Презентація "Вокальні перевтілення . Історія двох вальсів"

Про матеріал
Презентація до уроку музичного мистецтва в 7 класі на тему "Вокальні перевтілення. Історія двох вальсів".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВОКАЛЬНІПЕРЕВТІЛЕННЯ. ІСТОРІЯ ДВОХ ВАЛЬСІВ. Урок музичного мистецтва в 7класі. Вчитель Вікторія Сегеда01/19

Номер слайду 2

ДАВАЙТЕ ПРИГАДАЄМО!Українська народна пісня-танець, подібна до коломийки із жвавим темпом. А) ШУМКА Б) ВАЛЬСВ) КРОКОВ'ЯК

Номер слайду 3

ДАВАЙТЕ ПРИГАДАЄМО!Обробка творів народної музики (пісень, танців, тощо) шляхом зміни засобів виразності та додавання нових фрагментів твору - це... А) Аранжування народної музики Б) Транскрипція. В) Переклад

Номер слайду 4

ДАВАЙТЕ ПРИГАДАЄМО!Видозмінення творів академічної музики шляхом зміни деяких засобів виразності та додаванням нових фрагментів твору - це... А) Аранжування академічної музики Б) Трансляція. В) Виконання

Номер слайду 5

ДАВАЙТЕ ПРИГАДАЄМО!Оберіть ряд із засобами музичної виразності: А) СТИЛЬ, ОБРАЗ, ВИТОНЧЕНІСТЬ Б) РОЗМОВА, ДУМКА, БЕСІДАВ) ГАРМОНІЯ, ТЕМП, РИТМ, ТЕМБР, МЕЛОДІЯ, ЛАД

Номер слайду 6

Т. ПЕТРИНЕНКО"УКРАЇНА"

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Духовий оркестр – це оркестр, складається з духових і ударних інструментів.

Номер слайду 9

Оркестр народних інструментів — це колектив виконавців на історично українських народних інструментах, які застосовуються в автентичному або реконструйованому вигляді.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Вальс (фр., з нім., прокочувати, повертати ноги, кружляти): Парний танець, плавне кружляння, яке поєднується з поступальним рухом. Виконується переважно у закритій позиції. Найпоширеніша фігура — повний поворот у дватакти з трьома кроками у кожному. Музика до цього танцю у розмірі 3/4 (до початку ХХ ст. існувало декілька форм вальсу з розмірами 2/4, 6/8 і 5/4). Швидкі форми вальсу мають назву Віденський вальс.

Номер слайду 12

ДІЙШОВШИ ДО НАШИХ ДНІВ, ВАЛЬС ЗБЕРІГ СВОЇ ОСНОВНІ РИСИ. ВІН ПОЄДНУЄ ШИРОТУ І ДИНАМІКУ З НАДЗВИЧАЙНОЮ ПЛАВНІСТЮ І ЛЕГКІСТЮ. МОЖНА З УПЕВНЕНІСТЮ СКАЗАТИ: ВАЛЬС БЕЗСМЕРТНИЙ.

Номер слайду 13

03/19 Арчібальд Джойс був англійським композитором легкої музики початку 20 століття. Його часто називають«королем англійського вальсу», він відомий короткими композиціями, такими як Dream of Autumn і Vision of Salome, обидві з яких були частиною репертуару оркестру White Star Line.

Номер слайду 14

Вальс "Осінній сон"

Номер слайду 15

Яке зображення найбільше підходить до вальсу

Номер слайду 16

Йоган Брамснімецький композитор, піаніст і диригент, один із головних представників епохи романтизму. Брамс писав музику камерну і симфонічну, для фортепіано, а також для голосу і хору. Як піаніст- віртуоз, він часто виконував прем'єри своїх творів; він також співпрацював з провідними музикантами свого часу, в тому числі з піаністкою Кларою Шуман і скрипалем Йозефом Йоахімом. Багато з його творів стали основними в сучасному концертному репертуарі. Брамс був безкомпромісним перфекціоністом, він знищив частину своїх робіт, а деякі залишив неопублікованими.

Номер слайду 17

"ВАЛЬС № 15"

Номер слайду 18

13/19 Домашнє завдання: Знайдіть в інтернет джералах вальс. Діснайтесь про автора. Відправте мені уviber. Бажаю успіхів!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Свентозельська Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 жовтня 2022
Переглядів
1909
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку