Презентація "Вогонь - друг чи ворог?"

Про матеріал

В презентації "Вогонь- друг чи ворог?" розповідається про те, як з'явився вогонь, яке його значення в житті людини, а також про те, що може статися, якщо він виходить з-під контролю людини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель початкових класів ЗНВК № 42: Некрасова О. П. Вогонь – друг, чи ворог?

Номер слайду 2

Вогонь – друг!Вогонь – друг!

Номер слайду 3

Вогонь нам служить з тих часів, Коли первісні люди Чекали блискавки з небес Й вогню. Аби він був усюди. Вогонь нам служить з тих часів, Коли первісні люди Чекали блискавки з небес Й вогню. Аби він був усюди. жжтьььььььььь Вогонь нам служить з тих часів, Коли первісні люди Чекали блискавки з небес Й вогню. Аби він був усюди.

Номер слайду 4

І кожен раз, як дерево горіло, Збирались біля нього гурти люду, І часу вони там не марнували: Грілись по черзі, їжу готували.

Номер слайду 5

Та з часом все ж навчились люди. Добувати вогонь без великих пожеж. З тієї пори вогонь нам добре служить,І обійтись без нього ми не можем, друже. В печі горить вогонь червоний і веселий,Щоб зігрівать теплом міста і села.

Номер слайду 6

Вогонь здавна став надійним помічником у житті людей. Разом із тим необережне поводження з ним може призвести до виникнення пожежі.

Номер слайду 7

Вогонь здавна є другом людини. Він допомагає їй обігріватися і одягатися. З його допомогою людина варить метал, готує собі їжу. Вогонь рухає техніку, допомагає людині проникнути в таємниці космосу. Але вогонь може стати і жорстоким ворогом, якщо з ним необережно поводитись, він виходить з-під контролю людини, може знищити міста і села, будинки, ліси, урожаї, все, що зустрінеться на його шляху. Часто у вогні пожеж гинуть люди.

Номер слайду 8

Вогонь стає ворогом!Лишає він страшні сліди,Усе він пожирає.

Номер слайду 9

Пожежа — неконтрольований процес горіння, що супроводжується знищенням матеріальних цінностей і створює небезпеку для життя і здоров’я людей.

Номер слайду 10

НЕСПРАВНІСТЬ АБО НЕПРАВИЛЬНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯ, ГАЗОВИХ ПЛИТ, ЕЛЕКТРИЧНИХ ПОБУТОВИХ ПРИЛАДІВПричини виникнення пожеж:

Номер слайду 11

УВІМКНЕННЯ В ОДНУ РОЗЕТКУ ДЕКІЛЬКОХ ПОБУТОВИХ ПРИЛАДІВ ВЕЛИКОЇ ПОТУЖНОСТІ

Номер слайду 12

НЕСПРАВНІСТЬ ЕЛЕКТРОПРОВОДКИ

Номер слайду 13

НЕСПРАВНА АБО ЗАЛИШЕНА БЕЗ ДОГЛЯДУ ПОБУТОВА ЕЛЕКТРОТЕХНІКА

Номер слайду 14

ЗБЕРЕЖЕННЯ ЛЕГКОЗАЙМИСТИХ МАТЕРІАЛІВ ТА РЕЧОВИН ВДОМАУ світі безліч речовин:І спирт, і газ, і керосин. Вони загальну рису мають: Від іскри навіть вибухають. Про це ви завжди пам’ятайте. Й подалі від вогню ховайте!

Номер слайду 15

Витік газу

Номер слайду 16

Дитячі пустощіПам’ятай! Сірники — не іграшка. Вогонь від одного сірника може спалити дім. Вогонь може загорітися також від запальнички, петарди, бенгальського вогню.

Номер слайду 17

Школярам і всім малятам. Дуже добре треба знати: Сірники — не для забави,З ними страшно мати справу!Школярам і всім малятам. Дуже добре треба знати: Сірники — не для забави,З ними страшно мати справу!Школярам і всім малятам. Дуже добре треба знати: Сірники — не для забави,З ними страшно мати справу!

Номер слайду 18

Не грайся, друже, із сірниками!Запам’ятай, хоч він малий,Але від подиху одного. Будинок наш згорить новий.

Номер слайду 19

Приблизно кожна шоста-восьма пожежа в нашій країні виникає від пустощів дітей, від їхнього невмілого, необережного поводження з вогнем. Кожен п’ятий, що загинув під час пожежі – неповнолітній. Протягом 2014 року в нашій країні сталося 35938 пожеж, в яких загинуло 1385 людей. З початку 2014 року в Запорізької області сталося 1127 пожеж, на яких загинуло 38 осіб. Вогнем знищено і пошкоджено 416 житлових будинків. За цією статистикою – трагедії багатьох людей, збитки державі у мільйони гривень. Але не виміряти гіркоту втрат, коли у вогні гинуть діти.

Номер слайду 20

Головні винуватці пожежі – люди.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Пожежа – це особлива битва, тактика якої – наступ на вогненну стихію. У ці страшні хвилини на допомогу приходять пожежники. Ці люди в блискучих касках по-справжньому безстрашні. Ліквідація пожежі – це важка і небезпечна праця. Декілька разів за чергування лунає в пожежній частині тривога. У будь-яку пору дня і ночі пожежники готові вступити в боротьбу з вогнем.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ПРИ ПОЖЕЖІ:101

Номер слайду 28

ПОВІДОМИТИ ПОВНУ ДОМАШНЮ АДРЕСУ, ЩО ГОРИТЬ, СВІЙ ТЕЛЕФОН, ПРІЗВИЩЕ, ІМ'Я ТА ПО БАТЬКОВІ.

Номер слайду 29

ВІКНА ВІДКРИВАТИ НЕ МОЖНА, АДЖЕ КИСЕНЬ ПОСИЛИТЬ ПОЛУМ'Я

Номер слайду 30

НЕГАЙНО ВИЙТИ З ПРИМІЩЕННЯ, ПОКЛИКАТИ ДОРОСЛИХ

Номер слайду 31

Правила пожежної безпеки Пам'ятайте, що не можна вдома:* користуватися несправними електричними побутовими приладами;* захаращувати балкони і підвали;* гратися з вогнем;* зберігати на балконах і в гаражах легкозаймисті матеріали;* сушити речі над плитою.

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Пам’ятай! Вогонь стає ворогом, якщо з ним поводитись необережно. Пожежі легше запобігати, ніж її гасити. Гратися та пустувати із запалювальними засобами небезпечно — може виникнути пожежа. Від того, наскільки швидко ти покинеш приміщення, де виникла пожежа, залежить твоє життя.

Номер слайду 34

Прислів’я* Від вогню багато користі і багато шкоди.* Криком вогню не згасити.* Вітер — рідний брат вогню.* Не жартуй з вогнем — обпечешся.* Від іскри до пожежі — один крок.

Номер слайду 35

Бережи себе і оточуючих!

Номер слайду 36

Пам’ятай! Вогонь помилок не прощає!Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кондратенко Алла Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Софілканич Вікторія Олександрівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
23 квітня 2018
Переглядів
12887
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку