахом, спідниця макси довжини в паєтках, яскравий брючний костюм або сукня- жакет.

-Головний колір прийдешнього 2022 року — блакитний. Тож варто придивитись до вбрання у цьому кольорі – і удача на твоєму боці.

-У виборі аксесуарів варто віддавати перевагу простоті. Старайся не переборщити з блискітками. Елегантний і ефектний макіяж. Варто вибирати золотисту, сріблясту або ніжно-блакитну палітру.

- Зачіска має бути максимально простою. Легкі локони або вишукані пучки підійдуть якнайкраще. І додай блискіток – вони допоможуть ідеально завершити образ!

- Манікюр. Можна сміливо експериментувати, поєднуючи яскраві кольори і незвичайні малюнки.

 

Пісня « Засяяло місто в яскравих вогнях»

 

 

docx
Додано
1 січня
Переглядів
74
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку