Презентація "Вода - джерело життя"

Про матеріал
22 березня вся Планета святкує Всесвітній день води. А вода це справжнє диво! Як прожити без води? З нею ми завжди щасливі, З нею в нас нема біди.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВОДА –ДЖЕРЕЛО ЖИТТЯ

Номер слайду 2

А вода це справжнє диво! Як прожити без води?З нею ми завжди щасливі,З нею в нас нема біди.Є вода — ростуть рослини: Ліс, сади, рясні поля. Це чудово для людиниІ радіє вся Земля.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Багато хто думає, що про воду нічого нового ми вже не дізнаємося, проте вода одна з найбільш таємничих речовин і кожний день вчені відкривають цікаві та неймовірні факти. Всім відомо що вода — основа життя.

Номер слайду 5

Понад 70% поверхні Землі покрито водою, але придатною для пиття є не більше 2%.

Номер слайду 6

Вода є важливою для всіх живих істот. Без води рослини не можуть рости, а тварини не можуть виживати.

Номер слайду 7

Багато чого може жити в одній краплі води. В одній краплі океанської води можуть бути мільйони бактерій і вірусів.

Номер слайду 8

Вода може бути дуже міцною. Наприклад, коли вона замерзає, вона може розбити камінь або бетон, оскільки коли вода замерзає, вона збільшує свій об’єм на 9 %.

Номер слайду 9

Майже вся вода Землі перебуває в океанах. Більшість прісної води знаходиться в льоді.

Номер слайду 10

Лише 3,5 відсотка води на Землі є прісною. Ви можете знайти прісну воду Землі в озерах, річках і струмках, але не забувайте про підземні води та льодовики.

Номер слайду 11

Атлантичний океан більш солоний, ніж Тихий. Більшість солі в океані — це та сама сіль, яку ми додаємо в їжу: хлорид натрію.

Номер слайду 12

Новонароджена дитина на 78 відсотків складається з води. Дорослі особини на 55–60 відсотків складаються з води. Вода бере участь майже у всьому, що робить наш організм.

Номер слайду 13

Ми відчуваємо воду в усіх трьох станах: твердий лід, рідка вода та водяна пара.

Номер слайду 14

Вода — це важливий елемент для нашого життя, і ми маємо поводитися з нею обережно. Ми повинні пити достатню кількість води кожен день, щоб зберегти своє здоров’я. А щоб зберегти воду, ми мусимо стежити за тим, як ми її використовуємо, і не витрачати її марно.

Номер слайду 15

Людина може проживати близько місяця без їжі, але лише близько тижня без води. Для людини дуже важливо пити чисту воду – це одна з основних складових здоров’я, як і чисте повітря, здорова їжа і фізична активність.

Номер слайду 16

За прогнозами вчених до 2025 року дві третини населення Землі відчуватимуть нестачу чистої води. В Україні ми схильні думати, що брак питної води – проблема інших далеких країн. Але це не так. Хоча ми ще не відчуваємо цього щодня, тиск на наші прісноводні запаси і навколишнє середовище збільшується. До того ж майже у всіх регіонах країни ми бачимо жахливе забруднення водойм

Номер слайду 17

Поради, які допоможуть досить ефективно заощаджувати воду:вчасно закривати кран на кухні чи у ванній кімнаті;віддавати перевагу душу замість ванної;вимикати воду під час чищення зубів;користуватися унітазом з двома режимами зливу;не засмічувати водойми побутовими відходами;не мити машини на берегах річок та озер.

Номер слайду 18

ВОДА – ДЖЕРЕЛО ЖИТТЯ!

Номер слайду 19

Номер слайду 20

СТВОРЮЄМОАПЛІКАЦІЮ

Номер слайду 21

10 см1 штука4 штуки8 см10 см1 см2 штуки колір круга обирайте самі

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Не будьте байдужими до свого майбутнього!БЕРЕЖІТЬ ВОДУ!

pptx
Додано
21 березня
Переглядів
59
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку