Презентація "Вода в оселі. Джерела води для побутового використання"

Про матеріал
Робота розроблена на основі матеріалів підручника «Довкілля» інтегрованого курсу для 6 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Григорович О. В., Болотіна Ю. В., Романов М. В.) та інтернет-ресурсів. Тема "Вода в оселі. Джерела води для побутового використання"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вода в оселі. Джерела води для побутового використання.

Номер слайду 2

Питну воду, яка потрапляє у водопровідні крани твоєї квартири з водойм, обов’язково очищають від забруднення.1. Водозабір2. Водопідготовка3. Створення запасу води (водонапірна вежа)4. Використання води (промислове та побутове)5. Збирання відходів води в каналізаційну систему6. Очищення стічної води та повернення її в довкілля

Номер слайду 3

Відстоювання — це найпростіший спосіб очистки води від твердих частинок. Щоб очистити воду цим способом, достатньозалишити її на деякий час, аби тверді частинки осіли на дно;після відстоювання чисту воду відділити від осаду.

Номер слайду 4

На очисних станціях для відстоювання води споруджують спеціальні басейни — відстійники. Після відстоювання воду фільтрують. Фільтрування — це проціджування забрудненої води крізь фільтр, яким може бути фільтрувальний папір, вата, щільна тканина. Тверді частинки залишаються на фільтрі, а чиста вода проходить крізь нього.

Номер слайду 5

ДЖЕРЕЛА ЗАБРУДНЕННЯ ВОДИ:різноманітні хімікати й добрива;сміття на березі водойм (поліетиленові пакети, пластик);побутові стічні води;виливи нафти; відходи промислових підприємств і тваринницьких ферм тощо.

Номер слайду 6

Заощадити питну воду можна, дослідивши витрати води в сучасній родиніприбирання;ванна, душ, умиванняпраннямиття посудуприготування їжі  тощо.

Номер слайду 7

Вода необхідна й для промисловості. Ще більше води потребує сільське господарство: тваринництво й рослинництво. Чистою прісною водою напувають тварин, зрошують поля.  Методи очищення й ощадного використання води потрібно запроваджувати скрізь на державному рівні: в побуті, на підприємствах і в сільському господарстві.  

Номер слайду 8

Варто будувати очисні споруди, щоб забруднена вода не потрапляла у водойми.

Номер слайду 9

Упроваджувати новітні технології, щоб повторно та з меншими витратами використовувати воду. А також зменшувати обсяги стічних вод і припинити забруднення водойм сміттям.

pptx
Додано
20 грудня 2023
Переглядів
63
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку