Презентація "Вода. Склад молекули. Фізичні властивості води. Поширення у природі"

Про матеріал
Презентація наочно ілюструє основну тему уроку та містить цікаву інформацію про воду, "пам'ять води", колообіг води у природі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Вода, склад її молекули, поширеність у природі. Фізичні властивості. Вода розчинник.

Номер слайду 2

Пам’ятайте, люди, назавжди: Неможливо жити без води!Це життя колиска, це дощі, Це роса і квітка на межі. Це тумани, ріки і моря,Джерело у спеку, це — життя. Це кришталь озер і джерело,Це хмарки у небі, це село.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

“Вода – сік життя”

Номер слайду 5

Номер слайду 6

На Землі водою покрито 70,9 % поверхні. Вода здійснює у природі постійний кругообіг, випаровуючись з поверхні й повертаючись на неї у вигляді опадів.

Номер слайду 7

Молекула води H2 О побудована у вигляді трикутника: кут між двома зв'язками Оксиген - Гідроген 104 градуса. Молекула води полярна, що є причиною особливої взаємодії між різними її молекулами.

Номер слайду 8

Водневий зв’язок –це хімічний зв’язок, що виникає між позитивно зарядженим атомом Гідрогену і негативно зарядженим атомом Оксигену

Номер слайду 9

Властивості води

Номер слайду 10

Вода частіше буває у вигляді рідини, але вона дуже поширена в природі в твердому й газоподібному станах.

Номер слайду 11

Взаємне розташування молекул водитвердомурідкомугазоподібному

Номер слайду 12

Вода + розчинена речовина=розчин

Номер слайду 13

Визначення розчинності речовин у водіРечовина Розчинність у воді 1. Пісок  2. Крейда3. Сіль  4. Сода питна 5. Олія  

Номер слайду 14

Пам'ять води

Номер слайду 15

Дослідження знаменитого японського вченого й цілителя Масару Емото показують, що вода здатна вбирати, зберігати і передавати людські думки і емоції. Форма кристалів льоду, що утворюються при замерзанні води, не лише залежить від її чистоти, але і змінюється в залежності від того, яку над цією водою виконують музику, які їй показують зображення та вимовляють слова, і навіть від того, думають люди про неї або не звертають на неї уваги.

Номер слайду 16

Бах Тяжкий рок:-t°

Номер слайду 17

До молитви: Після молитви(темна структура, немає кристалічної будови. Като Хокі(священник) молився протягом години Вода з озера Фудживара в Японії

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

:«Вдячність та любов» на англійській та японській мовіТи мені противний. Ти дурний

Номер слайду 22

Пробач. Надія. Диявол. Мобільний телефон

Номер слайду 23

Вода «пам’ятає » людей: «Гітлер»: «Мати Тереза»:

Номер слайду 24

Бітлз, Yesterday. Елвіс Преслі, Готель розбитих серце

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Цікавинка

Номер слайду 27

Цікаві факти про воду. Найчистіша вода у ФінляндіїЗа даними ЮНЕСКО, найчистіша вода знаходиться у Фінляндії. Всього в дослідженні свіжої природної води брало участь 122 країни. При цьому 1 млрд людей по всьому світу взагалі не має доступу до безпечної води.

Номер слайду 28

¼ сонячної енергії витрачається на випаровування води

Номер слайду 29

У води більше 3 станів. Вода - переносник хвороб. Ще зі школи всі знають, що у води є 3 агрегатних стани: рідкий, твердий й газоподібний. Проте вчені виділяють 5 різних станів води в рідкому вигляді і 14 станів в замерзлому вигляді. Вода не тільки дарує життя, але може і віднімати її. 85% всіх захворювань в світі передається за допомогою води. Щорічно 25 млн. чоловік помирає від цих захворювань.

Номер слайду 30

ВОДА І ЖИВІ ОРГАНІЗМИКРОВ ЛЮДИНИ СКЛАДАЄТЬСЯ НА 90% З ВОДИМЯЗИ – на 75%КІСТКИ – на 28%ОКО – на 99%МОЗОК - 85 %

Номер слайду 31

Обов'язки води в організміВода регулює температуру тіла. Допомагає перетворювати їжу на енергію. Забезпечує доставку поживних речовин і кисню до всіх клітин тіла. Захищає важливі органи. Виводить шлаки та відходи процесів життєдіяльності

Номер слайду 32

Вода як дієта. За допомогою води можна боротися із зайвою вагою. Вживаючи з напоїв тільки воду, можна різко знизити загальну калорійність раціону. По-перше, тому, що людина припиняє пити калорійні солодкі газованої води і соки, по-друге, тому, що після води менше тягне взяти солодощів, як у випадку з чаєм або кавою.

Номер слайду 33

Найдорожча вода. Вода може бути безкоштовною, а може бути і дуже дорогою. Найдорожча у світі вода продається в Лос-Анджелесі. Виробники упаковують дорогоцінну рідину зі збалансованим смаком і значенням ph в пляшки зі стразами "Swarovski". Коштує така вода 90 $ за 1 л.

Номер слайду 34

Є вода, яка горитьІснує і небезпечна вода. Так, наприклад, в Азербайджані є вода, в якій багато метану, тому вона може загорітися, якщо піднести до неї сірник. А в Сицилії в одному з озер є підводні джерела кислоти, які отруюють усю воду в цій водоймі.

Номер слайду 35

Хімічний диктант 1. Вода — це проста речовина? (Ні)2. Молекула води складається з двох атомів Оксигену й одного атома Гідрогену? (Ні)3. Вода — найпоширеніша речо­вина на планеті й займає площу в 3/4 поверхні землі? (Так)4. Молекули води в рідкому стані розташовані групами? (Так)5. Будь-яка вода замерзає за температури 0 °С? (Ні)6. Густина води найбільша за темпе­ратури 0 °С? (Ні, за температури +4 °С)7. Вода повільно остигає й повільно нагрівається? ( Так)8. Суміш води з різними речовинами називається розчинами.(Так)9. На розчинення речовин впливають різні фактори:подрібнення речовин, підвищення температури, перемішування. (Так)10. Найчистіша вода у Фінляндії.(Так)

Номер слайду 36

1. Ліс і вода......доброту віддячить.2. Де верба…...який поріг, така й господиня.3. Криниця з водою......брат і сестра.4. Хто у воді, ......там і вода.5. Яка криниця, такий і господар...…що людина з розумом.6. Вода за …...той у добрі. Екологічне лото .

Номер слайду 37

З великим трепетом перед тим, хто її створив. Давайте вчитися любити воду, берегти її, вчити цьому своїх дітей та онуків. І тоді наша блакитна від води планета буде в надійних руках.

Номер слайду 38

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Підкалюк Любов Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Підкалюк Любов Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кучерява Олександра Дмитрівна
    Особлива подяка за додатковий матеріал про пам'ять води :))
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 квітня 2019
Переглядів
16870
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку